Gergely Zsófia Gazdaság

Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél

Furcsán időzített húzással fizetett ki több mint egymilliárd forintot az az ingatlanhasznosító részvénytársaság, amelynek legnagyobb részvényese Schmidt Mária kormánybiztos cége. Forrásaink szerint törvényes, de üzletileg érthetetlen döntések történtek, márpedig a cégvezetésben Schmidt rokonai ülnek. Végül az óriási összeg egy svájci offshore cégnél landolt – vagyis valószínűleg soha nem fog kiderülni, valójában kinél kötött ki.

Gergely Zsófia Gazdaság

Eldőlt: így keresztelnék át Mészáros Lőrincék az Opimust

Bár olvasóink a Lopimust és a Mindent-Visz Nyrt.-t tartották volna a leginkább passzoló névnek, Mészáros Lőrinc tőzsdei cége egy konzervatívabb névváltoztatás mellett döntött: a közgyűlés az Opus Global cégnévről fog voksolni. Ami akár arra is utalhat, hogy a felcsúti polgármester szeme előtt már a globális terjeszkedés víziója lebeg – ha már okosabb Zuckerbergnél is.

MTI Vállalkozás

Nem megy jól Warren Buffet cégének

Esett a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság negyedéves profitja: a világon az egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett vállalat idei első negyedévi nyeresége 27 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál, amikor részben egyszeri tételek növelték a nyereségét.

hvg.hu Autó

Uber: ára van az üzleti forradalomnak

Tovább folytatja kockázatos üzleti stratégiáját a taxizás forradalmát elindító kaliforniai cég, melyet a tőzsdén még mindig nem jegyeznek. Ennek ellenére tavaly több mint megkétszerezte üzleti forgalmát, mely meghaladta a 20 milliárd dollárt. Ez a hatszorosa a 2014-es üzleti forgalomnak.

1 2 3 4 5 6 7
253

A címlapról ajánljuk