MTI / hvg.hu Flotta

Hat ember utazott a buszon, amelynek már nincs vezetője - fotók

Vezető nélküli elektromos városi buszt teszteltek Hollandiában. A járműben hat utas volt, így tette meg a 200 méteres tesztszakaszt, nagyon alacsony sebességgel. A WePod nevű jármű az ország középső részén fekvő Wageningenben közlekedik majd.

hvg.hu Kult

Kvíz: Be tudja fejezni ezeket a Gyalog galopp-idézeteket?

Csütörtöktől újra a mozikban látható a Monthy Python egyik leghíresebb alkotása, a Gyalog galopp. Az idézhető mondatokkal teletömött vígjáték nálunk Galla Miklós fordításában lett örökzöld – töltse ki tesztünket, hogy megtudja, mennyire emlékszik az ikonikus szövegekre!

hvg.hu Hírek

Megbukott a teszten több fagyálló és szélvédőmosó folyadék

Összesen hat tél szélvédőmosó és két fagyálló folyadéknál találtak problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tesztjén. Kilenc fagyálló folyadéknál és huszonhárom téli szélvédőmosó folyadéknál azt vizsgálták, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Seperc alatt kiderül, hogy mennyire kreatív

Manapság már az interneten is elérhető elég sok teszt, melyek segítségével megmérhető, kinek mekkora a kreativitása. A játéknak is felfogható időtöltés közben nem szabad elfelejteni, hogy ez is csak egy teszt, nem pedig szentírás, pláne, hogy e feladatok legfőbb jellegzetessége, hogy több helyes megoldása is létezik.

Hercsel Adél Kult

Biztos, hogy tud mindent '56-ról? - teszt

Pontosan mikor és honnan indultak a tüntetések 1956 október 23-án? Honnan érkeztek a főszereplők? A forradalmárok közül kiket ítéltek halálra? Melyik elhíresült beszédet mondta Nagy Imre, és melyiket nem? Töltse ki tesztünket az 1956-os forradalom eseményeiről!

hvg.hu Kult

Teszt: Biztos, hogy jól ismeri a fővárosokat?

Nem lehet zavarba hozni egzotikus, távoli országok fővárosaival? Akkor ezt a kvízt feltétlenül próbálja ki! Néhány evidens megoldás mellett azért akadnak nehezebb feladványok is.

hvg.hu Kult

Megakvíz: Felismeri az összes Star Wars-karaktert?

Alig több mint két hónap és érkezik az új Star Wars-mozi, ideje lassan felkészülni a történet folytatására. A következő kvízből kiderül, mennyire ismeri jól az univerzumot. Hatvanhárom szereplőt kell kitalálni, de nem csak a hat mozifilmből, hanem a különböző animációs mellékszálakból is. Az Erő vezesse a kezét!

hvg.hu Itthon

Itt vannak a PISA-felmérés feladatai, amelyek kifogtak a magyar diákokon

Egy Seraing nevű belga város fiktív honlapján kellett megkeresni a válaszokat a 2012-es PISA-teszten a digitális szövegértési kérdésekre. A magyar eredmények nagyon rosszak lettek: Európában az utolsó helyen végeztek a magyar diákok, világviszonylatban pedig a harmincnégy helyből a harmincadikon. Az Eduline közzétette a feladatokat.

hvg.hu Kult

Itt az újabb megakvíz: felismeri a 90-es évek klipjeit?

A filmek után most a videoklipeket kell felismerni a kilencvenes évekből. Előnyben a fiúcsapatok és Whitney Houston rajongói. Na és persze azok, akiknél éjjel-nappal az MTV vagy valamelyik német zenecsatorna ment.

MTI Hírek

Szúrópróbaszerűen tesztelik a franciaországi autókat a VW-botrány miatt

A Franciaországban forgalmazott valamennyi márkájú autóból körülbelül százon "véletlenszerű teszteléseket" végeznek el, hogy ellenőrizzék, be tartják-e a környezetvédelmi előírásokat – jelentette be csütörtökön Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botránya után.

hvg.hu Itthon

A BKV-sokon kezdenék tesztelni az elektronikus jegyrendszert

Idén ősszel kezdenék tesztelni Budapesten az elektronikus jegyrendszert a BKV-dolgozók szabadjegyével, de a Népszabadság szerint erről egyelőre senki sem szólt nekik. A lap hétfői számában azt írják: az úgynevezett pilotprojektet már meg kellett volna kezdeni, hogy tartani tudják a szerződésben vállalt határidőt.

1 2 3 4 5 6 7
54
A címlapról ajánljuk