Hírszerző/FH Világ

Bombára bukkantak Észak-Írországban

Nagy erejű bombát hatástalanítottak a brit hadsereg bombaszakértői hétfőn Észak-Írország második legnagyobb városában. A bombát egy bírósági épület parkolójában, egy lopott autóban fedezték fel, figyelmeztető telefonhívások után.

hvg.hu Shake

Az olcsó másolatokkal a terroristákat pénzeljük?

Angliában virágzó üzlet a hamisítás. Az óriási nyereséget a piaci árusok, de leginkább az internet generálja. A világháló vásárterei, ahol csupán fényképről választunk, a legjobb táptalajai a megtévesztésnek, és eladók ezrei kereskednek az országba belopott utánzatokkal. A vásárlók – akik örülnek az olcsó vételnek – sokszor tisztában vannak vele, hogy hamisított árut vesznek, azzal viszont nem, hogy a vásárlással a gyermekrabszolgaságot, a bandaháborúkat és a terrorizmust szponzorálják.

HVG Világ

Jogos lehet-e a kínvallatás?

Újra fellángolt a vita a kínzások eredményességéről azt követően, hogy Barack Obama amerikai elnök "feltárta": a CIA kínzásokkal vallatott terroristákat. Jogos lehet-e a kínvallatás vagy az ezzel való riogatás? Szakemberek szerint az így kicsikart vallomás értéke kétséges.

MTI Világ

Bolíviai alelnök: csak egy csápját csapták le a "polipnak"

"Csak egy csápja egy hatalmas polipnak" a bolíviai kommandósok által Santa Cruzban csütörtökön felszámolt terrorcsoport, és e polip "még mindig aktív az ország különböző régióiban, végső célja káoszt teremteni és megingatni a kormányt az államfő meggyilkolásával" - mondta Álvaro García Linera bolíviai alelnök.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk