MTI Itthon

Fegyverkereskedővel hozta hírbe Vonát a kormánypárti lap

Németországban állam elleni bűncselekmények és uszítás miatt körözik azt a Mario Rönscht, akit tavaly márciusban állítólag a Jobbik-elnök léptetett be a parlamentbe. A Jobbik szerint Vona még soha nem találkozott Rönschsel, a párt pedig nem tudott az ellene folyó eljárásról. Ha a magyar hatóságoknak ez feladata lett volna, nyilván Kövér László őrsége sem engedte be volna őt az Országházba – jegyezték meg.

Rácz Tibor Itthon

Bayer, a cigányok és a lovagkereszt

Itt volt, van a pillanat, hogy kiálljanak Magyarország legnagyobb kisebbségéért annak azon tagjai, akiket a többségi társadalom, illetve annak az éppen regnáló elitje, valamiért, talán a munkásságáért, a tevékenységéért, az eredményeiért elismert.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: No-go zónák Magyarországon

Már ma is épülnek a párhuzamos társadalmak, ahol nem érvényes a törvény. Kívülálló nem léphet be, odabent pedig fortyog a gyűlölet, és beszámíthatatlan figurák hadonásznak éles fegyverekkel.

MTI/hvg.hu Itthon

Vádat emeltek az érpataki polgármester ellen a bábuakasztás miatt

A vád szerint közösség elleni uszítást követett el Orosz Mihály Zoltán, amikor izreali vezetőket ábrázoló bábuknak rendezett nyilvános akasztást. Az is kiderült, hogy a "hóhér" a helyi önkormányzat alkalmazottja volt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt javasolt az érpataki polgármesternek.

hvg.hu Vélemény

Rászabadultak a kurucinfós trollok az Index újságírójára

Volt kollégánk, Dezső András, az Index újságírója véleménycikkben számolt be arról, hogy adatait közzétették a Kuruc.infón, és azóta folyamatosan hívogatják – titkos telefonszámról – a gyalázkodók, illetve kapja a fenyegető sms-eket. Adatait vélhetően a Hungaroplakát nevű cég adta tovább a Kuruc.infónak, ám ők azt állítják, egy ügynökségnek továbbították a levelet, ám hogy melyiknek, nem árulják el.

Zubor Zalán Itthon

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

„Csoport-rágalom”, sértő viccek tiltása, az „antifeminizmus” elleni fellépés, a népirtások tagadásának tilalma – ilyen és ehhez hasonló javaslatok szerepelnek egy brüsszeli szervezet Magyarországon is bemutatott európai kerettörvény-javaslatában, melyet az MSZP-frakció is támogat. A javaslat több eleme nehezen értelmezhető gumiszabálynak tűnik, de megalkotói szerint ez nem véletlen: nem írnák körül, mi számít gyűlöletkeltésnek, hanem minden esetben a jogalkalmazók „józan belátására” bíznák, mit tekintenek annak.

MTI-OS Itthon

Feljelentették Orbán Viktort

Az Ungár Klára nevével fémjelzett SZEMA-Liberális Párt azt vizsgáltatná a legfőbb ügyésszel, hogy Orbán Viktor október 23-i beszéde háborús vagy közösség elleni uszítás volt-e.

MTI Világ

Újabb szélsőjobbos szervezeteket oszlattak fel Franciaországban

Újabb két szélsőjobboldali csoportot oszlatott fel elnöki rendelettel szerdán a francia kormány – közölte a kormányülés után Manuel Valls belügyminiszter. A L'Oeuvre francaise (Francia mű) és a Jeunesses nationalistes (Nacionalista fiatalok) nevű szervezeteket is gyűlöletkeltéssel és erőszakra uszítással vádolja a kormány.

Révész Sándor Vélemény

Révész Sándor: Csak azt szabad, amit nem

Bárki büntethető és bármi büntethetetlen, a törvény mindenkit fenyeget és senkit sem véd – ez a magyar csoda. A rasszizmus jogi kezelésének magyar csodája. Maga a tökéletes diszfunkcionalitás. Nincs benne egyetlen hasznosan és értelmesen működő elem. Külön-külön valamennyi rossz eleméről írtunk már sokat. Ideje, hogy összerakjuk a képet.

hvg.hu Itthon

Elítélték uszítás miatt Tomcatet

Börtönbüntetésre ítélték uszítás miatt Tomcatet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 2 hónap öt évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a bloggerre, az ítélet nem jogerős – írják a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-oldalán, ahol megjegyzik: tudomásuk szerint 1999 óta egyszer sem ítéltek el uszítás miatt senkit itthon.

Itthon

Erdős: Bayer uszításra használta soraimat

Erdős Virág költő szerint Bayer Zsolt gyűlöletkeltésre alkalmas és uszító jellegű kirohanásának alátámasztására használta fel kiforgatott sorait egy, a Magyar Hírlapban szombaton megjelent cikkében. Amennyiben a lap nem jelenteti meg nyílt levelét, a költő pert indít hitelrontás miatt.

1 2
A címlapról ajánljuk