MTI Világ

Az elnök ellen tüntettek volna, ezért perbe fogták őket

Egyiptomban perbe fogtak 237 politikai aktivstát akik az elnök, esz-Szíszi ellen tüntettek, mivel nem tetszik nekik, hogy Egyiptom titkos alkuk során két stratégiai fontosságú vörös-tengeri szigetet is átengedett Szaúd-Arábiának.

hvg.hu/MTI Itthon

Osztrák fiatalok nácizták a Jobbik politikusát Röszkén

Rendőrök vezették el a Freedom Not Frontex: Vienna két aktivistáját Z. Kárpát Dániel röszkei sajtótájékoztatójáról. Azt kiabálták át Szerbiába a menekülteknek, hogy ez nemcsak a magyarok országa, hanem az Európai Unió.

hvg.hu Itthon

Megint eltüntethetik éjjel a Kossuth téri tüntetők sátrait

Újra elbontják a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntetők sátrait a Parlament előtt, várhatóan hétfő éjszaka, erről kaptak értesítést a szervezők a rendőrségtől – számolt be egyikük a hvg.hu-nak. Kedden Budapestre érkezik Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök, valószínűleg ezért takarítják le a Kossuth teret. A tüntetők azt mondják, hogy amint lehet, visszamennek.

MTI Világ

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa - közölte a képviselő hivatala.

MTI Világ

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Néhány tucat kurd tüntető gyakorlatilag elfoglalta ez Európai Parlament központi épületének fő közlekedő folyosóját. Azt követelték, hogy az EU segítsen a kurdoknak Irakban az Iszlám Állam elleni harcban. A tüntetők már elhagyták az épületet.

MTI Világ

Tüntetők agyonlüvetésével gyanúsított parancsnokot engedtek el Kijevben

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság az egykori Berkut belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít. A főügyészség közleményében felháborodásának adott hangot a bíróság döntése miatt, és jelezte, hogy fellebbeznek, mert fennáll a gyanúsított szökésének veszélye.

hvg.hu Világ

Hanggránáttal fékezték meg a foci-vb ellen tüntetőket

Megtörtént a brazíliai Sao Paulóban, amitől tartottak a rendőrök. Erőszakba torkollt a foci-vb ellen tüntetők demonstrációja a brazil nagyvárosban csütörtökön, nem sokkal a 2014-es labdarúgó világbajnokság megnyitója, illetve nyitómérkőzése előtt. A rendőrök hanggránátokat vetettek be a tüntetők ellen – jelentette az AFP hírügynökség.

MTI Világ

Szétverték a venezuelai tüntetők táborait

A venezuelai biztonsági erők csütörtökön felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és őrizetbe vettek 243 személyt– jelentette be a belügyminisztérium. A rendfenntartó erők csütörtökön, a kora reggeli órákban szállták meg a venezuelai zászlókkal és kormányellenes feliratokkal díszített sátortáborokat, amelyek közül az egyik hetek óta akadályozta Caracas fő sugárútjának forgalmát.

MTI Világ

Leülne a tüntetőkkel a venezuelai elnök

Nicolás Maduro azt szeretné, ha a találkozó a lakosságnak küldött "demokrácia- és békeüzenet" lenne. Az ellenzék már többször elutasította, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az államfővel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk