T.S. Élet+Stílus

Magyar bor a világ 50 legjobbja között

A külföldi borszakírók, újságírók, bloggerek nemzetközi listáján a borversenyeken elért eredményei alapján Magyarország a mezőny első felében van. A legjobbnak értékelt borok idei rangsorában pedig igen szép helyezést kapott egy villányi vörös is.

Hercsel Adél Kult

Az évezred legjobb sorozatai, 8. rész: Mad Men

A hatvanas évek amerikai férfiideálja, Don Draper és a reklámszakmában dolgozó kollégái ugyan már korán reggel rátöltöttek, mindez nem akadályozta meg őket abban, hogy hét évadon át szellemesen és intelligensen vitassák meg a kor nagy kérdéseit, amelyek egy az egyben napjaink égető társadalmi kérdései is. Az 1080p Top 20 lista 13. helyezettje a Mad Men.

Bicsérdi Ádám Kult

Az évezred legjobb sorozatai, 7. rész - Foglalkozásuk: amerikai

Kémsztoriból sokat ismerhetünk, de olyat, ami a családi dráma szintjén igazán izgalmas, csak keveset láthattunk. Olyan fejlődést is ritkán látni a tévéképernyőn, hogy egy sorozat minden évadával egyre csak jobb lesz. Pedig a Foglalkozásuk: amerikai alkotói pontosan ezt érték el, így futhatott be a hidegháború paranoiájában játszódó széria a 14. helyre az 1080-p Top 20-ban.

hvg.hu Itthon

Káros és abszurd a legjobb magyar orvosok 100-as toplistája, mondja egy szakember

A Haszon magazin több tucat szakorvos, kórházigazgató, intézetvezető, orvosigazgató, és az Egészségügyi Szakmai Kollégium véleménye alapján nemrég összeállított egy listát a legjobb magyarországi orvosokról. A 100-as listán szereplő egyik orvos szerint azonban komoly bajok vannak a listával; többek között nem veszi figyelembe a betegek véleményét és a külföldön dolgozó magyar szakemberek munkáját.

Bodnár Zsolt Kult

Az évezred legjobb sorozatai, 1. rész: Szívek szállodája

Bár 2007-ben véget ért, azóta szinte le sem került a magyar tévéadók műsoráról a Szívek szállodája, ami felejthetetlen karaktereivel és pörgős párbeszédeivel kavarta fel a családi sorozatok állóvízét a kétezres évek elején. Az 1080p Top 20-ban az új évezred eddigi legjobb sorozatait vesszük sorra – a 20. helyezett a Gilmore Girls.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Ideje rendet vágni az új évezred legjobb sorozatai között

Az vitán felül áll, hogy a 2000-es évek a sorozatok új, minden eddiginél színesebb és színvonalasabb időszakát hozták el, aminek mi nézők örülhetünk a legjobban. De melyik volt a legelőremutatóbb széria? A legnagyobb hatású? Vagy szimplán a legjobb? Nehéz kérdés, ugye? A következő hetekben sorban bemutatjuk szerintünk melyek voltak az új évezred legjobbjai. Mielőtt elkezdenénk a listát, először eláruljuk miért és mi alapján válogattunk.

hvg.hu Gazdaság

A jó fejek listája: ki a világ legklasszabb vezetője?

Nem szereti a prezentációkat, mindent az ügyfelek elégedettsége növelésének rendel alá, nem nagyon érdekli a jelen, hanem hosszú távban gondolkozik. Jeff Bezost, az Amazon alapítóját választotta meg a Fortune magazin idén a világ legfontosabb, illetve legjobb vezetőjének. Sokatmondó, hogy a Washington Postban és a Blue Origin űrcégben is tulajdonos Bezos szintén egy amerikai tech cég, az Apple vezérét, Tim Cookot ütötte ki az első helyről, és olyan személyiségeket utasított maga mögé, mint Ferenc pápa vagy Angela Merkel. Van a listán két katonanő, egy cégvezér, aki azonos bért ad nőknek és férfiaknak, illetve egy riporter, aki annyira felhúzta az amerikai elnökjelöltet, hogy az kidobatta a sajtótájékoztatóról. Az idei listán aránylag sok az ismeretlen arc, de nem is kell ismertnek lenni ahhoz, hogy valaki nagyon fontos gazdasági, társadalmi vagy kulturális eredményt érjen el. Zuckerberg a fasorban sincs.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk