hvg.hu Itthon

Pszichiátriára vitték a múzeum kéményéről lemászó ligetvédőt

A TASZ beszámolója szerint a tiltakozó önként mászott le a kéményről, mégis bilincsbe verték a földön, majd kórházba vitték. A jogvédők úgy látják, a rendőrség fellépése a Városligetben diszkriminatív és aránytalan volt, ami azt mutatja, hogy kedden sem a tiltakozók alapjoggyakorlására tekintettel oldották meg a konfliktust. Szerdán kiengedték a fiatalembert a pszichiátriáról.

MTI Világ

Az elnök ellen tüntettek volna, ezért perbe fogták őket

Egyiptomban perbe fogtak 237 politikai aktivstát akik az elnök, esz-Szíszi ellen tüntettek, mivel nem tetszik nekik, hogy Egyiptom titkos alkuk során két stratégiai fontosságú vörös-tengeri szigetet is átengedett Szaúd-Arábiának.

hvg.hu/MTI Itthon

Osztrák fiatalok nácizták a Jobbik politikusát Röszkén

Rendőrök vezették el a Freedom Not Frontex: Vienna két aktivistáját Z. Kárpát Dániel röszkei sajtótájékoztatójáról. Azt kiabálták át Szerbiába a menekülteknek, hogy ez nemcsak a magyarok országa, hanem az Európai Unió.

hvg.hu Itthon

Megint eltüntethetik éjjel a Kossuth téri tüntetők sátrait

Újra elbontják a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntetők sátrait a Parlament előtt, várhatóan hétfő éjszaka, erről kaptak értesítést a szervezők a rendőrségtől – számolt be egyikük a hvg.hu-nak. Kedden Budapestre érkezik Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök, valószínűleg ezért takarítják le a Kossuth teret. A tüntetők azt mondják, hogy amint lehet, visszamennek.

MTI Világ

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa - közölte a képviselő hivatala.

MTI Világ

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Néhány tucat kurd tüntető gyakorlatilag elfoglalta ez Európai Parlament központi épületének fő közlekedő folyosóját. Azt követelték, hogy az EU segítsen a kurdoknak Irakban az Iszlám Állam elleni harcban. A tüntetők már elhagyták az épületet.

MTI Világ

Tüntetők agyonlüvetésével gyanúsított parancsnokot engedtek el Kijevben

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság az egykori Berkut belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít. A főügyészség közleményében felháborodásának adott hangot a bíróság döntése miatt, és jelezte, hogy fellebbeznek, mert fennáll a gyanúsított szökésének veszélye.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk