hvg.hu Kult

Szolnok nyitja a fesztiválszezont

A fesztiválszezon egyik legerősebb nyitánya a Tiszavirág Fesztivál június 16-20-ig várja a vendégeket – belépő nincs.

MTI/hvg.hu Itthon

Virágzik a Tisza, kérészek táncolnak a víz felett

Tiszavirágok lepték el a folyó felszínét Szeged és az országhatár között, rajzó kérészek ezreit látni a Tisza partján esténként. A Tiszán és mellékfolyóin élő kérészek tömeges rajzása a napokban kezdődött el a folyó legalsó szakaszán.

MTI Itthon

Tiltott csalival pecázott egy férfi a Tiszánál - fotó

Több mint száz kérészlárvát találtak a rendőrök hétfő este egy horgásznál. Mivel a tiszavirág néven is ismert rovarfaj védett állat, a tószegi férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt eljárást indítottak – közölte a rendőrség kedden.

MTI Itthon

Most virágzik a Tisza

Kérészek ezrei repkednek a Tisza fölött Tokajnál szombaton, "virágzik" a folyó.

hvg.hu/MTI Itthon

Virágzik a Tisza – fotó

Általában június tizedike-huszadika között rajzik a tiszavirág, idén Magyarkanizsán már a hét elején virágzott a Tisza – közölte a delmagyar.hu.

MTI Shake

Fokozottan fogják őrizni a tiszavirágzást

Fokozott ellenőrzésekkel felügyelik a kérészek közelgő násztáncát a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottjai az illetékességi területükön tevékenykedő természetvédelmi egyesületekkel, az érintett nemzeti parkok természetvédelmi őreivel, halőrökkel és a polgárőrség vízi tagozatával közösen.

MTI Itthon

Tiszavirág-vadászok buktak le

Lopás és természetkárosítás miatt eljárás indult három férfi ellen, aki rajzó kérészekből gyűjtött jelentős mennyiséget a hétvégén a Tiszán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI Tech

Virágzik a Tisza: rendőrök őrzik a kérészeket

A társhatóságokkal együttműködve a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködnek a kérészek biztonsága felett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a hamarosan kezdődő tiszavirágzás idején - közölte Búsi László kapitányságvezető.

MTI Tech

Több rendőr védi a tiszavirágzást

A Tisza élővilágának védelmét ellátó vízi rendőrség a napokban kiemelt figyelmet fordít a védett állatfajok közül a tiszavirág nevű kérészfajra, amelynek tömeges rajzása jelenleg zajlik a folyón - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.


A címlapról ajánljuk