hvg.hu Nagyítás

Nem enyhül a venezuelai válság

Venezuelát története eddigi legnagyobb társadalmi, politikai és gazdasági válsága sújtja. Ez az ország rendelkezik a világ legnagyobb kőolajkészletével, viszont gyakorlatilag semmilyen más exportcikke nincs, és az olaj árának zuhanása miatt a gazdaság gyakorlatilag összeomlott, az infláció elszabadult. Nicolás Maduro elnök május elején bejelentette: alkotmányozó nemzetgyűlést hív össze, amely módosítaná az alaptörvényt. Az 500 fősre tervezett gyűlés tagjainak nagy része feltehetően az elnök hívei közül kerül majd ki. A MUD ellenzéki szövetség határozottan elutasította a tervet.

hvg.hu Itthon

Óriástüntetést szerveznek május 21-re

A szervezők szerint az elmúlt hetekben a kormány szisztematikusan leépítette a magyar szabadság megmaradt intézményeit. Elégedetlen jobboldaliakat, liberálisokat, konzervatívokat várnak a jövő vasárnapi tüntetésre.

hvg.hu Itthon

Videó: Kutyaszarral és matricákkal üzentek a Fidesznek

Van az a pont, amikor azt gondolom, hogy tényleg elég - mondta el a hvg.hu-nak üzenete lényegét az a férfi, aki kiskutyája után felszedett kis csomagot hagyott az újbudai Fidesz irodájának kilincsén. A pártháznál azért tüntettek, mert a 444.hu egyik munkatársát erőszakkal távolította el a Fidesz munkatársa egy nyilvános lakossági fórumról. A tüntetők teleragasztották a bejáratot üzeneteikkel.

hvg.hu Itthon

A Momentum bejelentkezett a 2018-as választásra, októberre programot ígérnek

Több ezren vonultak végig hétfő este a Szabadság térről a Hősök terére a Momentum felhívására. A tüntetés azért hirdették meg, hogy a növekvő orosz befolyás ellen szólaljanak fel, illetve az Európához tartozást követeljék. A Hősök terén a Momentum vezetői mondtak beszéltek. Fekete-Győr András elnök itt jelentette be, hogy elindulnak a 2018-as választáson, október 15-én pedig bemutatják programjukat. A tüntetők közül mintegy kétszázan ezután az Oktogonra vonult, és ismét letelepedtek a sínekre.

1
4 5 6 7 8
141

A címlapról ajánljuk