MTI Világ

Lukasenka nyert, szétverték a tüntetéseket

Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást Fehéroroszországban a szavazatok 79,7 százalékával - jelentette be hétfő hajnalban a központi választási bizottság a voksok száz százalékának összesítése alapján.

Nagyítás

Lángokban Róma és Athén – Nagyítás-fotógaléria

Silvio Berlusconi és kormánya alig néhány szavazattal élte túl az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt. A hírre több ezer fős tömeg gyűlt össze Róma utcáin a miniszterelnök ellen tiltakozva. Eközben Athénban általános sztrájk kezdődött a napokban bevezetett megszorító intézkedések hatására. Az elmúlt napok utcai zavargásai mindkét városban az utóbbi évek legsúlyosabb ilyen eseményei.

MTI Világ

Sok ezren tüntettek Berlusconi ellen

Olaszország minden részéből érkezett több ezer ember tüntetett szombaton Rómában Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen, s követelte a politikus lemondását.

Hírszerző/FH Gazdaság

Megvétózta az ukrán elnök az adóreform-törvényt

Viktor Janukovics beváltotta korábbi ígéretét, és nem írta alá a vitatott adóreform-törvényt. A hírt újságíróknak jelentette be, de nem közölt részleteket, hanem azonnal távozott, hogy elutazzon Kazahsztánba.

hvg.hu Napi merítés

Az MSZP az utcai politizálást sem megvető párttá alakul át?

Önmaga eddigi retorikai teljesítményéhez képest nem mondott rossz beszédet Mesterházy Attila szocialista pártelnök. Az MSZP eddigi ellenzéki magatartásához képest határozottabb és az utcai politizálást sem megvető párt körvonalazódik - írja Nagy Attila Tibor politikai elemző.

MTI Itthon

Iszapkatasztrófa: Mégsem lesz tüntetés Devecseren

Nem demonstrálnak a devecseriek, mert úgy látják, okafogyottá vált a tüntetés, a felvetéseikre megnyugtató válaszokat kaptak a kormánytól és a belügyminisztertől - mondta Csenki Géza, a tervezett megmozdulás főszervezője hétfőn az MTI-nek egy vállalkozók számára tartott fórumon Devecserben.

MTI Világ

Egy percig tüntetett egy amerikai fiú Pekingben

A két Koreát elválasztó fegyvermentes övezet békeparkká alakításáért tüntetett hétfőn a pekingi Tienanmen téren egy 13 amerikai fiú. Még egy perc sem telt el azonban, civil ruhás rendőrök elvezették.

Hírszerző/FH Világ

A szomszédban forró a hangulat

Az ukrajnai kisvállalkozók ultimátumban szólították fel Viktor Janukovics államfőt, hogy vétózza meg a csütörtökön elfogadott új adótörvénykönyvet, amelynek kitételei szerintük nyomorúságba taszítja az egyéni és kisvállalkozók millióit. A vállalkozók érdekvédelmi szervezetei általános sztrájkot helyeztek kilátásba, a megmozdulás az egész országot megbéníthatja.

1
140 141 142 143 144
152

A címlapról ajánljuk