Windisch Judit Itthon

Csúcsra jár az összefogás is a rekordhidegben

Évek óta nem volt ilyen hideg az országban, ám a hajléktalanszállók nincsenek tele. Vannak bárok, amelyek nappali melegedőként üzemelnek, sok helyen viszont "lerabolják" a jótékonyságból kirakott kabátokat. A körmendi menekültek a plébánián húzzák ki a mínuszokat, sátraik ugyanis a hóban állnak.

hvg.hu Élet+Stílus

Így segíthet a madarakon a farkasordító hidegben

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára, hiszen fagyban nehezebben jutnak vízhez az állatok – figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Michelin

Akkor lesz elégedett a téli gumijával, ha ezeket betartja

Összegyűjtöttük a téli autózással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az autó megfelelő felkészítésétől a vezetéstechnikai trükkökig, és elmagyarázzuk azt is, mikor és kinek lehet indokolt a négy évszakos abroncsok használata, és ki használjon mindenképpen téli gumit.

Michelin

Több marad a zsebében, ha így használja gumiabroncsait

Tudja, hogy hány évig használható egy gumiabroncs biztonságosan? És azt, hogy megfelelő vezetési technikával, ápolással és tárolással akár évekkel hosszabbíthatja meg abroncsai élettartamát? A legtöbb autóst mindez hidegen hagyja, pedig egy kis odafigyeléssel biztonságosabban közlekedhetne, ráadásul egy csomó pénzt is megtakarítana.

MTI Világ

Tovább durvult a szlovén hóhelyzet

Rosszabbodott a helyzet a zord téli időjárás által sújtott Szlovéniában, ahol a szerdára virradó éjszaka lehullott ónos eső újabb területeken okozott fennakadásokat.

MTI Világ

Szlovéniát leigázta a tél

Megbénította a hó és a jég Szlovéniát, fák és villanyoszlopok dőltek ki, 50 ezer háztartásban nincs áram, és több millió eurós kár keletkezett.

MTI Közlekedés

Somogyban komoly gondot okoz a hóesés

Somogyban a hajnal óta tartó havazás miatt árokba csúszott autók és kamionok mentéséhez, útra dőlt fa eltávolításához riasztották a tűzoltókat – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk