MTI Itthon

Rengeteget túlóráznak a magyar rendőrök

Míg 2011-ben fejenként átlagosan 65 óra túlszolgálatot teljesítettek, ez a szám az idei év első felére 120 órára ugrott. Csak 2017-ben 11 és fél milliárd forintot fizettek ki a rendőrök túlóráira.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ahol négykor mindenki leteszi a munkát, mégis hasít a gazdaság

Egy átlagos dán mindössze 33 órát dolgozik egy héten, ötkor pedig a legtöbb irodában már lekapcsolták a lámpákat. Ez a rugalmatlan, ámde családbarát munkakultúra mégsem veti vissza az ország versenyképességét. Sőt, épp hogy csak lemaradnak a top 10-es listáról, a magánélet és munka egyensúlyát értékelő rangsort pedig vezetik.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ezért járna jobban a háromnapos munkahéttel

A mexikói telekommunikációs milliárdos, Carlos Slim szerint bőven elég lenne három napot dolgozni egy héten. Hogy ezt miért tartja jó megoldásnak, és miként tatja megvalósíthatónak arról a Bloombergnek számolt be részletesen.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

"Mindig csak az a rohadt munka"

Aki sokat dolgozik, sokat is hibázik – és ez nem a lusták bibliájának első törvénye, hanem a kegyetlen statisztika. Azon országokban ugyanis alapvetően magasabb a termelékenység, ahol szigorúan korlátozzák a munkaidőt, és a dolgozó kezéből tényleg kiesik a toll délután ötkor. Magyarország nem ilyen ország.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával