Tiencsini pokol: őrizetbe vették az ipari telep vezetőit

Tiencsini pokol: őrizetbe vették az ipari telep vezetőit

Az augusztus 12-én történt robbanásokban és az azokat követő tűzvészben legfrissebb hírek szerint 139-en haltak meg. 12 embert vettek őrizetbe a kínai hatóságok, köztük az ipari telepet működtető cég vezetőit is.

MTI

Háromszázötven hektárnyi területen oltanak tüzet Kiskunhalasnál

Túlnyomó részben fenyő, kis mértékben lomberdő, száraz fű és avar kapott lángra vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas külterületén, ahol a tíz-ötven hektár méretű foltokban keletkezett izzások és égések összesen csaknem háromszázötven hektárnyi területet ölelnek fel - írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI

Már öten haltak meg a hétfő óta lángoló kijevi olajraktártűzben

Már öten haltak meg a hétfő óta lángoló kijevi olajraktártűzben

A most kigyulladt raktárt tavaly ötször ellenőrizték a hatóságok műszaki és tűzbiztonsági szempontból, szakértők még nem zárták ki teljesen annak lehetőségét sem, hogy szándékos gyújtogatás történt. Az áldozatok száma nő.

MTI

Mentik az embereket: továbbterjedt a tűz a Kijev melletti kőolajraktárban

Mentik az embereket: továbbterjedt a tűz a Kijev melletti kőolajraktárban

Hétfőn törtek fel a lángok egy Kijev melletti kőolajraktárban, többen meghaltak és megsérültek. A tűz mára továbbterjedt, megkezdődött a lakosság kitelepítése a katasztrófa környékéről. A területen 17 olajtároló van.

MTI

Eloltották a szibériai tüzeket, nőtt az áldozatok száma

Tizenötre nőtt a dél-szibériai Hakaszföldön tarlóégetés miatt kitört tűzvészben életüket vesztett emberek száma. A tüzeket hétfő reggelre eloltották.

MTI

Súlyos tűzvész pusztít Fokvárosban

Több mint száz tűzoltó küzd a dél-afrikai Fokváros déli szélén tomboló tűz ellen, amely a világ egyik legszebb tengerparti útját is veszélyezteti – jelentette hétfőn a helyi média.

MTI

Brutális tűzvész pusztít Oroszország egyik legnagyobb könyvtárában

Csaknem egy napja pusztít tűzvész az orosz tudományos akadémia társadalomtudományi információs intézetének moszkvai alapkönyvtárában, ahol több mint tízmillió könyvet és dokumentumot, köztük ritka középkori szláv szövegeket tárolnak.

MTI

Tűzvész miatt tízezer embert menekítettek ki egy Atlanti-óceán mento üdülőhelyről

Az erős szél miatt több méteres lángok csaptak fel a Rió Negro szövetségi államban, Buenos Airestől mintegy 1200 kilométerre délnyugatra fekvő üdülőhely közelében.

MTI

Porig égett egy 600 éves torony Kínában

Tűz martaléka lett egy több mint 600 éves torony a kínai Jünnan tartományban.

MTI

Bozóttűz tombol Dél-Ausztráliában

Bozóttűz fenyegeti a dél-ausztráliai Adelaide város közelében lévő településeket. A hatóságok szombati figyelmeztetése szerint a térséget az 1983-as tűzvészek óta legsúlyosabb katasztrófa fenyegeti.

MTI

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

„Bontogattak kicsit, aztán leléptek” – Vádolnak az utcára került lakók

A leégett Andrássy úti palotáról vitáznak a lakók, akik közül többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nem véletlen tűzeset áldozatává vált a műemléképület. Valamennyien mégis leginkább a kerületi önkormányzatot hibáztatják a nemtörődömségükért, ami szerintük bizonyítottan életveszélyes állapotban volt már évek óta. A polgármester arra hivatkozik, hogy jogszabályi háttér híján nem volt lehetőségük beavatkozni a magántulajdonban lévő épület sorsába. Az utcára került mintegy negyven lakót gyorssegélyben részesítették, nem egynek az egész lakása a semmivé lett.

Lángokban öt hektárnyi gabona

Lában álló gabona kapott lángra Törökszentmiklóson a Kuczori dűlőben vasárnap, a tűz körülbelül öt hektárnyi területet érint.

MTI

Lőszerek robbannak, lángokban egy ház Sülysápon

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy sülysápi családi ház. Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a benn maradt lőszerek robbanása miatt egyelőre visszavonták a rajokat - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő délután az MTI-t.

MTI

Chilei tűzvész: akár májusig is eltarthat az oltás

Úgy tűnik, nemsokára megfékezhetik a Chile középső részén fekvő Valparaíso városában puzstító tüzet – mondta a helyi erdőfelügyelőség vezetője. A halottak száma kedden elérte a tizenötöt. Rodrigo Penailillo belügyminiszter szerint nem kizárt, hogy tovább nő az áldozatok száma.

MTI

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Még mindig nem sikerült eloltani a tüzet a Chile középső részén fekvő Valparaiso városában, ahol vasárnap éjjelig több mint kétezer ház égett le, és több mint tízezer embert kellett kitelepíteni. A halottak száma tizenkettőre nőtt. Több mint ötszáz sérültet ápolnak kórházban, legtöbbjüket füstmérgezéssel – közölte a chilei belügyminiszter.

MTI

Lángolt a legnagyobb kikötő az USA-ban

Szombaton gyulladt ki egy raktár Savannah kikötőjében.

MTI

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Fotók: hatalmas tűz pusztított egy ősi tibeti városban

Hatalmas tűz pusztított szombatra virradó éjjel egy turisták körében rendkívül népszerű ősi tibeti városban, Kína délnyugati Jünnan tartományában. A tűzvészben megsemmisült a hagyományos tibeti építészetéről híres Dukezong városka mintegy száz lakóépülete.

Tűzoltók romboltak le egy házat Pest megyében

Kigyulladt egy vályogház szerda délután Hernádon, a Petőfi utcában – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A tulajdonos nem tartózkodott az épületben.

MTI

Lángolt Debrecen határa, tűzvész Borsodban

Két, kettes kiemelt riasztású tűzesethez riasztották a tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfő délután; Sajóbábonynál, illetve Tardon oltottak. Debrecen határában lakóházakat veszélyeztetett az avartűz hétfő délután.

MTI

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

Képek: Tűzvész tört ki a nemzetközi repülőtéren Nairobiban

A repteret bezárták, a lángokat próbálják megfékezni. Kizárólag vészhelyzet esetén van lehetőség landolásra. A katasztrófában senki sem sérült meg.

MTI
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X