hvg.hu Élet+Stílus

Tőzsdére menne a Spotify

Egy ideje már rebesgetik, hogy az online zenehallgató szolgáltatást üzemeltető Spotify cég részvényeket bocsát ki a New York-i tőzsdén. Most még közelebb kerültek ehhez.

Szabó Dávid, Hold Alapkezelő Gazdaság

Kitört a bitcoinláz, de lehet ebből nagy pénzt csinálni?

Lassan öt éve, 2013 márciusában mutattam be az Alapblogon a bitcoint egy ötrészes sorozatban, melynek címe „Kitörőben a bitcoin-láz” volt. Azért választottam ezt a címet, mert akkoriban a bitcoin ára néhány hónap alatt hatalmas raliban megközelítette a 90 dollárt. Most 16 ezer.

MTI Gazdaság

Tőzsdére megy a Bitcoin

Még az idén bevezetik a származtatott tőzsdei termékek legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange-re.

Gergely Zsófia Gazdaság

Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél

Furcsán időzített húzással fizetett ki több mint egymilliárd forintot az az ingatlanhasznosító részvénytársaság, amelynek legnagyobb részvényese Schmidt Mária kormánybiztos cége. Forrásaink szerint törvényes, de üzletileg érthetetlen döntések történtek, márpedig a cégvezetésben Schmidt rokonai ülnek. Végül az óriási összeg egy svájci offshore cégnél landolt – vagyis valószínűleg soha nem fog kiderülni, valójában kinél kötött ki.

Gergely Zsófia Gazdaság

Eldőlt: így keresztelnék át Mészáros Lőrincék az Opimust

Bár olvasóink a Lopimust és a Mindent-Visz Nyrt.-t tartották volna a leginkább passzoló névnek, Mészáros Lőrinc tőzsdei cége egy konzervatívabb névváltoztatás mellett döntött: a közgyűlés az Opus Global cégnévről fog voksolni. Ami akár arra is utalhat, hogy a felcsúti polgármester szeme előtt már a globális terjeszkedés víziója lebeg – ha már okosabb Zuckerbergnél is.

1 2 3 4 5 6 7
253

A címlapról ajánljuk