Windisch Judit Itthon

Sűrű hete volt Orbánnak, a végén páros lábbal szállt bele a Kúriába

Kordonok, kordonbontók, tüntetők és a TEK árnyékában alakul az új Országgyűlés. Formálódik az új kormányzati struktúra, jön az Alaptörvény menekültkvótás módosítása és a Stop Soros is. "Politikailag kényes" ügyekről beszélgetett az Európai Néppárt Orbán Viktorral, aki új csatába keveredett Brüsszellel, amely jogállami kritériumokhoz kötné az uniós pénzek folyósítását. Azt, hogy ez mennyire érzékeny pont, mi sem mutatja jobban, hogy a legújabb korrupciós jelentést a magyar kormány nem is engedi nyilvánosságra hozni. Ez történt a héten a politikában.

hvg.hu Itthon

Pert nyert a TASZ, mehet az élőlánc a parlament köré kedden

Miután a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével pert nyert, a szervezők megtarthatják az élőláncos tüntetést a parlament alakuló ülésének napján, kedden a Kossuth téren. A rendőrség előzőleg betiltotta a megmozdulást - derül ki a TASZ Facebook-oldalán látható videóból.

Tóth Richárd Itthon

Fülke: „Megszólalhatna már a politikusok lelkiismerete”

A hvg.hu közéleti podcastjának a vendége Gulyás Balázs aktivista, több tüntetés szervezője. Vele beszélgettünk a május 8-i tüntetésről. A demonstrálók a Kossuth térről üzennek az alakulóülésen résztvevő kormánynak és az ellenzéknek is.

hvg.hu Világ

Pasinjan újra győzött Örményországban

Nikol Pasinjan örmény ellenzéki vezető felfüggesztette a szerdán hirdetett országos tiltakozó akciót, miután a parlamentben többségben lévő Örmény Köztársasági Párt vezetői jelezték, készek támogatni azt, hogy a tüntetések fő szervezőjét bízzák meg a kormányfői tisztség ideiglenes betöltésével.

hvg.hu Világ

Gyorséttermet vertek szét, autókat gyújtottak fel párizsi tüntetők – fotók

Feketébe öltöztek, kapucnit húztak a fejükre, sállal takarták el az arcukat vagy gázmaszkot viseltek – így néztek ki azok a tüntetők, akik miatt erőszakba fulladt a május elsejei tüntetés Párizsban idén is. A rendőrség becslése szerint a rendbontók körülbelül 1200-an lehettek: szétvertek egy McDonald’s éttermet, több autót, robogót felgyújtottak. A rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be. Már korábban tudni lehetett, hogy az ünnepen elszabadulhat az erőszak Párizsban: a hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy bankokat, ingatlanügynökségeket, autókereskedéseket vehetnek célba antikapitalista tüntetők.

hvg.hu Itthon

Fekete-Győr András meghirdette a kiegyezés politikáját a Momentum tüntetésén

“Maradunk, ellenállunk, változtatunk! Tüntetés a jövőnkért” címmel tüntet május elsején a Momentum Mozgalom. A Szabadság térről a Kodály köröndre vonultak a résztvevők. A diákparlamentes Gyetvai Viktor arról beszélt, hogy közös nemzeti minimum kell a hazug rendszerrel szemben, a momentumos Cseh Katalin pedig azt mondta: szerinte a kormány arra játszik, hogy a számára kényelmetlen emberek külföldre menjenek. Az eseményeket követjük percről percre.

1 2 3 4 5 6 7
149

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával