Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megint eltüntethetik éjjel a Kossuth téri tüntetők sátrait

Újra elbontják a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntetők sátrait a Parlament előtt, várhatóan hétfő éjszaka, erről kaptak értesítést a szervezők a rendőrségtől – számolt be egyikük a hvg.hu-nak. Kedden Budapestre érkezik Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök, valószínűleg ezért takarítják le a Kossuth teret. A tüntetők azt mondják, hogy amint lehet, visszamennek.

hvg.hu

Tojással dobálták meg a kanadai külügyminisztert Rámalláhban

Palesztin tüntetők tojásokkal és cipőkkel dobálták meg Rámalláhban vasárnap John Baird kanadai külügyminisztert - közölte a ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

MTI

Így falja Orbán a tüntetők ingyencsokiját - a nap képsorozata került ki a netre

Így falja Orbán a tüntetők ingyencsokiját - a nap képsorozata került ki a netre

Semjén Zsolt és Orbán Viktor családi fotókkal díszített ingyencsokin osztozott hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök éhes lehetett, a papírt a fogával tépte fel. A csokit az állásukat féltő dohányipari dolgozók küldtek a képviselőknek, kérve, hogy szavazzanak nemmel a dohányipart érintő törvényekre.

hvg.hu

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Magyar tüntetők álltak felkiáltójel alakba Strasbourgban - fotó

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa - közölte a képviselő hivatala.

MTI

Netadós tüntetők: Előzetes letartóztatásukra tett javaslatot a rendőrség

Mind a hat őrizetbe vett tüntető előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség. Az iratok az illetékes kerületi főügyészségen vannak. Döntés az előzetes letartóztatásuk elrendeléséről még ma várható.

hvg.hu

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Tüntetők jutottak be az Európai Parlament épületébe

Néhány tucat kurd tüntető gyakorlatilag elfoglalta ez Európai Parlament központi épületének fő közlekedő folyosóját. Azt követelték, hogy az EU segítsen a kurdoknak Irakban az Iszlám Állam elleni harcban. A tüntetők már elhagyták az épületet.

MTI

Tüntetők agyonlüvetésével gyanúsított parancsnokot engedtek el Kijevben

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság az egykori Berkut belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít. A főügyészség közleményében felháborodásának adott hangot a bíróság döntése miatt, és jelezte, hogy fellebbeznek, mert fennáll a gyanúsított szökésének veszélye.

MTI

Hanggránáttal fékezték meg a foci-vb ellen tüntetőket

Hanggránáttal fékezték meg a foci-vb ellen tüntetőket

Megtörtént a brazíliai Sao Paulóban, amitől tartottak a rendőrök. Erőszakba torkollt a foci-vb ellen tüntetők demonstrációja a brazil nagyvárosban csütörtökön, nem sokkal a 2014-es labdarúgó világbajnokság megnyitója, illetve nyitómérkőzése előtt. A rendőrök hanggránátokat vetettek be a tüntetők ellen – jelentette az AFP hírügynökség.

hvg.hu

Szétverték a venezuelai tüntetők táborait

A venezuelai biztonsági erők csütörtökön felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és őrizetbe vettek 243 személyt– jelentette be a belügyminisztérium. A rendfenntartó erők csütörtökön, a kora reggeli órákban szállták meg a venezuelai zászlókkal és kormányellenes feliratokkal díszített sátortáborokat, amelyek közül az egyik hetek óta akadályozta Caracas fő sugárútjának forgalmát.

MTI

Leülne a tüntetőkkel a venezuelai elnök

Nicolás Maduro azt szeretné, ha a találkozó a lakosságnak küldött "demokrácia- és békeüzenet" lenne. Az ellenzék már többször elutasította, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az államfővel.

MTI

Devizahiteles tüntetők miatt üríthették ki a Nyugati téri OTP-fiókot

Devizahiteles tüntetők miatt üríthették ki a Nyugati téri OTP-fiókot

Elégedetlen devizahitelesek tüntettek csütörtökön több helyen a városban. Miattuk zárt be a Nyugati téri OTP ma reggel, kevéssel nyitás után - olvasható a devizaadósok mozgalmának Facebook-oldalán.

hvg.hu

Törékeny béke és épülő barikádok Kijevben - Nagyítás-fotógaléria

Törékeny béke és épülő barikádok Kijevben - Nagyítás-fotógaléria

Kedd óta folyik a vér Kijevben, egyre több a halott és a sebesült, de az áldozatok számáról eltérő adatokat közölnek a források. Az viszont biztos, hogy csütörtökön nagyon sok embert lőttek agyon az utcán, állítólag mesterlövészek nyitottak tüzet rájuk. Az uniós külügyminiszterek úgy döntöttek, hogy megbüntetik az ukrán erőszak felelőseit, egyelőre tárgyalásokon próbálnak megoldást találni: a francia, a német és a lengyel külügyminiszter mellett az orosz ombudsman is besegít. Csütörtök este a parlament megszavazta: nem lőnek a tüntetőkre. Péntekre virradóra nem történt újabb összecsapás a Majdanon.

