hvg.hu Tech

Sándor, József, Benedek meleget ugyan nem hoznak, de pörgetik a mémgyárat

Aligha akadt ma olyan Sándor, aki ne kapott volna legalább egy, időjárást is firató névnapi köszöntést. De Sándoroktól függetlenül is vonatkozó képekkel volt tele ma az internet: íme néhány kiváló darab a mai időjárás által megihletett digitális népművészek munkáiból.

MTI Itthon

A márciusi fagyból meglepő lehet: melegrekordokat hozott ez a tél

A télvégi hideghullám ellenére ez a tél összességében enyhébb volt a szokásosnál, az évszak középhőmérséklete országos átlagban több mint 1,5 Celsius-fokkal magasabb mint a sokéves átlag. Ezzel együtt több mint 20 százalékkal több csapadék is hullott, mint egy szokásos télen - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek készített elemzéséből.

hvg.hu Itthon

Latyakos utak, szürkeség, csigatempó – videón a budapesti hóhelyzet

Február vége előtt egy nappal országszerte beköszöntött az igazi tél, ezzel együtt gyakorlatilag két vállra fektetve a közlekedést. Budapesten több villamos is elesett, de olyan szakasz is volt, ahol egy amúgy öt percig tartó autózás egy órára nyúlt a cudar idő miatt. A főváros több pontján később is csak araszolva lehetett haladni.

hvg.hu Élet+Stílus

A vörös kód kihozza az emberekből a jóságot

Ennek már fele sem tréfa, piros riasztás, a tél csak azért is bekeményített. S az utcán rászorulók, akinek nincs fedél a feje fölött. Ilyenkor egy pohár forró tea is életmentő lehet. Csak egy gesztus – mint a TAKE A TEA.

MTI Élet+Stílus

Itt van a tél, itt van újra - mi várható a jövő héten?

A következő napokban ismét többfelé várható havazás, az erős szélben hófúvás. Folytatódik a lehűlés, csütörtökön, a tavasz első napján néhol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet, azután viszont melegedés kezdődik, a hét végén helyenként plusz 9 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

MTI Gazdaság

Hol lesz hidegebb? Az Északi-sarknál vagy Magyarországon

Az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon - jellemezte a várható időjárást szombaton Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

1 2 3 4 5 6 7
34

A címlapról ajánljuk