HVG Gazdaság

Az első bevetés: a nagy gyakornokbiznisz

Frissdiplomások helyett a cégek szívesen alkalmaznak egyetemistákat, akik inkább a tapasztalatért, mintsem pénzért dolgoznak. Azaz olcsók. Ellentétben a gyakorlatlan, ám ambiciózus végzősökkel.

hvg.hu Gazdaság

Hivatali visszaéléssel jelentettek fel egy sor fideszest

Az a gyanú, hogy ismeretlen tettesek, akik valószínűleg kormánypárti politikusok, ellenzékieket fenyegettek meg, és a hivatalukkal összeférhetetlen döntéshozatalokban vettek részt. Ha igaz az állítás, akkor ezekben a hónapokban több százmilliárd forint uniós pénzt költenek el olyan célra, amelyet Brüsszel valójában nem támogat. Így akár a summa visszaadására is kötelezhetik Magyarországot.

hvg.hu Gazdaság

Orbán kedves egyeteménél furcsaságokra bukkant az EU

Durva túlárazásokra bukkant az Európai Bizottság a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) és a kormányhivatalok egyik közös projektjénél, amelyre 17,5 milliárdos uniós támogatást kaptak – írta a 24.hu. A bizottság levélben kért magyarázatot.

MTI / hvg.hu Gazdaság

5,5 milliárd euró ment el szabálytalanul az EU-s pénzekből

A szabálytalan pénzköltés nem feltétlenül jelenti a csalást vagy a pazarlást, csak hogy olyan projektek kapták a pénzt, amik nem voltak arra jogosultak. Az Európai Számvevőszék jelentéséből kiderül: nem egyedül Magyarországon történtek ilyenek.

hvg.hu Gazdaság

Lázárék belső vizsgálatot indítanak a fideszes Voldemort ügyében

A Miniszterelnökség belső vizsgálaton igyekszik tisztázni a borsodi fideszes Mengyi Rolandot érintő korrupciós vádakat, egyelőre arra keresve a választ, hogy az érintett cégek milyen formában indulhattak el pályázatokon a 2007-2013-as, illetve a 2014-2020-as uniós ciklusban. Mengyi állítólag tízmillió forint "alkotmányos költséget" kért a nyertes pályázatok fejében. Csepreghy Nándor érintettségéről is beszélnek.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk