hvg.hu Plázs

Teszt: tényleg felnőtt már, vagy csak úgy csinál?

"Tudom, hogy felnőtt koromban (...) majd megbecsülöm a pénzt, amit nekem kell megkeresnem, majd visszasírom még a gyerekkoromat, amikor mindenem megvolt, és majd megtanulom, hogy milyen az élet, de sajnos a magam kárán. Csak az a baj, hogy nekem ezek közül egyik se olyan fontos, hogy siessek miatta felnőni, és különben is, szeretek mindent az utolsó percre hagyni" – írja Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek című örök klasszikusában. Ismerős érzés? Most kiderül, hogy van-e alapja.

hvg.hu Plázs

Teszt: mit árul el rólunk az aláírásunk?

Egy aláírás lehet olvasható vagy olvashatatlan, cirkalmas vagy stilizált, erőszakosnak tűnő vagy aprócska és halovány, iskolai formákat idéző vagy teljesen egyedi. Milyen személyiségjegyekre következtethetünk az aláírásunkból? Az írással foglalkozó szakértők, a grafológusok szerint aláírásunk nem csupán személyiségünket tükrözi, hanem azt is elárulja rólunk, hogy milyen vágykép él bennünk önmagunkról.

hvg.hu/MTI Plázs

Egy arckrém se bukott meg a fogyasztóvédelmi teszten

Mind a 20 féle arckrém megfelelt azon a fogyasztóvédelmi vizsgálaton, amelyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az UV-szűrő összetevők mennyiségét és a szennyeződéstartalmat vizsgálta.

hvg.hu Kult

Itt nyaljon pénteken, a Fagylalt Éjszakáján

Nem úgy tűnik, hogy a nyár e héten elmúlna, így pedig jól jöhet még egy esemény, amikor kollektív fagyizásba kezdhet az ország. És valóban: a Fagylalt Éjszakája akció keretében a hivatalos péntek esti zárórától éjfélig féláron kínálják a gombócokat a kijelölt cukrászdák, fagyizók. Mi kipróbáltunk néhány helyet – és felemás élményekben volt részünk.

hvg.hu Világ

Kívz: ön mennyire ismeri Európa legégetőbb problémáját?

Európa menekültválsággal küzd, bizonyos populista politikusok pedig téveszméket hintenek el a fejekben a migránsokkal kapcsolatban. A Guardian angol nyelvű tesztjével ellenőrizheti, vajon mennyire van tisztában a tényekkel a bevándorlással kapcsolatban, illetve mennyire hajlamos elhinni a csúsztatásokat, amiket elég sokan és elég meggyőzően sulykolnak.

hvg.hu Shake

Teszt: Most kiderülhet, ki az igazi Family Guy-szakértő

Egy kifejezetten "szakmai" jellegű teszttel állt elő a BuzzFeed: csak azok tudják megoldani, akik kenik-vágják a Family Guy mellékszereplőit is, nemcsak az alapkaraktereket. Ehhez minimum heti rendszerességgel kell figyelni a vígjátéksorozatot, és az sem árt, ha napközben is belenézünk egy-egy részbe, például a neten, amikor van néhány szabad percünk. Egyébként lehetletlenség felismerni például a quahói 5-ös csatorna híradósait, a városi kórház kontár orvosát, vagy éppen Bryan alacsony IQ-jú barátnőjét. A teszt azért is nehéz, mert az arcok még ha ismerősek is, a nevet nehéz hozzájuk eltalálni.

hvg.hu Shake

Lehetetlen abbahagyni ezt a tesztet, amíg meg nem oldjuk

Az Európai Parlament egy látszólag egyszerű nyelvi kvízzel segíti a nyári kikapcsolódást. Aki hibátlanul le tudja írni az unió összes hivatalos nyelvén a „nyár” szót, annak ezt a teszt nem lesz szórakoztató, pikkpakk kivégzi. Aki viszont legfeljebb egy-két nyelven ismeri a megfelelő fordítást, biztosan nekifut párszor. Vigyázat, nem lehet sokat hibázni! Google-fordítóval nem ér játszani, meg nem is érdemes.

Radovits Dávid Autó

Suzuki Celerio-bemutató: az ár-érték bajnokságban verné a mezőnyt

A Splash helyén keletkezett űrt hivatott betölteni a hazánkban most debütáló Celerio, amely a kategóriájához képest tágas beltérrel és csomagtartóval, valamint kedvező ár-érték aránnyal hódítana. A zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán tettük próbára a Thaiföldön gyártott kisautó képességeit.

hvg.hu Plázs

Teszt: Melyik Káma-szútra-póz passzol önhöz?

Ahhoz, hogy ezt kiderítse, például ilyen kérdésekre kell válaszolnia: milyen szín passzol leginkább önhöz, általában mennyire van beindulva, hogyan szereti az előjátékot: például csókolózással, vagy kihagyja, esetleg a szerepjátékot kedveli? Továbbá: szokott-e kísérletezni az ágyban, milyen testalkatú férfival vagy nővel élvezi a szexet, illetve mit szeret csinálni szex után?

hvg.hu Itthon

Utasokat még nem, homokzsákokat már visz az új pesti villamos

Homokzsákokkal rakták tele a teszteléshez az egyik új spanyol villamost Budapesten. A zsákok a jármű padlóján végig hevertek, vélhetően súlypróbához használták őket. A csillogó CAF-villamosban még műanyag fólia borította az üléseket – tapasztalta munkatársunk a Könyves Kálmán körúton.

hvg.hu Plázs

Teszt: most kiderítheti, hogy optimista, pesszimista vagy realista

Milyen gyakran hajlandó vállalni a kockázatot? Az élet mely apró eredményeit szokta megünnepelni? Hogy képzeli el az ideális hétvégi programot? Szeret egyedül lenni, vagy inkább nyomasztja az egyedüllét? Mi az, ami SMS-ezés közben a legjobban zavarja?

MTI Plázs

Elbukott 3 napszemüveg a fogyasztóvédelmi teszten

Három napszemüveg nem felelt meg a szabványban előírt követelményeknek az akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumban vizsgált húszféle termék közül – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság csütörtökön.

Balla István Kult

"Kisebb mértékben hülyülünk"

Az ország legintelligensebb embereit gyűjti össze a Mensa HungarIQa egyesület. Azok lehetnek a tagjai, akiknek az IQ-ja magasabb, mint a népesség 98 százalékának. Legtöbbünknek nem érdemes gyúrni egy ilyen tagságira, az intelligencia ugyanis nem fejleszthető, és ráadásul a korral sem változik. A Mensa nem ad kormányoknak tanácsokat. Interjú Balanyi Bibiánával, aki július 1-jétől tölti be a Mensa International elnöki posztját.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk