hvg.hu Itthon

MTA-elnök: Ezért kellett megszólalnunk a CEU érdekében

Lovász László elmondta, miért emelte fel kivételesen a hangját közéleti témában, amikor a CEU-t ellehetetlenítő törvényt elfogadták. Szerinte a magyar tudomány érdeke, hogy a CEU zaklatás nélkül folytathassa a kutatást és az oktatást, ami ráadásul egy fillérjébe sem kerül a magyar adófizetőknek.

hvg.hu Élet+Stílus

Megtalálhatták a diszlexia kialakulásának okait

Az agyi képlékenység állhat a diszlexia kialakulása mögött egy amerikai kutatócsoport tanulmánya szerint. A kutatásban azt vizsgálták, miért nem képes az agy megtanulni azt a feladatot, amivel már találkozott egyszer. A gyógyíthatóság még messze van, de az ehhez szükséges mechanizmust már elemzik a tudósok.

hvg.hu Gazdaság

Maláj tiltás, brit befogadás: Szexrobotok a tudomány szolgálatában

A robot partner sokkal jobb lehet a szexben, sőt a szerelmi kapcsolatban is – állítja dr. Kate Devlin, aki a kiállítás háziasszonya lesz Londonban. A fiatal specialista cikket írt ezzel a megejtő címmel: In Defense of Love and Sex with Robots. Több mint félmillióan olvasták eddig a neten.

Marosán György Itthon

Népszavazás után: a tanult tehetetlenség kórja

A valóságban mindenki vesztes. De ebből még mindig a Fidesz jöhet ki jobban, mert az ellenzéken kezd elhatalmasodni a politika legfélelmetesebb és talán legnehezebben gyógyítható betegsége: a tanult tehetetlenség.

hvg.hu Tech

Kész a világ legnagyobb rádióteleszkópja

Kínában megkezdték a világ legnagyobb rádióteleszkópjának a tesztelését, az 500 méter átmérőjű tányérantenna már vette is az első jeleket a világűrből.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Hetente egy hétvégével hosszabbodik a várható élettartamunk

A tudomány egyre pontosabb választ tud adni arra, hogy miért öregszik és hal meg idővel minden, ami él, és miért számíthatnak hosszabb életre a nők. Egyes öregedéselméletek szerint attól lesz rövidebb az életünk, hogy testünk karbantartása helyett inkább az utódok nemzésére és felnevelésére koncentrálunk. Legyen intő jel az ecetmuslica-életmód!

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk