hvg.hu Tech

Összehasonlító videón az új Android M és az iOS 9

Néhány hónapot ugyan még várniuk kell a felhasználóknak az Android M, valamint az iOS 9 megjelenésééig, a béta verziónak köszönhetően azonban már megnézhetjük, mik lesznek a hasonlóságok és a különbségek a két legnépszerűbb mobilos oprendszer új verziói között.

hvg.hu Shake

Itt egy kvíz, ahol kétszer is meg kell gondolni minden kattintást

Egy igazi zászlószakértő nemcsak azt tudja, milyen színek és szimbólumok vannak egy-egy ország lobogójában, hanem az egészen apró részletekkel is tisztában van. Aki nem biztos a tudásában, a BuzzFeed kvízével letesztelheti: a zászlók első látásra majdnem egyformák, de csak majdnem. Kétszer is gondoljuk meg, mielőtt kattintanánk.

MTI Tech

Tojik a mobilosokra a legtöbb magyar kormányzati weboldal - Google-teszt

10 állami portál közül csak a parlament honlapja ment át a Google mobilbarátságot vizsgáló tesztjén. A magyar cégek 54 százaléka is elvérzett a próbán. A keresőóriás év elején jelentette be, hogy áprilistól háttérbe szorítja a mobil keresések során azokat a weboldalakat, amelyek nem mennek át a Google hivatalos tesztjén.

hvg.hu Itthon

Kvíz: Melyik közszereplőt rejtik a békára hasonlító montázsok?

Mélyen a politikusok szemébe kell nézniük azoknak, akik szeretnék megoldani a Hello90 blog tesztjét. Szemek, száj és orr alapján kell felismerni ugyanis 15 közéleti szereplőt, akik között miniszter, képviselő és politikai elemző egyaránt van. Nemcsak a kvíz érdekes, az érzékszervekről készített montázsok önmagukban is mókásak.

hvg.hu Itthon

Teszt: Mennyit tud a menekültekről?

Honnan érkezik a legtöbb bevándorló Magyarországra? Hány menekkérő kap évente menekültstátuszt Magyarországon? Tesztelje tudását!

hvg.hu Kult

Teszt: Felismeri a film- és sorozatszereplőket csak a hajuk alapján?

A popkultúra legikonikusabb karaktereit jellemzi, hogy néha egyetlen tulajdonságuk alapján felismerhetőek. A Hairphysician blogja például 65 olyan szereplőt gyűjtött össze, akiket a hajuk vagy az arcszőrzetük láttán rögtön beazonosíthatunk – és ezt most tesztelhetjük is.

hvg.hu Kult

Itt a teszt, amely kiszámolja, hány angol szót ismerünk

A Genti Egyetem szakemberei olyan online tesztet készítettek, amellyel bárki felmérheti, milyen az angol szókincse. A kitöltéséhez nem elég konyhanyelvet beszélni, magasabb szintű tudásra van szükség, de bátran nekifoghatnak a középszinten beszélők is. Az ingyenes teszt kicsit csalóka, mert nem létező szavakat is feldob.

1 2 3 4 5 6 7
52
A címlapról ajánljuk
„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

Szakácsi Gábor tizenhét éve él az Egyesült Államokban. Nulláról indulva, sok év kitartással végül sikerült egy idegen országban egzisztenciát teremtenie – jelenleg Seattle egyik legfelkapottabb részén él, ahol civil munkája mellett egy amerikai zenekarban zenél.