MTI / hvg.hu Tech

Fotók: ez a tésztahíd 561 kilót is gond nélkül elbír

Alireza Nazari, a törökországi Atatürk Egyetem Tat Makaron nevű csapata nyerte meg a csütörtöki Reccs Tésztahídépítő-világbajnokság tartó kategóriáját Budapesten. Hídjuk 561,4 kilogrammos terhelésnél roppant össze. Mutatjuk a többi versenyző munkáját is.

hvg.hu Élet+Stílus

Kim Dzsong Un a tésztájával édesgeti magához Dél-Koreát

Nagyon fontos lépést tett Észak-Korea és Dél-Korea pénteken, a két ország megállapodott, hogy atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet. Eme történelmi pillanatban reflektorfénybe került egy gasztrodiplomáciai húzás is: Kim Dzsong Un különleges tésztát kínált Mun Dzse Innek.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Nagyanyánk ezt vajon elénk tenné? Bejgliket teszteltünk

Nem mind bejgli, ami úgy fest, de az sem biztos, hogy ha egy cég csak tekercsnek nevezi a süteményt, attól rosszabb lesz. Megnéztük, mennyiből jön ki egy rúd bejgli, és hogy mire számítsunk, ha nem állunk neki sütni, inkább vásárolunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Így is lehet - adománygyűjtő tésztázás

Legyen a szombati ebéd egy tál tészta : All ametriciana. A belvárosi „Via Italián”, azaz az V. kerületi Arany János utcában szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora a közelmúltban súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice javára főz és gyűjt adományokat.

-gy- Gasztro

10 étel, amit a legjobban utálunk

Folyamatosan találkozunk mindenféle toplistával, amiből értesülhetünk a leglegekről. Állandó hurrázás, hosszan tartó taps és divat. Kicsit ráuntunk. Mi most a negatív topokra lettünk kíváncsiak. Nem kis körben kérdeztünk szakmabelieket és amatőröket, háziasszonyokat és háziembereket arról, szerintük melyek a legjobban utált ételek. Íme, a TOP10.

hvg.hu Gasztro

Túl a spagettin - ez más tészta

Menyecske, kis hercegnő, papfojtó, angyalhaj. Akár egy mese szereplői is lehetnének. Leginkább egy konyhameséé, hiszen mindegyik tészta. Olaszhonban meg is van a történetük.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes vallomás: szerencsesüti - recept

A kínai éttermekből jól ismert szerencsesüti ezen a hétvégén új szerepben léphet fel. Valentin napi üzeneteket, vallomásokat rejthetünk a falatnyi édességekbe. Persze ehhez előbb meg kell sütnünk. S ez közel sem annyira bonyolult, mint gondolnánk. Sőt.

hvg.hu Gasztro

Vitaminos tészta a Mintamenza programban

A hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta került piacra. A termékfejlesztésben a Mintamenza program orvos csoportja is közreműködött.

hvg.hu Gasztro

Így készül az igazi padthai - recept

A padthai a leghíresebb thai étel, a fő összetevőkön alapulva sokféle variációja létezik. Nyomába eredtünk ennek az itthon is egyre népszerűbb thai fogásnak, és kipróbáltunk egy titkos receptet, a legújabb pesti padthai wokbar-ban, az Egyetem téren. Caikam, a thai szakács megtanított minket a wokforgatás fortélyaira, és a sajátfejlesztésű titkos szószát kihagyva ugyan, de megosztotta velünk az igazi padthai receptjét is.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk