MTI Világ

Újra bevetették a francia katonákat Maliban

Terroristák ellen vetették be Mailban az ENSZ-erőket, a mali és a francia katonákat – ezt csütörtökön jelentette be Párizsban a francia vezérkar azután, hogy fegyveres iszlamisták szerdán megtámadták a csádi hadsereg állásait Tessalitban, Mali északkeleti részén.

MTI Világ

A brit rendőrség megakadályozta az újabb plázaterrort

A brit bűnüldöző szervek lelepleztek egy összeesküvést, amelynek résztvevői a kenyai Westgate bevásárlóközpontban végrehajtott fegyveres támadáshoz hasonló, nagyszabású terrorcselekményre készültek – közölte hétfőn egy tisztségviselő.

hvg.hu Sport

Ahol szurkolnak, ott robbanthatnak is

A terrorveszély eddig is ott leselkedett a nagy nemzetközi sporteseményekre, de a maratonfutás valahogy megmaradt családi programnak. Mostantól talán minden másképpen lesz.

MTI Világ

Elárverezik Aldo Moro "halálos ítéletét"

Vita kíséri Olaszországban a Vörös Brigádok egykori olasz terrorista szervezet dokumentumainak árverésre bocsátását, a vételre kínált iratok között van az 1978-ban meggyilkolt Aldo Moro kereszténydemokrata politikus halálos ítéletét bejelentő közlemény is.

MTI Világ

Fel akarták robbantani a londoni tőzsdét

A Londoni Értéktőzsde, az amerikai nagykövetség, a londoni polgármester, illetve más közéleti személyiségek ellen tervezett pokolgépes merényleteket négy brit terroristajelölt.

MTI Világ

Terroristákat támadtak a drónok Jemenben

Egyes jelentések szerint 15, mások szerint 11 halálos áldozata van annak a légitámadásnak kedd hajnalban Jemenben, amelyet pilóta nélküli repülőgépről elindított rakétákkal hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagjai ellen - közölték helybeliek.

MTI Világ

Kína zárolná a "terroristák" vagyonát

Terroristák és terrorszervezetek számláinak és vagyonának befagyasztásáról, zárolásáról szóló törvénytervezetet nyújtottak be vitára a kínai törvényhozáshoz - jelentette a Hszinhua hírügynökség hétfőn.

hvg.hu Világ

Emberi testbe beültetett bombákra figyelmeztették a légitársaságokat

Az USA figyelmeztette a hazai és nemzetközi légitársaságokat: a terroristák érdeklődését ismét felkeltette az a lehetőség, hogy emberi testbe beültetett bombákkal hajtsanak végre támadásokat - jelentette az AP hírügynökség egy név nélkül nyilatkozó kormányhivatalnokot idézve.

MTI Világ

Drón végzett két jemeni al-Kaida-taggal

Rakétacsapásban meghalt csütörtökön Jemen déli részén az al-Kaida terrorhálózat helyi szárnyának két tagja. A rakétát egy pilóta nélküli repülőgépről indították el, amely eredetileg egy helyi terrorista vezetőt vett célba - közölték különböző források.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk