MTI Gazdaság

Már több mint kétezer település vált teljesen adósságmentessé

A kormány döntésének köszönhetően mostanra 2007 település vált teljesen adósságmentessé, a többi önkormányzat pedig 2014. február 28-áig szabadul meg terheitől. Erről Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt szombaton Mezőkövesden - közölte a helyi önkormányzat az MTI-vel.

MTI Itthon

A romák felzárkóztatásához kötik a települések EU-támogatását

Július elsején életbe lép az a jogszabály, amely szerint esélyegyenlőségi programot kell készíteniük az önkormányzatoknak, hogy részesüljenek az uniós forrásokból. A településeknek a mélyszegénységben élők, a romák, a gyermekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők érdekében kell intézkedéseket kidolgozniuk.

MTI Itthon

Január végéig lehet csak kérni a települések státuszának változását

A kormányhivatalhoz évente egyszer, január 31-ig nyújtható be a községalakítási, településegyesítési, várossá nyilvánítási, megyék közti átcsatolási, illetve települések közti területrész-átadási kérelem - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Itthon

Sok településnek az Új Széchenyi Terv a kitörési lehetőség

A Közép-Dunántúli Operatív Program keretében hat pályázati kiírás jelenik meg a jövő hónapban, s ad lehetőséget a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a TDM szervezetek létrehozására, a rehabilitációs szolgáltatások javítására, a vállalkozások együttműködésének támogatására, a 4-5 számjegyű utak, kerékpárutak fejlesztésére - hangzott el az Új Széchenyi Tervet ismertető pénteki székesfehérvári fórumon.

HVG Itthon

Települések, ahová dőlt a pénz az EU-ból

Nincs az a pénz, ami megmentette volna a szocialistákat a választási vereségtől – egyebek mellett ez is kiderül abból a rangsorból, amelyet a HVG állított össze annak alapján, hogy melyik település mennyi uniós támogatást nyert el.

HVG Hetilap

Városok lent és fent: alföldi vesztesek

Jócskán átrendezte az utóbbi száz év a mai Magyarország területén fekvõ városok népesség szerinti rangsorát. A jelenlegi országhatárokon belül található települések között az 1910-ben még ötödik Hódmezõvásárhely például mára a 21. helyre csúszott vissza a toplistán.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával