Molnár Csaba Gazdaság

Világszám a Balaton partján vagy futurisztikus, megalomán lidérc?

Időről időre rátalálnak a Balatonra a legalábbis meghökkentő ötletek – amelyekből azért jellemzően inkább lesz semmi, mint valami. Most is felbukkant egy (kettő, három) első látásra hajmeresztőnek, de másodikra is erősen futurisztikusnak tűnő fejlesztési terv: Almádi és Fűzfő között építenék fel a világ messze legnagyobb vízi szórakoztató központját, lenne benne például sziklaugrás és vízesés, mini-tengeralattjárók – igen, a Balatonban. Ráadásul egy sci-fi filmeket idéző teknőspáncél építménykomplexumban. 1500 milliárd forintból. A két önkormányzat elvben támogatja a projektet.

hvg.hu Világ

Putyin most nagyon mélyre süllyedt – fotó

A hírek szerint 83 méteres mélységbe merült az orosz elnök kedden egy kutató tengeralattjáróval a Krímnél, nem messze Szevasztopoltól. A félszigetet tavaly csatolta el Oroszország Ukrajnától. A Kreml szerint Putyin háromnapos krími látogatásán a turizmust szeretné népszerűsíteni, de az ukrán válsággal kapcsolatban is többször keményen nyilatkozott. Szerinte a kijevi vezetők felelősek a kelet-ukrajnai erőszakért, és az ország külföldi irányítás alatt áll.

MTI Shake

Rég elveszett gőzöst találtak meg Norvégiánál a tenger mélyén

Norvégia déli partjainál megtalálták a Rio de Janeiro nevű német gőzöst, amelyet egy lengyel tengeralattjáró süllyesztett el 1940. április 8-án Lillesandnál. A roncs 135 méteres mélységben fekszik a tenger mélyén – közölte kedden a norvég műemlékvédelmi hatóság vezetője.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk