Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Súlyos tűzvész pusztít Fokvárosban

Több mint száz tűzoltó küzd a dél-afrikai Fokváros déli szélén tomboló tűz ellen, amely a világ egyik legszebb tengerparti útját is veszélyezteti – jelentette hétfőn a helyi média.

MTI

Brutális tűzvész pusztít Oroszország egyik legnagyobb könyvtárában

Csaknem egy napja pusztít tűzvész az orosz tudományos akadémia társadalomtudományi információs intézetének moszkvai alapkönyvtárában, ahol több mint tízmillió könyvet és dokumentumot, köztük ritka középkori szláv szövegeket tárolnak.

MTI

Tűzvész miatt tízezer embert menekítettek ki egy Atlanti-óceán mento üdülőhelyről

Az erős szél miatt több méteres lángok csaptak fel a Rió Negro szövetségi államban, Buenos Airestől mintegy 1200 kilométerre délnyugatra fekvő üdülőhely közelében.

MTI

Porig égett egy 600 éves torony Kínában

Tűz martaléka lett egy több mint 600 éves torony a kínai Jünnan tartományban.

MTI

Bozóttűz tombol Dél-Ausztráliában

Bozóttűz fenyegeti a dél-ausztráliai Adelaide város közelében lévő településeket. A hatóságok szombati figyelmeztetése szerint a térséget az 1983-as tűzvészek óta legsúlyosabb katasztrófa fenyegeti.

MTI

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

A leégett Andrássy úti palotáról vitáznak a lakók, akik közül többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nem véletlen tűzeset áldozatává vált a műemléképület. Valamennyien mégis leginkább a kerületi önkormányzatot hibáztatják a nemtörődömségükért, ami szerintük bizonyítottan életveszélyes állapotban volt már évek óta. A polgármester arra hivatkozik, hogy jogszabályi háttér híján nem volt lehetőségük beavatkozni a magántulajdonban lévő épület sorsába. Az utcára került mintegy negyven lakót gyorssegélyben részesítették, nem egynek az egész lakása a semmivé lett.

Lángokban öt hektárnyi gabona

Lában álló gabona kapott lángra Törökszentmiklóson a Kuczori dűlőben vasárnap, a tűz körülbelül öt hektárnyi területet érint.

MTI

Lőszerek robbannak, lángokban egy ház Sülysápon

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy sülysápi családi ház. Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a benn maradt lőszerek robbanása miatt egyelőre visszavonták a rajokat - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő délután az MTI-t.

MTI

Chilei tűzvész: akár májusig is eltarthat az oltás

Úgy tűnik, nemsokára megfékezhetik a Chile középső részén fekvő Valparaíso városában puzstító tüzet – mondta a helyi erdőfelügyelőség vezetője. A halottak száma kedden elérte a tizenötöt. Rodrigo Penailillo belügyminiszter szerint nem kizárt, hogy tovább nő az áldozatok száma.

MTI

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Még mindig nem sikerült eloltani a tüzet a Chile középső részén fekvő Valparaiso városában, ahol vasárnap éjjelig több mint kétezer ház égett le, és több mint tízezer embert kellett kitelepíteni. A halottak száma tizenkettőre nőtt. Több mint ötszáz sérültet ápolnak kórházban, legtöbbjüket füstmérgezéssel – közölte a chilei belügyminiszter.

MTI

Lángolt a legnagyobb kikötő az USA-ban

Szombaton gyulladt ki egy raktár Savannah kikötőjében.

MTI
Hirdetés

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Hatalmas tűz pusztított szombatra virradó éjjel egy turisták körében rendkívül népszerű ősi tibeti városban, Kína délnyugati Jünnan tartományában. A tűzvészben megsemmisült a hagyományos tibeti építészetéről híres Dukezong városka mintegy száz lakóépülete.

Tűzoltók romboltak le egy házat Pest megyében

Kigyulladt egy vályogház szerda délután Hernádon, a Petőfi utcában – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A tulajdonos nem tartózkodott az épületben.

MTI

Lángolt Debrecen határa, tűzvész Borsodban

Két, kettes kiemelt riasztású tűzesethez riasztották a tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfő délután; Sajóbábonynál, illetve Tardon oltottak. Debrecen határában lakóházakat veszélyeztetett az avartűz hétfő délután.

MTI
Hirdetés

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

A repteret bezárták, a lángokat próbálják megfékezni. Kizárólag vészhelyzet esetén van lehetőség landolásra. A katasztrófában senki sem sérült meg.

MTI

Evakuáltak 900 coloradói rabot

Kilencszáz rabot költöztettek ki szerdán egy Colorado Springs környéki börtönből az Egyesült Államokban tomboló erdőtüzek miatt.

MTI

Lomtalanítás okozott tűzvészt a fővárosban

Három autó és egy társasház tetőszerkezete is kigyulladt a főváros VII. kerületében a lomtalanításkor a járdán összegyűjtött hulladékoktól szombat hajnalban.

MTI

Legalább 19 halottja van egy illegális üzemben pusztító tűznek Kolkatában

A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta, és néhány óra alatt eloltották, de a keletkező mérges gázok nehezítik a mentést. Tíz embert kellett kórházba szállítani, állapotuk válságos, emiatt elképzelhető, hogy nő az áldozatok száma.

MTI

Óriási robbanás és tűzvész Kansas Cityben

A detonáció következtében egy egész épülettömb kigyulladt a város Country Club Plaza nevű bevásárlónegyedében. Egy népszerű helyi étterem, a JJ,s teljesen leégett. Nem halt meg senki, de ketten a sérültek közül válságos állapotban vannak.

MTI

Leégett egy kínai falu 92 háza

Leégett egy falu 92 háza szerdáról csütörtökre virradóra az északnyugat-kínai Kanszu tartomány Kannan tibeti autonóm prefektúrájában, a tűzvésznek nincsenek halálos áldozatai - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

MTI
Hirdetés
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X