HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Seperc alatt kiderül, hogy mennyire kreatív

Manapság már az interneten is elérhető elég sok teszt, melyek segítségével megmérhető, kinek mekkora a kreativitása. A játéknak is felfogható időtöltés közben nem szabad elfelejteni, hogy ez is csak egy teszt, nem pedig szentírás, pláne, hogy e feladatok legfőbb jellegzetessége, hogy több helyes megoldása is létezik.

Hercsel Adél Kult

Biztos, hogy tud mindent '56-ról? - teszt

Pontosan mikor és honnan indultak a tüntetések 1956 október 23-án? Honnan érkeztek a főszereplők? A forradalmárok közül kiket ítéltek halálra? Melyik elhíresült beszédet mondta Nagy Imre, és melyiket nem? Töltse ki tesztünket az 1956-os forradalom eseményeiről!

hvg.hu Kult

Teszt: Biztos, hogy jól ismeri a fővárosokat?

Nem lehet zavarba hozni egzotikus, távoli országok fővárosaival? Akkor ezt a kvízt feltétlenül próbálja ki! Néhány evidens megoldás mellett azért akadnak nehezebb feladványok is.

hvg.hu Kult

Megakvíz: Felismeri az összes Star Wars-karaktert?

Alig több mint két hónap és érkezik az új Star Wars-mozi, ideje lassan felkészülni a történet folytatására. A következő kvízből kiderül, mennyire ismeri jól az univerzumot. Hatvanhárom szereplőt kell kitalálni, de nem csak a hat mozifilmből, hanem a különböző animációs mellékszálakból is. Az Erő vezesse a kezét!

hvg.hu Itthon

Itt vannak a PISA-felmérés feladatai, amelyek kifogtak a magyar diákokon

Egy Seraing nevű belga város fiktív honlapján kellett megkeresni a válaszokat a 2012-es PISA-teszten a digitális szövegértési kérdésekre. A magyar eredmények nagyon rosszak lettek: Európában az utolsó helyen végeztek a magyar diákok, világviszonylatban pedig a harmincnégy helyből a harmincadikon. Az Eduline közzétette a feladatokat.

hvg.hu Kult

Itt az újabb megakvíz: felismeri a 90-es évek klipjeit?

A filmek után most a videoklipeket kell felismerni a kilencvenes évekből. Előnyben a fiúcsapatok és Whitney Houston rajongói. Na és persze azok, akiknél éjjel-nappal az MTV vagy valamelyik német zenecsatorna ment.

MTI Hírek

Szúrópróbaszerűen tesztelik a franciaországi autókat a VW-botrány miatt

A Franciaországban forgalmazott valamennyi márkájú autóból körülbelül százon "véletlenszerű teszteléseket" végeznek el, hogy ellenőrizzék, be tartják-e a környezetvédelmi előírásokat – jelentette be csütörtökön Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botránya után.

hvg.hu Itthon

A BKV-sokon kezdenék tesztelni az elektronikus jegyrendszert

Idén ősszel kezdenék tesztelni Budapesten az elektronikus jegyrendszert a BKV-dolgozók szabadjegyével, de a Népszabadság szerint erről egyelőre senki sem szólt nekik. A lap hétfői számában azt írják: az úgynevezett pilotprojektet már meg kellett volna kezdeni, hogy tartani tudják a szerződésben vállalt határidőt.

hvg.hu Plázs

Teszt: tényleg felnőtt már, vagy csak úgy csinál?

"Tudom, hogy felnőtt koromban (...) majd megbecsülöm a pénzt, amit nekem kell megkeresnem, majd visszasírom még a gyerekkoromat, amikor mindenem megvolt, és majd megtanulom, hogy milyen az élet, de sajnos a magam kárán. Csak az a baj, hogy nekem ezek közül egyik se olyan fontos, hogy siessek miatta felnőni, és különben is, szeretek mindent az utolsó percre hagyni" – írja Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek című örök klasszikusában. Ismerős érzés? Most kiderül, hogy van-e alapja.

hvg.hu Plázs

Teszt: mit árul el rólunk az aláírásunk?

Egy aláírás lehet olvasható vagy olvashatatlan, cirkalmas vagy stilizált, erőszakosnak tűnő vagy aprócska és halovány, iskolai formákat idéző vagy teljesen egyedi. Milyen személyiségjegyekre következtethetünk az aláírásunkból? Az írással foglalkozó szakértők, a grafológusok szerint aláírásunk nem csupán személyiségünket tükrözi, hanem azt is elárulja rólunk, hogy milyen vágykép él bennünk önmagunkról.

hvg.hu/MTI Plázs

Egy arckrém se bukott meg a fogyasztóvédelmi teszten

Mind a 20 féle arckrém megfelelt azon a fogyasztóvédelmi vizsgálaton, amelyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az UV-szűrő összetevők mennyiségét és a szennyeződéstartalmat vizsgálta.

1 2 3 4 5 6 7
54
A címlapról ajánljuk