Balla István Élet+Stílus

Jobban járunk, ha örömet csempészünk annak tanulásába is, ami nem érdekel

A kicsik rengeteg mindent megtanulnak, ráadásul úgy, hogy az közben örömöt nyújt nekik, de az iskolában elromlik valami, és kínná válik a tanulás – állítja Lantos Mihály tanulásmódszertani tréner. Lehet-e játszva tanulni? Miért fontos a humor ebben a folyamatban? Hogy vegyük rá a gyereket az olvasásra? Interjú.

Balla István Élet+Stílus

Tényleg működik a villámolvasás? Kipróbáltuk

Nem ígértek csodát, nem ígérték, hogy két nap alatt megtanuljuk a villámolvasás módszerét. Így aztán sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, működik-e ez a technika, de azt már tudom, mik az alapjai. Annyit állíthatok biztosan, hogy már nagyjából értem, miért fontos unatkozni.

Papós Tamás Tech

8+2 tipp a vizsgaidőszakra: ha ezeket megfogadja, jobb jegyeket kap

Instant Tudomány rovatunban kiemelt figyelmet szentelünk a hatékony tanulást segítő kutatási eredményekre, a vizsgaidőszak miatt össze is szedtük az eddigi legfontosabb tippeket, amelyeket általános és középiskolás diákoknak is érdemes kipróbálni.

hvg.hu Tech

5 tanulási trükk, ami a tudósok szerint is hatásos

A Washington egyetem két kutatója, Henry L. Roediger és Mark A. McDanel a Sikeres tanulás tudománya címmel írtak egy könyvet, melyből most megmutatjuk az 5 legfontosabb tippet, amelyek hatásosságát a szerzők (is) bizonyították.

hvg.hu Plázs

Tippek: így érdemes tanulni

Ne hagyjuk ki a reggelit, időnként tartsunk szünetet, hallgassunk zenét, s olykor egy hideg zuhany sem árt. Ennyi lenne a tudás megszerzésének a titka? Biztos nem. De összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot, amelyek segíthetnek az új tanévben.


A címlapról ajánljuk