Miben engedhet a kormány a tüntetőknek?

Miben engedhet a kormány a tüntetőknek?

A Klik megszüntetése nem, a kötelező óraszámok és a tananyag csökkentése viszont reálisan elérhető – prognosztizálja az e heti HVG.

Osztrák fiatalok nácizták a Jobbik politikusát Röszkén

Osztrák fiatalok nácizták a Jobbik politikusát Röszkén

Rendőrök vezették el a Freedom Not Frontex: Vienna két aktivistáját Z. Kárpát Dániel röszkei sajtótájékoztatójáról. Azt kiabálták át Szerbiába a menekülteknek, hogy ez nemcsak a magyarok országa, hanem az Európai Unió.

Ezrek tüntetnek a miniszterelnök lemondásáért Malajziában

A hatóságok tiltása ellenére tüntetők ezrei gyűltek össze szombaton a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban, hogy a sikkasztási botrányba keveredett Najib Razak miniszterelnök lemondását követeljék.

MTA

Kegyelmet osztogatott az egyiptomi elnök a ramadán előtt

Az egyiptomi elnök elrendelte szerdán 165 olyan fiatalember szabadon bocsátását, akiket a tüntetésellenes törvény megsértése miatt vettek őrizetbe a hatóságok – jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség.

MTI

Inkább csináljatok pártokat!

Inkább csináljatok pártokat!

Nem vagytok civilek, de politikusok se lesztek, ha így folytatjátok.

Tüntetők fogadták Orbánt Debrecenben

Tüntetők fogadták Orbánt Debrecenben

A Demokratikus Koalíció aktivistái várták a Debrecenbe érkező Orbán Viktort.

hvg.hu

Drónnal borsozzák meg az erőszakos tüntetőket egy indiai városban

Újabb eszközt vetettek be tömegoszlatáshoz Indiában: az ország északi részén fekvő egyik nagyváros rendőrsége kedden arról számolt be, hogy a jövőben pilóta nélküli repülőgépekről szórnak borsot az erőszakos tüntetők fejére.

MTI

Csatatérré változtatták Frankfurtot a tüntetők – fotók

Csatatérré változtatták Frankfurtot a tüntetők – fotók

Összecsaptak a rendőrökkel szerdán Frankfurtban az Európai Központi Bank ellen tüntetők, akik az intézmény új székházának átadására szerveztek demonstrációt.

hvg.hu

Megint eltüntethetik éjjel a Kossuth téri tüntetők sátrait

Újra elbontják a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntetők sátrait a Parlament előtt, várhatóan hétfő éjszaka, erről kaptak értesítést a szervezők a rendőrségtől – számolt be egyikük a hvg.hu-nak. Kedden Budapestre érkezik Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök, valószínűleg ezért takarítják le a Kossuth teret. A tüntetők azt mondják, hogy amint lehet, visszamennek.

hvg.hu

Tojással dobálták meg a kanadai külügyminisztert Rámalláhban

Palesztin tüntetők tojásokkal és cipőkkel dobálták meg Rámalláhban vasárnap John Baird kanadai külügyminisztert - közölte a ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

MTI

Így falja Orbán a tüntetők ingyencsokiját - a nap képsorozata került ki a netre

Így falja Orbán a tüntetők ingyencsokiját - a nap képsorozata került ki a netre

Semjén Zsolt és Orbán Viktor családi fotókkal díszített ingyencsokin osztozott hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök éhes lehetett, a papírt a fogával tépte fel. A csokit az állásukat féltő dohányipari dolgozók küldtek a képviselőknek, kérve, hogy szavazzanak nemmel a dohányipart érintő törvényekre.

hvg.hu

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa - közölte a képviselő hivatala.

MTI

Netadós tüntetők: Előzetes letartóztatásukra tett javaslatot a rendőrség

Mind a hat őrizetbe vett tüntető előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség. Az iratok az illetékes kerületi főügyészségen vannak. Döntés az előzetes letartóztatásuk elrendeléséről még ma várható.

hvg.hu

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Néhány tucat kurd tüntető gyakorlatilag elfoglalta ez Európai Parlament központi épületének fő közlekedő folyosóját. Azt követelték, hogy az EU segítsen a kurdoknak Irakban az Iszlám Állam elleni harcban. A tüntetők már elhagyták az épületet.

MTI

Tüntetők agyonlüvetésével gyanúsított parancsnokot engedtek el Kijevben

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság az egykori Berkut belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít. A főügyészség közleményében felháborodásának adott hangot a bíróság döntése miatt, és jelezte, hogy fellebbeznek, mert fennáll a gyanúsított szökésének veszélye.

MTI

Hanggránáttal fékezték meg a foci-vb ellen tüntetőket

Hanggránáttal fékezték meg a foci-vb ellen tüntetőket

Megtörtént a brazíliai Sao Paulóban, amitől tartottak a rendőrök. Erőszakba torkollt a foci-vb ellen tüntetők demonstrációja a brazil nagyvárosban csütörtökön, nem sokkal a 2014-es labdarúgó világbajnokság megnyitója, illetve nyitómérkőzése előtt. A rendőrök hanggránátokat vetettek be a tüntetők ellen – jelentette az AFP hírügynökség.

hvg.hu

Szétverték a venezuelai tüntetők táborait

A venezuelai biztonsági erők csütörtökön felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és őrizetbe vettek 243 személyt– jelentette be a belügyminisztérium. A rendfenntartó erők csütörtökön, a kora reggeli órákban szállták meg a venezuelai zászlókkal és kormányellenes feliratokkal díszített sátortáborokat, amelyek közül az egyik hetek óta akadályozta Caracas fő sugárútjának forgalmát.

MTI

Leülne a tüntetőkkel a venezuelai elnök

Nicolás Maduro azt szeretné, ha a találkozó a lakosságnak küldött "demokrácia- és békeüzenet" lenne. Az ellenzék már többször elutasította, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az államfővel.

MTI

Devizahiteles tüntetők miatt üríthették ki a Nyugati téri OTP-fiókot

Devizahiteles tüntetők miatt üríthették ki a Nyugati téri OTP-fiókot

Elégedetlen devizahitelesek tüntettek csütörtökön több helyen a városban. Miattuk zárt be a Nyugati téri OTP ma reggel, kevéssel nyitás után - olvasható a devizaadósok mozgalmának Facebook-oldalán.

hvg.hu

Törékeny béke és épülő barikádok Kijevben - Nagyítás-fotógaléria

Törékeny béke és épülő barikádok Kijevben - Nagyítás-fotógaléria

Kedd óta folyik a vér Kijevben, egyre több a halott és a sebesült, de az áldozatok számáról eltérő adatokat közölnek a források. Az viszont biztos, hogy csütörtökön nagyon sok embert lőttek agyon az utcán, állítólag mesterlövészek nyitottak tüzet rájuk. Az uniós külügyminiszterek úgy döntöttek, hogy megbüntetik az ukrán erőszak felelőseit, egyelőre tárgyalásokon próbálnak megoldást találni: a francia, a német és a lengyel külügyminiszter mellett az orosz ombudsman is besegít. Csütörtök este a parlament megszavazta: nem lőnek a tüntetőkre. Péntekre virradóra nem történt újabb összecsapás a Majdanon.

1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X