MTI Itthon

Több ezer adórevizor és pénzügyőr tüntetett a fővárosban

Csaknem ötezer - a szervezők szerint pontosan 4671 - az adóigazgatásban dolgozó köztisztviselő demonstrált csütörtökön Budapesten a Pénzügyminisztérium előtt, követelve a két adóigazgatási szervezet stabilitásának megteremtését, a többletfeladatokhoz kapcsolódó források biztosítását, az adóigazgatásban dolgozók nagyobb erkölcsi és anyagi elismerését.

MTI Karrier

„Nem a szánk nagy, a cafetériánk kicsi”

Pécsett a béren kívüli juttatások legalább tavalyi szintjét és a közalkalmazotti törvényben előírt bankszámlakezelés költségeinek fedezetét követelték demonstráción közalkalmazottak hétfőn.

Szkókó V.Kata Itthon

Pécsett kevesebb a cafeteria-pénz – tüntetni fognak a főtéren

Nem járt sikerrel az érdekegyeztetés a Páva Zsolt vezette pécsi önkormányzat és a pécsi Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete között. A tét a cafeteria-rendszer átalakítása. A szakszervezet tüntetést szervez, és a sztrájkot sem zárja ki.

hvg.hu Világ

Gusa tábornok szobra miatt tüntetnének Bukarestben

Nagyszabású bukaresti tüntetést helyezett kilátásba a Pro Europa Liga (PEL) tiltakozásul az ellen, hogy a marosvásárhelyi tanács határozata értelmében szobrot készülnek állítani Stefan Gusa tábornoknak, az 1989-es temesvári felkelés vérbefojtójának.

hvg.hu Világ

Eltűnt Muszavi unokaöccsének holtteste

Mir Hoszein Muszavi iráni ellenzéki vezető megölt unokaöccsének holtteste eltűnt abból a teheráni kórházból, amelyben meghalt vasárnap, miután lőtt sebbel beszállították oda - közölte hétfőn egy ellenzéki honlapon a férfi fivére.

hvg.hu Világ

Összecsapások Iszfahánban rendőrök és ellenzékiek között

Többen megsebesültek szerdán egy iszfaháni mecsetben, ahol az iráni ellenzék legtekintélyesebb vallási vezetőjének, a hét végén elhunyt Hoszein Ali Montazeri nagyajatolláhnak a tiszteletére tartottak megemlékezést, és részvevők összecsaptak a tömeget feloszlatni akaró rendőrökkel - jelentették ellenzéki hírportálok.

hvg.hu Világ

Erőszakos tüntetések Görögországban

Erőszakba torkolló tüntetéseket tartottak fiatalok több ezres csoportjai Görögország két nagyvárosában vasárnap, annak az évfordulója alkalmából, hogy egy társukat tavaly agyonlőtte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

Vácott tüntetett a Jobbik, de Budaházy már nincs ott

A Váci Fegyház- és Börtön közelében tüntetett a Jobbik, a „politikai foglyok szabadon bocsátásáért” - legalábbis a helyszínen kifüggesztett plakátok tanúsága szerint. Tudósítónk Vácról jelentkezett.

hvg.hu Karrier

Elmaradt bérüket követelik a pölöskei szörpüzem egykori dolgozói

Demonstrációt kezdtek hajnalban Pölöskén a szörpüzem egykori dolgozói közel hat hónapi elmaradt bérükért; a cég felszámolója és egykori tulajdonosa egymásra hárítja a felelősséget azért, hogy a bérgarancia alapból még mindig nem jutottak pénzükhöz az elbocsátott alkalmazottak.

hvg.hu Gazdaság

Mégsem tüntetnek a tűzoltóparancsnokok

Mégsem tartják meg a tűzoltóparancsnokok a jövő évi költségvetési javaslatban jelölt, a tűzoltóságokat érintő 1,4 milliárd forintos elvonás miatt korábban meghirdetett demonstrációjukat – közölte a tűzoltó szakszervezetek többségi döntését ismertető sajtótájékoztatón Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok.

1
138 139 140 141 142
146

A címlapról ajánljuk