hvg.hu Sport

Tele a foci vébé testvárpárokkal

Az oroszországi világbajnokság előtt ez a szám 58 volt, ennyi testvér volt ott a vébén. A legérdekesebb sztori Jerome és Kevin-Prince Boatengé, ők nem egymás oldalán, hanem egymás ellen fociztak 2010-ben és 2014-ben is. Kevin-Prince ghánai, Jerome német színekben.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

„Nehéz ügy: meglátni egy szülőnek, hogy te ki vagy”

Testvérest a címe a Nézőművészeti Kft. új bemutatójának. Gyulay Eszter dramaturg és Scherer Péter színész-rendező ismét egy alapötletből kiindulva, együtt írta a darabot. Most a testvérviszonyok bonyolult dinamikájába merültek bele, szembenézve a saját testvérükkel való kapcsolattal is.

Hercsel Adél Kult

"Hello, Limpopo!" – 10 kihagyhatatlan könyvet ajánlunk karácsonyra

Kepes András Világképe, a Twin Peaks titkai, és a női nemi szerv kultúrtörténete. Ha a válság még épp elviselhető, a mesék és magasztos eszmék menedéket nyújtanak, ám ha a bennünket körülvevő őrület odáig fajul, mint 2016-ban, nincs mese: vissza kell térnünk a rögvalóhoz, hogy a saját túlélésünk érdekében megérthessük, mégis hogyan juthattunk idáig. Ennek jegyében válogattunk életsegítő olvasmányokat karácsonyra.

hvg.hu Itthon

68 éves öccsét szúrta meg egy 71 éves férfi

Régóta rossz volt a viszony a két testvér között, ez csúcsosodott ki szerda délután, amikor a báty megszúrta az ágyában fekvő öccsét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

hvg.hu Plázs

Kiderült, hogy min múlik: vállalunk-e következő gyereket?

Számtalan tényező befolyásolja a gyermekvállalást, azonban egy frissen publikált tanulmány szerint nagyban meghatározza a további gyermekek megszületését, hogy az anya és apa mennyire boldog az elsőszülött első egy éve során.

hvg.hu Plázs

Az elsőszülöttek intelligensebbek, mint testvéreik

Az elsőszülöttek intelligensebbek, mint testvéreik, mondta ki egy frissen publikált tanulmány, amit 377 ezer brit középiskolai diák részvételével végeztek. A legidősebb testvérek ezen túl jobban kedvelik a társaságot és kevésbé stresszesek, mint testvéreik.

MTI Világ

Megölte kistestvérét egy 13 éves norvég fiú

Egy 13 éves fiú megölte hároméves örökbe fogadott testvérét – közölte pénteken a norvég rendőrség. A gyilkosság okáról egyelőre nem tudni semmit. Norvégiában igen ritkán követnek el kiskorúak ilyen súlyos bűncselekményeket.

MTI Itthon

Gyógykezelésre küldték a testvérére támadó tázlári férfit

Legfeljebb tizenöt évig tartó kényszergyógykezelését rendelte el a Szegedi Ítélőtábla szerdán annak a tázlári férfinak, aki tavaly nyáron késsel támadt testvérére. A 46 éves férfit 1993 óta kezelik paranoid skizofréniával. Édesanyjuk 2008-as halála óta a vádlottat testvére, a későbbi sértett tartotta el, a Bács-Kiskun megyei falu egyik tanyáján éltek.

1 2

A címlapról ajánljuk