MTI Vállalkozás

Egy lépésre vagyunk az azonnali utalástól

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéséként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank tanulmányából.

Vállalkozás

Matolcsyék készítik az azonnali utalás rendszerét

2019 közepére valósul meg az a pénzforgalmi alaprendszer, melyhez csatlakozva a magyarországi pénzforgalmi szolgáltatók képesek lesznek azonnali fizetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleik számára. A fejlesztést a jegybank tulajdonában álló GIRO Zrt. fogja kidolgozni.

hvg.hu Gazdaság

A svájciak imádják a pénzt

Miközben megállíthatatlanul terjed szerte a világon az online pénzmozgás, addig a svájciak képtelenek leszokni a készpénzről.

hvg.hu Vállalkozás

Tévesen fizették be több százan a szemétdíjat, nem lesz egyszerű visszakapni

Rossz helyre utalták körülbelül háromszázan a szemétdíjat Szegeden. Rutinból a helyi hulladékgazdálkodás számlájára utalták a pénzt, miközben az új rendszerben már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek kellett volna. Vissza lehet igényelni a pénzt, de bonyolult a folyamat – írja a Délmagyarország.

MTI Élet+Stílus

Johnny Depp és ex-neje a válási pénz utalásán is összekapott

Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét: Amber Heard ugyanis korábban kijelentette, hogy jótékony szervezeteknek juttatja a válás során számára megállapított milliókat, ám Depp nem Heardnek utalt, hanem egyenesen az általa megnevezett szervezeteknek – számolt be pénteken a BBC News.

hvg.hu Gazdaság

Hogyan lehet ingyen utalni egy okostelefonnal?

Villámgyors, felhasználóbarát és pontos, ezekkel az ígéretekkel száll harcba a magánszemélyek közötti pénzügyi tranzakciók lebonyolítását segítő applikációval jelentkező berlini startup, a Cookies, írja az osztrák Handelsblatt.

hvg.hu Itthon

Az önkormányzatok szívták meg a BM-nél elrontott utalásokat

Összevissza küldözgette a Belügyminisztérium önkormányzati főosztálya az ország településinek a rendkívüli támogatások címén kiutalt összegeket. A pénzt most az önkormányzatoknak kell visszautalniuk. Az Index információi szerint legalább 800 önkormányzat kapott téves utalást karácsony előtt a Belügyminisztériumtól.

MTI Gazdaság

Hivatalos: szeptember 7-étől gyorsabbak lesznek az utalások

Szeptember 7-től a bankok közötti napközbeni átutalások a mostani 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt íródnak jóvá az ügyfelek bankszámláin, miután az elszámolási ciklusok száma 5-ről 10-re nő – közölte az átutalási rendszert működtető GIRO Zrt. csütörtökön.

MTI Gazdaság

Újra emlékeztettek: ősztől gyorsabb lesz az átutalás

Szeptembertől a mostani, valamivel több mint két óráról egy órára rövidül a banki átutalások ideje, és az eddigi öt elszámolási ciklus helyett tíz lesz naponta – emlékeztetett Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrák igazgatója hétfőn az M1-en.

MTI Itthon

Átutalták a Klebelsberg-ösztöndíjakat

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program támogatottjainak átutalták az esedékes ösztöndíjakat – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csütörtökön.

1 2

A címlapról ajánljuk