MTI / hvg.hu Itthon

Times: Magyarország is újragondolná néhány uniós szerződését

Lengyelország, Magyarország és Csehország az uniós szerződések módosításán dolgozik – ezt írta diplomáciai forrásokra hivatkozva a brit The Times. A lap szerint a három kelet-európai állam egyebek mellett az eurózónához való csatlakozás kötelezettségén lazítana. Közben a Financial Times arról ír, hogy sokan meglepődtek az eddig euroszkeptikusnak ismert Orbán Viktor anti-Brexit kampányán.

MTI Világ

Két tagállam jóváhagyása kell még a horvátok EU-csatlakozásához

Még két tagállam, Németország és Dánia nem ratifikálta Horvátország uniós csatlakozási szerződését. Az MTI mindkét ország parlamentjét megkereste azzal kapcsolatban, mikorra várható a dokumentum törvénybe iktatása. Horvátország július elsején huszonnyolcadik tagállamként csatlakozhat az Európai Unióhoz.

MTI Világ

Az eurózónán kívüliek is ott akarnak lenni a csúcstalálkozókon

További módosításokra van szükség a költségvetési unióról szóló új európai szerződés szövegével kapcsolatban - így foglaltak állást a visegrádi négyek miniszterelnökei hétfői brüsszeli találkozójukon a magyar kormányfő szóvivőjének tájékoztatása szerint.

MTI Gazdaság

Van, aki optimistán látja az eurózóna jövőjét

Nem indokolt a tervezett európai uniós szerződésmódosítással kapcsolatos népszavazás a brit üzleti és banki ügyekkel foglalkozó miniszter szerint, aki politikus társainál jóval optimistább az eurózóna jövőjét illetően - adta hírül kedden a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.


A címlapról ajánljuk