Felkavaró videó: Fegyvertelen tüntetőket lőnek le az orvlövészek

Újabb felkavaró videó jelent meg a kijevi felkelésről. Fegyvertelennek látszó, alkalmatlan pajzsokkal védekező tüntetőkre lőnek ismeretlenek, felhetően orvlövészek. Többet közülük el is találnak.

hvg.hu

Fotók: ismét harcok dúlnak Kijevben

Fotók: ismét harcok dúlnak Kijevben

Bár Viktor Janukovics ukrán elnök szerda este fegyvernyugvási megállapodást kötött az ellenzékkel, emellett pedig arról is megegyezett, hogy újabb tárgyalások kezdődnek a vérontás megállítása érdekében, ennek ellenére újra harcok törtek ki Kijevben. A tüntetők radikális szárnya nem hajlandó betartani a fegyverszünetet, de az éjszaka a korábbi napokhoz képest viszonylagos nyugalomban telt Kijevben. Az ukrán egészségügyi minisztérium szerint már 28 halottja van a zavargásoknak. Brüsszelben rendkívüli ülést tartanak.

hvg.hu

Elszabadult a pokol Kijevben – Nagyítás-fotógaléria

Elszabadult a pokol Kijevben – Nagyítás-fotógaléria

A fegyvernyugvási megállapodás ellenére folytatódtak az összecsapások Kijevben: az áldozatok száma a csütörtök délelőtti adatok szerint már eléri a 54 főt, 445 sérülthöz hívtak mentőt, és 287 ember szorult kórházi kezelésre. A kórházba szállítottak között 88 rendőr, hat újságíró, négy gyermek, illetve két külföldi állampolgár volt. Több vidéki városban is voltak megmozdulások, Ungváron a tüntetők elfoglalták a Kárpátalja megyei közigazgatási hivatal épületét. Az ukrán biztonsági szolgálat terrorellenes műveletet indított, amelynek értelmében bárkit bevihetnek 72 órára, és jogi végzés nélkül átkutathatják és lefoglalhatják bárkinek a magántulajdonát, valamint a katonaságot is bevethetik. Brüsszelben rendkívüli ülést tartanak, előtte a francia, a német és a lengyel külügyminiszter találkozott az ellenzék vezetőivel, és leülnek tárgyalni Viktor Janukoviccsal. A tüntetők kedden betörtek a kormánypárt székházába, megostromolták a parlamentet, és több utcában autógumikat, szemetet gyújtottak fel.

Fotók: ismét eldurvult a helyzet Kijevben – nyolc halottról szólnak a hírek

Fotók: ismét eldurvult a helyzet Kijevben – nyolc halottról szólnak a hírek

Az utolsó hírek szerint legalább nyolcan haltak meg eddig az ukrán tüntetők és a rendőrök közötti újabb összecsapásokban kedden. Úgy tudni, egy rendőr is a halottak között van. Az ukrán titkosszolgálat és a kijevi belügyminisztérium ultimátumot intézett a tüntetőkhöz: ha helyi idő szerint 18 óráig nem áll helyre a rend, a hatóságok „minden törvényes eszközt” bevetnek a káosz felszámolásáért. Az ukrán igazságügyi miniszter az ellenzéki vezetőket okolta a feszültség kiéleződéséért.

hvg.hu

Megvan az új elnök, Kelet-Ukrajna tovább forrong – percről percre

Megvan az új elnök, Kelet-Ukrajna tovább forrong – percről percre

A három véres nap után pénteken megállapodást írt alá az ellenzék és Viktor Janukovics. Szombaton azonban felgyorsultak az események: Janukovics nem akart lemondani, de a parlament leváltotta, május 25-én előrehozott választások lesznek, Julija Timosenko is kiszabadult, a Majdanon azt mondta a tüntetőknek, "hősök vagytok". Vasárnapra a leváltott elnök felszívódott, időközben ugyanakkor a parlament megválasztotta ideiglenes utódját. Kelet-Ukrajnában azonban továbbra is nagy a feszültség.

hvg.hu

Eldurvult a kijevi helyzet, már nyolc halott lehet

Eldurvult a kijevi helyzet, már nyolc halott lehet

Az utolsó hírek szerint legalább nyolcan haltak meg eddig az ukrán tüntetők és a rendőrök közötti újabb összecsapásokban kedden. Úgy tudni, egy rendőr is a halottak között van. Az ukrán titkosszolgálat és a kijevi belügyminisztérium ultimátumot intézett a tüntetőkhöz: ha helyi idő szerint 18 óráig nem áll helyre a rend, a hatóságok „minden törvényes eszközt” bevetnek a káosz felszámolásáért. Az ukrán igazságügyi miniszter az ellenzéki vezetőket okolta a feszültség kiéleződéséért. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

hvg.hu

Elpakoltak az ukrán tüntetők, hatályos az amnesztiatörvény

Hatályba lépett Ukrajnában hétfőn az amnesztiatörvény, miután az ellenzéki tüntetők teljesítették a jogszabályban lévő feltételeket – közölte hivatalos honlapján az ukrán főügyészség.

MTI

Dühös gazdák ostromolták meg a thaiföldi miniszterelnöki hivatalt

Több száz thaiföldi gazdálkodó ostromolta meg hétfőn a miniszterelnöki hivatalnak ideiglenesen helyt adó épületet Bangkokban – jelentették hírügynökségek.

MTI
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X