hvg.hu Világ

Kívz: ön mennyire ismeri Európa legégetőbb problémáját?

Európa menekültválsággal küzd, bizonyos populista politikusok pedig téveszméket hintenek el a fejekben a migránsokkal kapcsolatban. A Guardian angol nyelvű tesztjével ellenőrizheti, vajon mennyire van tisztában a tényekkel a bevándorlással kapcsolatban, illetve mennyire hajlamos elhinni a csúsztatásokat, amiket elég sokan és elég meggyőzően sulykolnak.

hvg.hu Shake

Teszt: Most kiderülhet, ki az igazi Family Guy-szakértő

Egy kifejezetten "szakmai" jellegű teszttel állt elő a BuzzFeed: csak azok tudják megoldani, akik kenik-vágják a Family Guy mellékszereplőit is, nemcsak az alapkaraktereket. Ehhez minimum heti rendszerességgel kell figyelni a vígjátéksorozatot, és az sem árt, ha napközben is belenézünk egy-egy részbe, például a neten, amikor van néhány szabad percünk. Egyébként lehetletlenség felismerni például a quahói 5-ös csatorna híradósait, a városi kórház kontár orvosát, vagy éppen Bryan alacsony IQ-jú barátnőjét. A teszt azért is nehéz, mert az arcok még ha ismerősek is, a nevet nehéz hozzájuk eltalálni.

hvg.hu Shake

Lehetetlen abbahagyni ezt a tesztet, amíg meg nem oldjuk

Az Európai Parlament egy látszólag egyszerű nyelvi kvízzel segíti a nyári kikapcsolódást. Aki hibátlanul le tudja írni az unió összes hivatalos nyelvén a „nyár” szót, annak ezt a teszt nem lesz szórakoztató, pikkpakk kivégzi. Aki viszont legfeljebb egy-két nyelven ismeri a megfelelő fordítást, biztosan nekifut párszor. Vigyázat, nem lehet sokat hibázni! Google-fordítóval nem ér játszani, meg nem is érdemes.

Radovits Dávid Autó

Suzuki Celerio-bemutató: az ár-érték bajnokságban verné a mezőnyt

A Splash helyén keletkezett űrt hivatott betölteni a hazánkban most debütáló Celerio, amely a kategóriájához képest tágas beltérrel és csomagtartóval, valamint kedvező ár-érték aránnyal hódítana. A zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán tettük próbára a Thaiföldön gyártott kisautó képességeit.

hvg.hu Plázs

Teszt: Melyik Káma-szútra-póz passzol önhöz?

Ahhoz, hogy ezt kiderítse, például ilyen kérdésekre kell válaszolnia: milyen szín passzol leginkább önhöz, általában mennyire van beindulva, hogyan szereti az előjátékot: például csókolózással, vagy kihagyja, esetleg a szerepjátékot kedveli? Továbbá: szokott-e kísérletezni az ágyban, milyen testalkatú férfival vagy nővel élvezi a szexet, illetve mit szeret csinálni szex után?

hvg.hu Itthon

Utasokat még nem, homokzsákokat már visz az új pesti villamos

Homokzsákokkal rakták tele a teszteléshez az egyik új spanyol villamost Budapesten. A zsákok a jármű padlóján végig hevertek, vélhetően súlypróbához használták őket. A csillogó CAF-villamosban még műanyag fólia borította az üléseket – tapasztalta munkatársunk a Könyves Kálmán körúton.

hvg.hu Plázs

Teszt: most kiderítheti, hogy optimista, pesszimista vagy realista

Milyen gyakran hajlandó vállalni a kockázatot? Az élet mely apró eredményeit szokta megünnepelni? Hogy képzeli el az ideális hétvégi programot? Szeret egyedül lenni, vagy inkább nyomasztja az egyedüllét? Mi az, ami SMS-ezés közben a legjobban zavarja?

MTI Plázs

Elbukott 3 napszemüveg a fogyasztóvédelmi teszten

Három napszemüveg nem felelt meg a szabványban előírt követelményeknek az akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumban vizsgált húszféle termék közül – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság csütörtökön.

Balla István Kult

"Kisebb mértékben hülyülünk"

Az ország legintelligensebb embereit gyűjti össze a Mensa HungarIQa egyesület. Azok lehetnek a tagjai, akiknek az IQ-ja magasabb, mint a népesség 98 százalékának. Legtöbbünknek nem érdemes gyúrni egy ilyen tagságira, az intelligencia ugyanis nem fejleszthető, és ráadásul a korral sem változik. A Mensa nem ad kormányoknak tanácsokat. Interjú Balanyi Bibiánával, aki július 1-jétől tölti be a Mensa International elnöki posztját.

hvg.hu Tech

Összehasonlító videón az új Android M és az iOS 9

Néhány hónapot ugyan még várniuk kell a felhasználóknak az Android M, valamint az iOS 9 megjelenésééig, a béta verziónak köszönhetően azonban már megnézhetjük, mik lesznek a hasonlóságok és a különbségek a két legnépszerűbb mobilos oprendszer új verziói között.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk