hvg.hu Gazdaság

A jó fejek listája: ki a világ legklasszabb vezetője?

Nem szereti a prezentációkat, mindent az ügyfelek elégedettsége növelésének rendel alá, nem nagyon érdekli a jelen, hanem hosszú távban gondolkozik. Jeff Bezost, az Amazon alapítóját választotta meg a Fortune magazin idén a világ legfontosabb, illetve legjobb vezetőjének. Sokatmondó, hogy a Washington Postban és a Blue Origin űrcégben is tulajdonos Bezos szintén egy amerikai tech cég, az Apple vezérét, Tim Cookot ütötte ki az első helyről, és olyan személyiségeket utasított maga mögé, mint Ferenc pápa vagy Angela Merkel. Van a listán két katonanő, egy cégvezér, aki azonos bért ad nőknek és férfiaknak, illetve egy riporter, aki annyira felhúzta az amerikai elnökjelöltet, hogy az kidobatta a sajtótájékoztatóról. Az idei listán aránylag sok az ismeretlen arc, de nem is kell ismertnek lenni ahhoz, hogy valaki nagyon fontos gazdasági, társadalmi vagy kulturális eredményt érjen el. Zuckerberg a fasorban sincs.

Tóth Sándor Gasztro

Öt magyar étterem a világranglistán

A franciák gondoltak egyet, s elkészítették a világ legjobb 1000 éttermének a ranglistáját. Érdekesség, hogy az élen álló vendéglátóhelyek sorrendjében egészen más rangsor alakult ki náluk, mint az eddig mértékadónak ismert brit Restaurant Magazine szaklapnál. A magyar gasztronómia elismeréseként az Onyx, a Costes, a Babel Budapest, a Csalogány 26 és a Tanti éttermek is bekerültek az ezres elitbe.

hvg.hu Gasztro

Olasz séf mondja meg a tutit

A Dining Guide idén 12. alkalommal ítéli oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket, közöttük a legrangosabbat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat. Idén új bírálati rendszer szerint készült a rangsor, és a végső tízes sorrendet egy két Michelin-csillagos külföldi séf állítja fel.

Balla István - Bicsérdi Ádám - Németh Róbert Kult

Hello Adele, van ám rajtad kívül is élet - 2015 legjobb lemezei

Hiába tarolta le megint a zenei világot Adele, az igazán izgalmas produkciók épp hozzá képest voltak sokkal merészebbek. 2015 olyan év volt a zenében, amikor főként az önazonosság és a személyesség eredményezett kiemelkedő dalokat. Tovább folytatódott a női dalszerzők előretörése (listánkban hét önálló női előadó is szerepel), és különösen fontos időszaka volt ez a hiphopnak, főleg, hogy az év - szerintünk - legjobb lemeze újradefiniálta a műfajt.

hvg.hu Gasztro

Gasztro top tippek - 2015

Akarjuk, vagy sem, minden téren toplistákat mutatnak fel nekünk folyamatosan, mert toplistákat készíteni divat, s küldetés is egyszerre. Magunkat csak egyszerű vendégnek tartva, küldetéstudatunk nekünk is van. Felvállaljuk, és szívesen megosztjuk, hogy mit szeretünk.

hvg.hu Itthon

Itt a friss középiskolai toplista

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát.

hvg.hu Vállalkozás

Forbes: jászberényi cég vezeti a magyar családi vállalkozások elitklubját

Egy jászberényi akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő családi vállalkozás került a Forbes magyar családi vállalkozásokról készített listájának élére. A lap szerint a több mint 90 milliárdos cég most a legnagyobb itthon ebben a körben. Csányi Sándor OTP-vezér Bonafarmja ezüstérmes, 87,5 milliárd forintos becsült értékkel. Felcsuti Zsolt 69,5 milliárdos portfóliója a harmadik helyre került a Forbes-listán.

hvg.hu Kult

Ez a 100 legjobb amerikai film a BBC szerint

Többen próbálkoztak már hasonló listával, a BBC most kifejezetten Hollywoodra koncentrált. A legrégebbi film 1915-ös, a legújabb 2013-as a brit kritikusok rangsorában, amely több magyar vonatkozású filmet is tartalmaz.

hvg.hu Kult

Itt a lista: ezért rajonganak a magyarok a YouTube-on

Hát, ez van: Majka, Irigy Hónaljmirigy, Kis Grofó, Jennifer Lopez, Fluor Tomi és a végső csapás, a Gumimaci, sőt Gummimaci dala. Ők küzdötték ki magukat a mezőnyből a magyar YouTube-használók körében.

hvg.hu Kult

Minden idők legjobb magyar lemezei – hvg.hu Top 30 (2.)

Kispál, Illés, Neurotic - folytatjuk a magyar pop-rock történet legfontosabb albumainak 30-as listáját bemutató sorozatunkat. Melyik a lista leginkább klasszikus poplemeze? Miért vannak hátrányos helyzetben Lovasiék? Melyik az egyetlen magyar nyelvű klasszikus angol beatlemez? Arra kértünk 20 kritikust, szakírót, írót, hogy segítsenek összegyűjteni az elmúlt közel fél évszázad legfontosabb magyar albumait. A véleményeket összesítettük, így született meg a HVG TOP 30-as listája, melyet három részletben ismerhetnek meg. Ezúttal a lista 11-20. helyezettjét mutatjuk be.

hvg.hu Kult

Ezek 2014 legjobb képei a Time magazin szerint

Az Oscar-szelfitől az ukrajnai repülőgép-szerencsétlenségig: rendkívül megrázó vagy a 2014-es évet meghatározó képek kerültek fel a Time magazin tizes listájára.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk
Hullafáradt mentősöket ígér az új rendszer

Hullafáradt mentősöket ígér az új rendszer

Ezentúl 24 órát is dolgozhatnak egyvégtében a mentősök. A mentőszolgálatnál eközben intenzív kádercsere kezdődött, amelynek új főigazgatója Kresz Géza egyenes ági leszármazottjának mondja magát.