hvg.hu Tech

Wifit szokott használni? Akkor tudjon róla, hogy minden 4. wifi csak arra vár, hogy feltörjék

Világszerte több mint 31 millió wifi hotspot elemzése után a Kaspersky Lab arra derített fényt, hogy minden negyedik (28%) nem biztonságos, és kockázatot jelent a felhasználók személyes adataira. Ez azt jelenti, hogy minden adatforgalom, amely ezeken a hotspotokon megy át, beleértve a személyes üzeneteket, jelszavakat, dokumentumokat stb., könnyedén hozzáférhetőek és felhasználhatóak a hackerek számára.

hvg.hu Itthon

Tovább titkosít a kormány? Nem lehet majd tudni, mennyiért költözik Orbán a Várba

Terrorveszélyre hivatkozva 30 évre titkosítanák a kiemelten fontos beruházások műszaki és pénzügyi adatait - derül ki a Pintér Sándor által beterjesztett módosítóból. Azt sem lehetne megtudni például, mennyi közpénzbe kerül Orbán Viktor Várba költözése. A Belügyminisztérium szerint a jogszabály már 1997 óta hatályos.

hvg.hu Itthon

7 nap - 7 kérdés: Hallott már az Orbán-váltó népszavazásról?

Nemcsak úszókapitányi, de alpolgármesteri posztjáról is lemondott Kiss László - de hol is volt ő városvezető? És arra emlékszik, mivel érvelt Lázár János a nemierőszak-ügye miatt össztűz alá került edző mellett? Mészáros Lőrinc birodalma tovább bővült: tudja, hogy mivel? Az is megvan, hogy miért köszöntötték a héten Spiró Györgyöt? Töltse ki kvízünket, ellenőrizze, mi maradt meg az elmúlt hét hírcunamijából.

Mizsur András Itthon

Tudja-e a kormány, hogy képfájlban is üzenhet egy terrorista?

Telefonos háttérzajként is elrejthetnek titkos üzeneteket a terroristák, így nem tűnik világverő gondolatnak, hogy éppen Magyarországon tiltsák be a többi között a magyarok által fejlesztett, titkosított kommunikációra alkalmas CryptTalk alkalmazást. A titkosítás betiltásával legfeljebb a laikus szavazókat nyűgözheti le a kormány.

hvg.hu Itthon

7 nap - 7 kérdés: Őrjöng-e Matolcsy, ha alkotmánybírót lát?

Tudja, végül is hányan tüntettek szerda reggel az iskolák előtt? Emlékszik, melyik volt a legnagyobb pofon, amit Matolcsy György a héten kapott? És arra, hogy mivel csapná arcon a kormány a titkaikat megóvni próbáló magyarokat? Idézze fel az év 13. hetének eseményeit, tesztelje, mire emlékszik a hírcunamiból.

hvg.hu Gazdaság

Óriási pofont adott az Ab Matolcsyéknak

Elkaszálta az Alkotmánybíróság az MNB-s pénzek elrejtését lehetővé tevő törvényt. Az Ab kimondta: a közpénz nem veszíti el közpénz jellegét attól, hogy az MNB egyik alapítványába vagy cégébe csatornázza. A másik jogszabály-módosítást viszont nem találta alkotmányba ütközőnek a testület, ami azt jelenti, hogy a Magyar Posta szerződéseit nem kell nyilvánosságra hozni, még visszamenőleges hatállyal sem, kivéve, ha egy adott adatkikérési perben a bíróság úgy ítéli meg, hogy a szóban forgó adat nyilvánosságra kerülése nem rontja a cég üzletét.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk