hvg.hu Gazdaság

Ki ez a milliárdos számlával hírbe hozott fideszes?

Szabó Zsolt államtitkárról és feleségéről pénteken állította a Magyar Nemzet, hogy egy olyan offshore cég igazgatói, amelynek számláján 1,2 milliárd forintnyi pénz van. Az államtitkár tagad, szerinte semmi köze az offshore cég számláján lévő 1,2 milliárdhoz. Szabónak korábban volt olyan ügye, amely miatt még Lázár János is beszólt neki.

hvg.hu Nagyítás

Négy napig mutyimentes, ideális helynek képzelte magát egy kis magyar település

Idén a mindennapjainkat megnehezítő, minden élethelyzetet átszövő korrupciónak üzent hadat programjaival a társadalmi ügyekben elkötelezett Bánkitó Fesztivál, amely a közéleti programok mellett ezúttal nagyobb nemzetközi fellépőkkel olyanokat is kicsalogatott a tópartra, akik nem feltétlenül aktívak/tájékozottak a közéletben. A Bánkitó így idén leginkább egy útkereső, válaszút előtt álló rendezvénynek tűnt, amely továbbra is őrzi barátságos, emberléptékű hangulatát, amire nagy szükség van/lesz a hazai fesztiválpalettán.

hvg.hu Élet+Stílus

Tó körül alakul egy új városrész Bécsben

Tavaly óta fürödni is lehet az osztrák főváros új városrészének névadó tavában, amelyet a természet is egyre jobban meghódít. Hogy ne sérüljön az újonnan kialakuló flóra és fauna, és a városlakók is élvezhessék a vizet, néhány játékszabály betartását kérik.

hvg.hu Itthon

Mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe

A Liget Budapest tájékoztatása szerint feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a Városligeti tó vizébe. A Városliget Zrt. a Rendőrség, a Csatornázási Művek és a Katasztrófavédelem szakembereivel közösen a helyszínen azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, hogy mihamarabb elhárítsák a veszélyt. Azt kérték, további tájékoztatásig ne használják a tavat, és a háziállatokat se engedjék a vízzel érintkezni.

Windisch Judit - Fekete Norbert Itthon

Tudja, mit kell tenni, ha fuldoklót lát?

Videósunkkal együtt vízimentőkkel vettük végig, milyen egy szakszerű mentés, hogyan segíthet ön laikusként, milyen veszélyei vannak a víznek. Dübörög a strandszezon, nem árt figyelni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Mészáros Lőrinc tavat vett

A Bicske határában álló tavas telelkre valaha golfcentrumot és luxusvillákat álmodtak, de a tervet a válság felülírta. A telek egy részét 2012-ben 2,8 milliárdért próbálták eladni. A felcsúti polgármester cége tavaly ősszel szerezte meg a területet.

hvg.hu Autó

Tóban landolt egy Ferrari F430 Spider Ausztriában - fotók

Nem csak az amerikai vígjátékokban fordulhat elő, hogy egy méregdrága sportkocsi egy úszómedencében, esetleg egy tóban landol. Nem is kell olyan messzire menni: az ausztriai Wernbergben nemrég egy Ferrari F430 Spidert úsztattak meg…

MTI Instant tudomány

Nagyon gyorsan növekszik egy magashegyi tó Tibetben

Már nem a régió legnagyobbja a tibeti szent tó, a Nam-tó – jelentették be a kínai tudományos akadémia kutatói, akik szerint az olvadó gleccsereknek és a növekvő csapadéknak köszönhetően immár a Serling-tó vette át a vezetést Tibetben a tavak mérete szerinti rangsorban.

MTI Itthon

Veszélyt rejtenek a Pest megyei bányatavak

A tiltó táblával ellátott bányatavak néhány lépés után hirtelen mélyülnek, a gyors vízhőmérséklet-csökkenés miatt fennáll az izomgörcs, a sokk, a szívmegállás veszélye, és fertőzésektől is tartani lehet. A mederben lévő fémdarabok, munkagépalkatrészek sérüléseket okozhatnak a vízbe ugrálóknak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk