Molnár Csaba Gazdaság

Így ütötték ki fű alatt a rezsicsökkentés egyik lábát

A két éve, az önkormányzati választások előtt nagy erőkkel beharangozott engedményes tűzifát a vásárlók az idei fűtési szezonban már hiába keresték az állami erdészeteknél. Az olcsóbb fűtőanyag eltűnésének kommunikációjáról mintha megfeledkezett volna a kormányzat – nem úgy, mint a bevezetésről –, az illetékes szaktárcának azonban erre is van magyarázata. Az persze lehet, hogy ezt így is tervezték, de a bevezetéskor még a keret kiterjesztését lengették be.

hvg.hu Plázs

Az Erzsébet téri karácsonyfa biztosan a tűzön végzi – fotók

Összesen 40 tonna tűzifából építették fel az Erzsébet téri óriási karácsonyfát Budapesten. A 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű fa abban is eltér a hagyományos fenyőtől, hogy nincsenek rajta díszek, igaz, csúcsot kapott. Be lehet menni a belsejébe, és már most tudják, hogy eltüzelik: az ünnepek után rászorulóknak osztják szét ugyanis tűzifaként.

hvg.hu Itthon

Tüzelőt csinálnak a határzárból kimaradt faanyagból

Ingyen átadják a magyar-horvát határnál érintett településeknek a határzár építésénél megmaradt faanyagot, ha pályáznak erre. Rászorulók kapják meg a fát, tüzelőnek, háztartásonként legfeljebb öt köbmétert – derül ki a keddi Magyar Közlönyből.

MTI Itthon

Fotó: Tűzifából készült karácsonyfa az Erzsébet téren

A 4,5 méter széles, 11 méter magas karácsonyi installációt több mint 5000 darab, összesen 150 mázsát kitevő tűzifából építette meg öt nap alatt a Hello Wood alkotócsapata a Design Terminál hagyományos karácsonyi rendezvénysorozata keretében.

MTI Itthon

Pintér kiosztotta a tüzelőtámogatásokat

Összesen 2068 önkormányzat kap szociális tűzifa-, illetve kőszéntámogatást a belügyminiszter döntése alapján. Pintér Sándor hárommilliárd forintot osztott fel a települések között. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint a támogatott önkormányzatok összesen 36 ezer 65 mázsa barnakőszenet és 157 ezer 323 köbméter tűzifát vásárolhatnak.

MTI Gazdaság

Nem várt helyen bukkan fel a rezsicsökkentés

A Földművelésügyi Minisztérium is részt vesz a rezsicsökkentésben, a tárcához tartozó állami erdőgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tűzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.

1 2 3

A címlapról ajánljuk