hvg.hu Kult

Itt az újabb megakvíz: felismeri a 90-es évek klipjeit?

A filmek után most a videoklipeket kell felismerni a kilencvenes évekből. Előnyben a fiúcsapatok és Whitney Houston rajongói. Na és persze azok, akiknél éjjel-nappal az MTV vagy valamelyik német zenecsatorna ment.

MTI Hírek

Szúrópróbaszerűen tesztelik a franciaországi autókat a VW-botrány miatt

A Franciaországban forgalmazott valamennyi márkájú autóból körülbelül százon "véletlenszerű teszteléseket" végeznek el, hogy ellenőrizzék, be tartják-e a környezetvédelmi előírásokat – jelentette be csütörtökön Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botránya után.

hvg.hu Itthon

A BKV-sokon kezdenék tesztelni az elektronikus jegyrendszert

Idén ősszel kezdenék tesztelni Budapesten az elektronikus jegyrendszert a BKV-dolgozók szabadjegyével, de a Népszabadság szerint erről egyelőre senki sem szólt nekik. A lap hétfői számában azt írják: az úgynevezett pilotprojektet már meg kellett volna kezdeni, hogy tartani tudják a szerződésben vállalt határidőt.

hvg.hu Plázs

Teszt: tényleg felnőtt már, vagy csak úgy csinál?

"Tudom, hogy felnőtt koromban (...) majd megbecsülöm a pénzt, amit nekem kell megkeresnem, majd visszasírom még a gyerekkoromat, amikor mindenem megvolt, és majd megtanulom, hogy milyen az élet, de sajnos a magam kárán. Csak az a baj, hogy nekem ezek közül egyik se olyan fontos, hogy siessek miatta felnőni, és különben is, szeretek mindent az utolsó percre hagyni" – írja Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek című örök klasszikusában. Ismerős érzés? Most kiderül, hogy van-e alapja.

hvg.hu Plázs

Teszt: mit árul el rólunk az aláírásunk?

Egy aláírás lehet olvasható vagy olvashatatlan, cirkalmas vagy stilizált, erőszakosnak tűnő vagy aprócska és halovány, iskolai formákat idéző vagy teljesen egyedi. Milyen személyiségjegyekre következtethetünk az aláírásunkból? Az írással foglalkozó szakértők, a grafológusok szerint aláírásunk nem csupán személyiségünket tükrözi, hanem azt is elárulja rólunk, hogy milyen vágykép él bennünk önmagunkról.

hvg.hu/MTI Plázs

Egy arckrém se bukott meg a fogyasztóvédelmi teszten

Mind a 20 féle arckrém megfelelt azon a fogyasztóvédelmi vizsgálaton, amelyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az UV-szűrő összetevők mennyiségét és a szennyeződéstartalmat vizsgálta.

hvg.hu Kult

Itt nyaljon pénteken, a Fagylalt Éjszakáján

Nem úgy tűnik, hogy a nyár e héten elmúlna, így pedig jól jöhet még egy esemény, amikor kollektív fagyizásba kezdhet az ország. És valóban: a Fagylalt Éjszakája akció keretében a hivatalos péntek esti zárórától éjfélig féláron kínálják a gombócokat a kijelölt cukrászdák, fagyizók. Mi kipróbáltunk néhány helyet – és felemás élményekben volt részünk.

hvg.hu Világ

Kívz: ön mennyire ismeri Európa legégetőbb problémáját?

Európa menekültválsággal küzd, bizonyos populista politikusok pedig téveszméket hintenek el a fejekben a migránsokkal kapcsolatban. A Guardian angol nyelvű tesztjével ellenőrizheti, vajon mennyire van tisztában a tényekkel a bevándorlással kapcsolatban, illetve mennyire hajlamos elhinni a csúsztatásokat, amiket elég sokan és elég meggyőzően sulykolnak.

hvg.hu Shake

Teszt: Most kiderülhet, ki az igazi Family Guy-szakértő

Egy kifejezetten "szakmai" jellegű teszttel állt elő a BuzzFeed: csak azok tudják megoldani, akik kenik-vágják a Family Guy mellékszereplőit is, nemcsak az alapkaraktereket. Ehhez minimum heti rendszerességgel kell figyelni a vígjátéksorozatot, és az sem árt, ha napközben is belenézünk egy-egy részbe, például a neten, amikor van néhány szabad percünk. Egyébként lehetletlenség felismerni például a quahói 5-ös csatorna híradósait, a városi kórház kontár orvosát, vagy éppen Bryan alacsony IQ-jú barátnőjét. A teszt azért is nehéz, mert az arcok még ha ismerősek is, a nevet nehéz hozzájuk eltalálni.

hvg.hu Shake

Lehetetlen abbahagyni ezt a tesztet, amíg meg nem oldjuk

Az Európai Parlament egy látszólag egyszerű nyelvi kvízzel segíti a nyári kikapcsolódást. Aki hibátlanul le tudja írni az unió összes hivatalos nyelvén a „nyár” szót, annak ezt a teszt nem lesz szórakoztató, pikkpakk kivégzi. Aki viszont legfeljebb egy-két nyelven ismeri a megfelelő fordítást, biztosan nekifut párszor. Vigyázat, nem lehet sokat hibázni! Google-fordítóval nem ér játszani, meg nem is érdemes.

Radovits Dávid Autó

Suzuki Celerio-bemutató: az ár-érték bajnokságban verné a mezőnyt

A Splash helyén keletkezett űrt hivatott betölteni a hazánkban most debütáló Celerio, amely a kategóriájához képest tágas beltérrel és csomagtartóval, valamint kedvező ár-érték aránnyal hódítana. A zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán tettük próbára a Thaiföldön gyártott kisautó képességeit.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk