hvg.hu Nagyítás

Négy napig mutyimentes, ideális helynek képzelte magát egy kis magyar település

Idén a mindennapjainkat megnehezítő, minden élethelyzetet átszövő korrupciónak üzent hadat programjaival a társadalmi ügyekben elkötelezett Bánkitó Fesztivál, amely a közéleti programok mellett ezúttal nagyobb nemzetközi fellépőkkel olyanokat is kicsalogatott a tópartra, akik nem feltétlenül aktívak/tájékozottak a közéletben. A Bánkitó így idén leginkább egy útkereső, válaszút előtt álló rendezvénynek tűnt, amely továbbra is őrzi barátságos, emberléptékű hangulatát, amire nagy szükség van/lesz a hazai fesztiválpalettán.

hvg.hu Élet+Stílus

Tó körül alakul egy új városrész Bécsben

Tavaly óta fürödni is lehet az osztrák főváros új városrészének névadó tavában, amelyet a természet is egyre jobban meghódít. Hogy ne sérüljön az újonnan kialakuló flóra és fauna, és a városlakók is élvezhessék a vizet, néhány játékszabály betartását kérik.

hvg.hu Itthon

Mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe

A Liget Budapest tájékoztatása szerint feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a Városligeti tó vizébe. A Városliget Zrt. a Rendőrség, a Csatornázási Művek és a Katasztrófavédelem szakembereivel közösen a helyszínen azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, hogy mihamarabb elhárítsák a veszélyt. Azt kérték, további tájékoztatásig ne használják a tavat, és a háziállatokat se engedjék a vízzel érintkezni.

Windisch Judit - Fekete Norbert Itthon

Tudja, mit kell tenni, ha fuldoklót lát?

Videósunkkal együtt vízimentőkkel vettük végig, milyen egy szakszerű mentés, hogyan segíthet ön laikusként, milyen veszélyei vannak a víznek. Dübörög a strandszezon, nem árt figyelni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Mészáros Lőrinc tavat vett

A Bicske határában álló tavas telelkre valaha golfcentrumot és luxusvillákat álmodtak, de a tervet a válság felülírta. A telek egy részét 2012-ben 2,8 milliárdért próbálták eladni. A felcsúti polgármester cége tavaly ősszel szerezte meg a területet.

hvg.hu Autó

Tóban landolt egy Ferrari F430 Spider Ausztriában - fotók

Nem csak az amerikai vígjátékokban fordulhat elő, hogy egy méregdrága sportkocsi egy úszómedencében, esetleg egy tóban landol. Nem is kell olyan messzire menni: az ausztriai Wernbergben nemrég egy Ferrari F430 Spidert úsztattak meg…

MTI Instant tudomány

Nagyon gyorsan növekszik egy magashegyi tó Tibetben

Már nem a régió legnagyobbja a tibeti szent tó, a Nam-tó – jelentették be a kínai tudományos akadémia kutatói, akik szerint az olvadó gleccsereknek és a növekvő csapadéknak köszönhetően immár a Serling-tó vette át a vezetést Tibetben a tavak mérete szerinti rangsorban.

MTI Itthon

Veszélyt rejtenek a Pest megyei bányatavak

A tiltó táblával ellátott bányatavak néhány lépés után hirtelen mélyülnek, a gyors vízhőmérséklet-csökkenés miatt fennáll az izomgörcs, a sokk, a szívmegállás veszélye, és fertőzésektől is tartani lehet. A mederben lévő fémdarabok, munkagépalkatrészek sérüléseket okozhatnak a vízbe ugrálóknak.

MTI Plázs

Rendbe hozzák az ország legmagasabban fekvő tavát

Az Új Széchenyi-terv keretében 300 millió forintot nyert Gyöngyös önkormányzata az ország legmagasabban fekvő tava, a mátrai Sástó revitalizációjára, illetve ökoturisztikai fejlesztésére – jelentette be szerdán Gyöngyös-Sástón a település szakmai alpolgármestere (független).

hvg.hu Világ

Leállították a fúrást az antarktiszi tónál

Leállították a munkát az antarktiszi Ellsworth-tónál, ahol a kutatók a három kilométer vastag jégen átfúrva akartak eljutni a külvilágtól több ezer éve elzárt édesívzhez.

1 2 3

A címlapról ajánljuk