Okosabb ön, mint egy New York-i négyéves? Tesztelje!

Okosabb ön, mint egy New York-i négyéves? Tesztelje!

Nem akarunk senkit felmérgesíteni, de miközben nálunk hit- és erkölcstan van, valamint szakmunkásképzés, Manhattanben már négyévesen kőkemény teszteket íratnak szegény ovisokkal, hogy minél jobb esélyük legyen a munkaerőpiacon.

hvg.hu

Önnek melyik elnyomó rezsimet találták ki?

Ha ön is kíváncsi arra, hogy melyik elnyomó rendszerben érezné magát a legjobban, akkor a Playbuzz kvízét önnek találták ki.

hvg.hu

A hungarikum is lehet hibás

A hungarikum is lehet hibás

A hungarikum védett nemzeti érték. Olyan kincs, amit nemcsak lajstromozni kell, de vigyázni is illik rá. A Magyar Gasztronómiai Egyesület az első számú védencet, a pálinkát vette kicsit közelebbről szemügyre.

hvg.hu

A teszt, ami 1 másodperc alatt kiakaszthat bennünket

Ez az a teszt, ami 1 perc alatt kitölthető, de az eredménye akár 1 másodperc alatt felbosszanthat bennünket. De az is lehet, hogy éppen ellenkezőleg: mosolyt csal arcunkra és önbizalmat ad. Egy kis angoltudás kell hozzá, meg az is, hogy ne vegyük véresen komolyan.

Tesztelje angoltudását úgy, ahogy még soha

Tesztelje angoltudását úgy, ahogy még soha

A tesztkitöltő akcentusát és első anyanyelvét is megpróbálja kikövetkeztetni a grammatikai válaszokból egy okos kis teszt, amelyet a Games with Words című weboldal tett közzé. A teszt kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe, és a végén komoly meglepetések érhetik az embert, amikor akcentusát az afro-amerikaiakéhoz vélik hasonlatosnak, nemzetiségét pedig románnak vagy vietnaminak tippelik.

hvg.hu

Kiderült, hogy kerülhet ember a Marsra

Kiderült, hogy kerülhet ember a Marsra

A NASA szerint egy esetleges marsraszállás kulcsfontosságú eleme a biztonságos landolás, melynek érdekében tett első lépésként szerdán új típusú ejtőernyőt tesztelnek a Csendes-óceán felett.

hvg.hu

Teszt: Átmenne ön az amerikai állampolgársági vizsgán?

Teszt: Átmenne ön az amerikai állampolgársági vizsgán?

Egy most megjelent teszttel felmérheti, vajon tudása alapján átmenne-e az USA állampolgársági vizsgáján. Néhány kérdést írtunk ízelitőül, a többit angolul kell teljesíteni.

hvg.hu

Holnap országos tesztnek vetik alá az iskolásokat

2827 iskola 6., 8. és 10. évfolyamasai írnak szerdán kompetenciatesztet. Csaknem 270 ezer diák írja meg a tesztet, amelynek célja, hogy felmérje a tanulók képességeit.

MTI

Vigyázat, nem minden bárányhús, ami annak látszik

Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.

hvg.hu

Tényleg ismeri Európát? Most kipróbálhatja

Tényleg ismeri Európát? Most kipróbálhatja

Nyilván sokan gondolják, hogy jól ismerik a kontinensünket, de valóban így van? Íme, egy gyors teszt, hogy megbizonyosodjon erről.

hvg.hu

Kemény tesztelés vár Fa Nándor új hajójára - fotók

Kemény tesztelés vár Fa Nándor új hajójára - fotók

Elkészült Fa Nándor új hajója, a Spirit of Hungary, amellyel visszatér az óceáni versenyvitorlázáshoz. A háromszoros földkerülő vitorlázó vasárnap, Székesfehérváron mutatta be a 18 méteres karbon vitorlást. A hajót már az építése közben is tesztelték, de próbának vetik alá azután is, hogy vízre tették.

MTI
Hirdetés

Amit irigylünk: tesztkonyha

Amit irigylünk: tesztkonyha

Az üvegtetőn beömlő napfényben aranyosan csillogó olajos és mézes üvegek, fehér kabátban sürgő-forgó szakácsok, citrom- és vaníliaillat. Nem, nem egy csillagos konyhán járunk.

T. K.

Percek alatt kimutatja a rákot egy papír alapú teszt

A rákot percek alatt kimutató papír alapú tesztet fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik egereken sikerrel próbálták ki az új eljárást.

MTI

Megmérettetnek a közmunkások: a tét 180 ezer forint

Megmérettetnek a közmunkások: a tét 180 ezer forint

Hamarosan számot kell adniuk tudásukról a közmunkásképzésben részt vevőknek, most a vizsgát megelőző tesztírás van soron. Sok kérdésre szó szerinti választ kell adniuk, ha ez nem sikerül, pontot vesztenek. Aki nem teljesíti az előírt szintet, saját költségén pótvizsgázhat, aki ezen is elbukik, vissza kell hogy fizesse a 180 ezer forintos tandíjat – írja a Népszava.

hvg.hu
Hirdetés

Jóval tovább húzódik a beléptetőkapuk tesztje a metróban

Március elejéig tesztelik az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapukat a metróban – írja a Népszabadság keddi számában. A tesztidőszak jóval tovább húzódik az eredetileg meghirdetett három hónapnál, az elképzelés is változhatott közben. A BKK szerint az elektronikus jegy bevezetése további fázisokban 2015-ben folytatódik.

hvg.hu

Sötétüzemben tesztelik a 4-es metrót

Csütörtökön megkezdődött a 4-es metró sötétüzemi, azaz még utasok nélküli tesztidőszakának a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által ellenőrzött szakasza, amelynek során a teljes automata rendszernek és a szerelvényeknek is valamennyi biztonsági kritériumnak meg kell felelniük, hogy a március végére tervezett utasforgalmi próbaüzem megkezdődhessen.

MTI

Egyperces teszt: Milyen gyorsan tud gépelni?

Egyperces teszt: Milyen gyorsan tud gépelni?

Tíz ujjal, vagy két ujjal gépel? Egy egyszerű internetes oldal segítségével Ön is tesztelheti ingyen, hogy milyen gyorsan és pontosan tud gépelni.

hvg.hu

"Elegem van az állásinterjúkból"

"Elegem van abból, hogy az állásinterjúkon velem még pszichológiai tesztet is csináltatnak, az állásról viszont alig árulnak el valamit. Ezt így lehet? Hova fordulhatok jogorvoslattal?" - kérdezte olvasónk. A D.A.S. Jogszerviz szakértője, dr. Fésü Gizella válaszolt a felvetésre.

hvg.hu

Segítse ezzel a teszttel a tűzoltók munkáját!

A téli veszélyekre való felkészülésről tett közzé online kérdőívet a Lánglovagok Egyesület.

MTI-OS

Teszttel ellenőrizheti, mennyire lesz tartós a házassága

Érzelmi tesztet dolgoztak ki amerikai tudósok a házasság tartósságának megjósolására.

MTI
Hirdetés
13456748

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X