hvg.hu Kult

Kvíz: Mennyire ismeri a Keresztapát?

Csütörtöktől újra a mozikban tekinthető meg Francis Ford Coppola legendás alkotása, a Mario Puzo regénye alapján készült Keresztapa. Az 1972-es alkotás újbóli bemutatásának alkalmából most letesztelheti, mennyire ismeri az amerikai-olasz maffia aranykorszakát bemutató mű történetét.

hvg.hu Plázs

Heike, Elke, Uwe: pár kattintással kiderítheti itt a német nevét

Néhány rendkívül autentikus kérdés megválaszolásával bárki megtudhatja, milyen nevet szánt volna neki a sors, ha történetesen németnek születik. A legszimpatikusabbnak tűnő német város, étel, ital, vízpart és színész megjelölése mellett a tesztelő személyiségére vonatkozó válaszokat kell megadni. A BuzzFeed tesztjét tilos komolyan venni, de arra tökéletes, hogy kitöltsék a munkaidő alatt gyorsan elrohanó szüneteket.

hvg.hu Kult

Kitalálja az elmúlt 50 év Oscar-díjas filmjeit? – Kvíz

Annie Hall vagy Star Wars? Ponyvaregény vagy Forrest Gump? Gravitáció vagy 12 év rabszolgaság? A legjobb filmnek járó Oscar-díj történelme teli van szoros versenyekkel, meglepetésekkel és nagy csalódásokkal. Ön mennyire ismeri a filmvilág legrangosabb gálájának elmúlt ötven évét?

hvg.hu Kult

Kvíz: Ma 20 éves a Trainspotting, mennyire emlékszik rá?

Éppen húsz évvel ezelőtt kezdték el játszani a brit mozik a hamar kultikussá váló Trainspottingot. A kerek évforduló alkalmából most letesztelheti, hogy emlékszik-e a filmre, vagy eljött az idő az ismétlésre.

hvg.hu Plázs

LOL, MILF, ROFL - Mennyire ismeri a szlenges rövidítéseket?

MILF, FAQ, OMG és társaik: egyre több angol kifejezés és rövidítés jön szembe velünk a neten, egyre többet használjuk az említett és a hozzájuk hasonló kifejezéseket. Jó kérdés, hogy mennyire vagyunk tisztában ezek pontos jelentéséve és megfelelő használatával. Most letesztelheti a tudását az Új Szó kvízjátékán.

hvg.hu Itthon

Cigányvicc került egy előkészítős feladatsorba

"Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!" A Corvinus Egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale trigonometria-feladatsorába díszítő elemként került két régi rasszista a vicc. Az intézmény belső vizsgálatot rendelt el.

MTI / hvg.hu Flotta

Hat ember utazott a buszon, amelynek már nincs vezetője - fotók

Vezető nélküli elektromos városi buszt teszteltek Hollandiában. A járműben hat utas volt, így tette meg a 200 méteres tesztszakaszt, nagyon alacsony sebességgel. A WePod nevű jármű az ország középső részén fekvő Wageningenben közlekedik majd.

hvg.hu Kult

Kvíz: Be tudja fejezni ezeket a Gyalog galopp-idézeteket?

Csütörtöktől újra a mozikban látható a Monthy Python egyik leghíresebb alkotása, a Gyalog galopp. Az idézhető mondatokkal teletömött vígjáték nálunk Galla Miklós fordításában lett örökzöld – töltse ki tesztünket, hogy megtudja, mennyire emlékszik az ikonikus szövegekre!

hvg.hu Hírek

Megbukott a teszten több fagyálló és szélvédőmosó folyadék

Összesen hat tél szélvédőmosó és két fagyálló folyadéknál találtak problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tesztjén. Kilenc fagyálló folyadéknál és huszonhárom téli szélvédőmosó folyadéknál azt vizsgálták, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Seperc alatt kiderül, hogy mennyire kreatív

Manapság már az interneten is elérhető elég sok teszt, melyek segítségével megmérhető, kinek mekkora a kreativitása. A játéknak is felfogható időtöltés közben nem szabad elfelejteni, hogy ez is csak egy teszt, nem pedig szentírás, pláne, hogy e feladatok legfőbb jellegzetessége, hogy több helyes megoldása is létezik.

Hercsel Adél Kult

Biztos, hogy tud mindent '56-ról? - teszt

Pontosan mikor és honnan indultak a tüntetések 1956 október 23-án? Honnan érkeztek a főszereplők? A forradalmárok közül kiket ítéltek halálra? Melyik elhíresült beszédet mondta Nagy Imre, és melyiket nem? Töltse ki tesztünket az 1956-os forradalom eseményeiről!

hvg.hu Kult

Teszt: Biztos, hogy jól ismeri a fővárosokat?

Nem lehet zavarba hozni egzotikus, távoli országok fővárosaival? Akkor ezt a kvízt feltétlenül próbálja ki! Néhány evidens megoldás mellett azért akadnak nehezebb feladványok is.

1 2 3 4 5 6 7
54
A címlapról ajánljuk