hvg.hu Itthon

Megszüntették a kismamákat nyomasztó szűrővizsgálatot

Július 1-jétől a kevésbé invazív ultrahangos vizsgálatok helyettesítik a sok kismama által rettegett, nem megbízható AFP-szűrést, amellyel genetikai rendellenességek esélyét igyekeztek megállapítani - több, de inkább kevesebb sikerrel.

MTI Plázs

Az ultrahang árulkodik a szívritmuszavarról

Az orvosi diagnosztika mind jobban bővülő lehetőségeivel meghökkentően új technikákat kínál a betegségek fölismerésére, sőt azok kockázatának jelzésére. Egy amerikai vizsgálat viszont azt bizonyította, hogy a leggyakoribb szívritmuszavar bekövetkezésének valószínűségét egészen más kórképek vizsgálatára használt műszerrel lehet mérni.

hvg.hu Plázs

A kutatók hatvan éve nem találják a G-pontot

Egy nemrég publikált tanulmány szerint a kutatók hatvan éve nem találják a G-pontot, annak ellenére, hogy már szövetmintákkal, ultrahanggal, illetve MRI-felvételekkel is vizsgálódtak az ügyben – írja a Daily Mail.

hvg.hu Plázs

Czeizel: nem baj, ha a szülők előre tudják a baba nemét

Az Európa Tanács javaslata szerint, az orvosoknak tilos lenne megmondani a születendő gyermek nemét, ezzel akarják ugyanis csökkenteni az abortuszok számát. Czeizel Endre orvosgenetikus szerint Magyarországon nincs szükség ilyen szabályozásra, amely szerinte nem csökkentené az abortuszok számát.

1 2

A címlapról ajánljuk