Szalkai Réka Kult

„A terrorizmus nem egy ma született dolog, már régóta velünk él”

A francia terrorcselekményeket szinte előre megjósoló, feszültséggel teli művel, az Eközben Párizsbannal (Nocturama) jelentkezett Bertrand Bonello. A már a magyar mozikban is futó filmben néhány párizsi fiatal épületeket, autókat robbant, majd egy zárt áruházba menekülnek éjszakára. A rendezővel előbb Rotterdamban beszélgettünk, majd telefonon folytattuk.

Khuram Iqbal Világ

A muszlim próféciák ördögei

A Közel-Kelet után Közép- és Délkelet-Ázsia lehet az Iszlám Állam működési területe – írja a terrorizmus témájában az ausztráliai Macquarie Egyetemen doktorált pakisztáni szerzőnk.

MTI Világ

Új ENSZ-főtitkár: Az iszlámellenesség szítja a terrorizmust

A világ bizonyos részein megnyilvánuló iszlámellenesség szítja a terrorizmust - hangsúlyozta vasárnap António Guterres, az ENSZ főtitkára Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, ahol hivatalba lépése óta először tett hivatalos látogatást.

hvg.hu Itthon

Kórházak elleni terrortámadást modelleztek az első Nemzeti Kiberversenyen

Kórházak elleni kibertámadással egybekötött robbantássorozatot modelleztek le a versenyzők az első Nemzeti Kiberversenyen. A versenyzők szerint a pánik az egyik legnagyobb ellenség, a megfelelő reakció pedig a szervezettség és a megfelelő tájékoztatás. Az is kiderült, hogy miért nem dolgoznak nők a kibervédelemben és hogy ez miért nem igaz.

Gergely Zsófia Itthon

Pikáns rokoni kapcsolatok sejlenek fel a röszkei terrorperben

A legfontosabb migránsperben tíz év fegyházat kiszabó bíró élettársa egy olyan ügyvéd, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából dolgozik - tudta meg a hvg.hu. Ügyvédi irodája ráadásul ugyanott működik, mint ahol egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő ügyvédkedik, de itt dolgozik annak a bírósági vezetőnek a rokona is, aki kifejezetten erre a bíróra osztotta a terrorcselekményért elítélt szíriai menekült ügyét. A személyes kapcsolatok ellenére a bíróság állítja, minden törvényesen zajlott. Ugyanakkor a Szegedi Törvényszék bizonyíthatóan nem tartotta be a legfontosabb eljárásjogi határidőt tavaly a perek elosztásának szabályozásánál.

1 2 3 4 5 6 7
51
A címlapról ajánljuk