Gergely Zsófia Itthon

Lószolárium félmillióért: Az államtitkár veje használja a gyerekeknek szánt lovas központot

Iskolások, lovas szakemberek képzésére építették állami és uniós támogatásból a tápiószentmártoni lovas központot, azonban jelenleg kizárólag Czerván György fideszes képviselő-államtitkár veje használja. Személyesen apósa adta át ünnepélyesen Fazekas Sándor miniszterrel, a hvg.hu váratlanul beállító riporterét viszont nem engedték be, mikor ellenőrizni akartuk a több mint 45 millió forintból megvalósított beruházást.

hvg.hu Gazdaság

Orbán kiosztotta a feladatokat, gyorsabb kifizetésekkel pörgetnék a gazdaságot

A Portfolio.hu szerint hamarabb juthat uniós pénzhez az a bő 1100 cég, amelyek pályázatait még a gazdasági tárca értékeli majd, nem az új állami pályázatértékelő rendszer. Más könnyítések is lesznek, hogy felgyorsítsák itthon a gazdaságnövekedést – derült ki egy pénteki projektmenedzseri egyeztetésen a Parlamentben. Mindez annak eredménye, hogy Orbán Viktor válságértekezletet hívott össze a vártnál rosszabb, május 13-i GDP-adat miatt.

hvg.hu Itthon

Betegektől gyűjt műszerekre az érdi rendelőintézet

Próbálja menedzselni magát a pénzhiánnyal küzdő érdi rendelőintézet: tavaly alapítványt hoztak létre, a betegektől 700 ezer forintot sikerült összeszedni. Az intézményben kifüggesztett felhívásokban továbbra is adakozásra buzdítják a pácienseket, a 2010-ben uniós pénzből beszerzett és azóta is csúcsra járatott műszerek javítására ugyanis már nincs pénz.

1 2

A címlapról ajánljuk