Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Tűzvész miatt tízezer embert menekítettek ki egy Atlanti-óceán mento üdülőhelyről

Az erős szél miatt több méteres lángok csaptak fel a Rió Negro szövetségi államban, Buenos Airestől mintegy 1200 kilométerre délnyugatra fekvő üdülőhely közelében.

MTI

Porig égett egy 600 éves torony Kínában

Tűz martaléka lett egy több mint 600 éves torony a kínai Jünnan tartományban.

MTI

Bozóttűz tombol Dél-Ausztráliában

Bozóttűz fenyegeti a dél-ausztráliai Adelaide város közelében lévő településeket. A hatóságok szombati figyelmeztetése szerint a térséget az 1983-as tűzvészek óta legsúlyosabb katasztrófa fenyegeti.

MTI

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

A leégett Andrássy úti palotáról vitáznak a lakók, akik közül többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nem véletlen tűzeset áldozatává vált a műemléképület. Valamennyien mégis leginkább a kerületi önkormányzatot hibáztatják a nemtörődömségükért, ami szerintük bizonyítottan életveszélyes állapotban volt már évek óta. A polgármester arra hivatkozik, hogy jogszabályi háttér híján nem volt lehetőségük beavatkozni a magántulajdonban lévő épület sorsába. Az utcára került mintegy negyven lakót gyorssegélyben részesítették, nem egynek az egész lakása a semmivé lett.

Lángokban öt hektárnyi gabona

Lában álló gabona kapott lángra Törökszentmiklóson a Kuczori dűlőben vasárnap, a tűz körülbelül öt hektárnyi területet érint.

MTI

Lőszerek robbannak, lángokban egy ház Sülysápon

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy sülysápi családi ház. Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a benn maradt lőszerek robbanása miatt egyelőre visszavonták a rajokat - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő délután az MTI-t.

MTI

Chilei tűzvész: akár májusig is eltarthat az oltás

Úgy tűnik, nemsokára megfékezhetik a Chile középső részén fekvő Valparaíso városában puzstító tüzet – mondta a helyi erdőfelügyelőség vezetője. A halottak száma kedden elérte a tizenötöt. Rodrigo Penailillo belügyminiszter szerint nem kizárt, hogy tovább nő az áldozatok száma.

MTI

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Még mindig nem sikerült eloltani a tüzet a Chile középső részén fekvő Valparaiso városában, ahol vasárnap éjjelig több mint kétezer ház égett le, és több mint tízezer embert kellett kitelepíteni. A halottak száma tizenkettőre nőtt. Több mint ötszáz sérültet ápolnak kórházban, legtöbbjüket füstmérgezéssel – közölte a chilei belügyminiszter.

MTI

Lángolt a legnagyobb kikötő az USA-ban

Szombaton gyulladt ki egy raktár Savannah kikötőjében.

MTI

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Hatalmas tűz pusztított szombatra virradó éjjel egy turisták körében rendkívül népszerű ősi tibeti városban, Kína délnyugati Jünnan tartományában. A tűzvészben megsemmisült a hagyományos tibeti építészetéről híres Dukezong városka mintegy száz lakóépülete.

Tűzoltók romboltak le egy házat Pest megyében

Kigyulladt egy vályogház szerda délután Hernádon, a Petőfi utcában – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A tulajdonos nem tartózkodott az épületben.

MTI

Lángolt Debrecen határa, tűzvész Borsodban

Két, kettes kiemelt riasztású tűzesethez riasztották a tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfő délután; Sajóbábonynál, illetve Tardon oltottak. Debrecen határában lakóházakat veszélyeztetett az avartűz hétfő délután.

MTI

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

A repteret bezárták, a lángokat próbálják megfékezni. Kizárólag vészhelyzet esetén van lehetőség landolásra. A katasztrófában senki sem sérült meg.

MTI

Evakuáltak 900 coloradói rabot

Kilencszáz rabot költöztettek ki szerdán egy Colorado Springs környéki börtönből az Egyesült Államokban tomboló erdőtüzek miatt.

MTI

Lomtalanítás okozott tűzvészt a fővárosban

Három autó és egy társasház tetőszerkezete is kigyulladt a főváros VII. kerületében a lomtalanításkor a járdán összegyűjtött hulladékoktól szombat hajnalban.

MTI

Legalább 19 halottja van egy illegális üzemben pusztító tűznek Kolkatában

A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta, és néhány óra alatt eloltották, de a keletkező mérges gázok nehezítik a mentést. Tíz embert kellett kórházba szállítani, állapotuk válságos, emiatt elképzelhető, hogy nő az áldozatok száma.

MTI

Óriási robbanás és tűzvész Kansas Cityben

A detonáció következtében egy egész épülettömb kigyulladt a város Country Club Plaza nevű bevásárlónegyedében. Egy népszerű helyi étterem, a JJ,s teljesen leégett. Nem halt meg senki, de ketten a sérültek közül válságos állapotban vannak.

MTI

Leégett egy kínai falu 92 háza

Leégett egy falu 92 háza szerdáról csütörtökre virradóra az északnyugat-kínai Kanszu tartomány Kannan tibeti autonóm prefektúrájában, a tűzvésznek nincsenek halálos áldozatai - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

MTI

Brazil diszkó: a "bengáli tűz" miatt halt meg 235 ember

A Kiss nevű szórakozóhelyen vasárnap azért ütött ki a 235 áldozatot követelő tűz, mert a műsort adó együttes szabálytalanul, beltérben indította be a külső használatra szánt bengáli tüzet.

MTI

Karácsonyi tűzvész halottakkal egy manilai nyomornegyedben

Tűzvész pusztított a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik nyomornegyedében kedden, hét ember halálát okozva és ezreket téve hajléktalanná. A feldühödött lakók agyonvertek egy gyújtogatónak hitt férfit és kövekkel dobálták meg a tűzoltókat - közölték szerdán a helyi hatóságok.

MTI
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X