Molnár Csaba Gazdaság

Így ütötték ki fű alatt a rezsicsökkentés egyik lábát

A két éve, az önkormányzati választások előtt nagy erőkkel beharangozott engedményes tűzifát a vásárlók az idei fűtési szezonban már hiába keresték az állami erdészeteknél. Az olcsóbb fűtőanyag eltűnésének kommunikációjáról mintha megfeledkezett volna a kormányzat – nem úgy, mint a bevezetésről –, az illetékes szaktárcának azonban erre is van magyarázata. Az persze lehet, hogy ezt így is tervezték, de a bevezetéskor még a keret kiterjesztését lengették be.

hvg.hu Plázs

Az Erzsébet téri karácsonyfa biztosan a tűzön végzi – fotók

Összesen 40 tonna tűzifából építették fel az Erzsébet téri óriási karácsonyfát Budapesten. A 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű fa abban is eltér a hagyományos fenyőtől, hogy nincsenek rajta díszek, igaz, csúcsot kapott. Be lehet menni a belsejébe, és már most tudják, hogy eltüzelik: az ünnepek után rászorulóknak osztják szét ugyanis tűzifaként.

hvg.hu Itthon

Tüzelőt csinálnak a határzárból kimaradt faanyagból

Ingyen átadják a magyar-horvát határnál érintett településeknek a határzár építésénél megmaradt faanyagot, ha pályáznak erre. Rászorulók kapják meg a fát, tüzelőnek, háztartásonként legfeljebb öt köbmétert – derül ki a keddi Magyar Közlönyből.

1 2 3

A címlapról ajánljuk