hvg.hu Itthon

Új autóra gyűjtenek a pécsi önkéntes tűzoltók

A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület jelenlegi kocsija 43 éves, már nem elég gyors a mentésekhez. Már kiválasztották az új tűzoltóautót, de egyelőre nincs rá elég pénzük, ezért adományokat várnak.

MTI Autó

Veszélyes tűzoltóautó-motorokra figyelmeztet Pintér Sándor

A belügyminiszter úgy rendelkezett, hogy nem szükséges a tűzoltóautókat euro 6-os motorral felszerelni, mert az lángra lobbanthatja a tarlót, illetve a mentett autókból szivárgó üzemanyagot. Pintér Sándor a rabszállítókról is rendelkezett.

hvg.hu Közlekedés

Magyar tűzoltóautót mutattak be, íme a fotók!

A ferencvárosi tűzoltó-kapitányságon mutatták be a magyar fejlesztésű, de Renault-alvázra épülő Heros Aquadux X 1500 típusú tűzoltóautót, illetve ahogyan a szakmai szövegben nevezik: gépjárműfecskendőt.

MTI Itthon

Menekültek: Támogatást kérnek a csongrádi polgármesterek a pluszköltségek miatt

Segítséget várnak a kormánytól azok a Csongrád megyei településeket, amelyeket kiemelten érint a menekültügyi helyzet. Egyebek mellett a szemét elszállításának költségeihez kérnek támogatást, de tűzoltóautókra és tűzoltóeszközökre is szükségük lenne – hangzott el azon a konzultáción, amelyet a migrációval kapcsolatban tartottak Csongrád megye polgármestereinek csütörtökön, Szegeden. A megbeszélést a megyei kormányhivatal szervezte, 43 település képviselői voltak ott. A konzultáción a résztvevők meghallgatták a rendőrség és a bevándorlási hivatal beszámolóját is.

1 2 3

A címlapról ajánljuk