hvg.hu Világ

Hollandia - mikor lesz kormány?

Több mint két hónappal a március 15-ei parlamenti választás után sem sikerült megalakítani a holland kormányt. A legutóbbi egyeztetési kör azért ért véget eredmény nélkül, mert a résztvevő pártok nem jutottak közös álláspontra a menekültkérdés rendezéséről.

hvg.hu Gazdaság

Belerúgott milliárdos miniszterébe, de elhasalhat a kormányfő

Pofonegyszerű a magyarázata annak, ami Prágában történik, és Bohuslav Sobotka kormányfő lemondási csiki-csukijával jellemezhető. A cseh miniszterelnök és szociáldemokrata pártja a közvélemény-kutatások szerint nagyon kikap majd az októberre meghirdetett parlamenti választásokon.

hvg.hu Itthon

A Fidesz nyerte a debreceni időközi választást

Bejött a papírforma, a Fidesz jelöltje nyerte az egyik debreceni önkormányzati körzet időközi választását. A Jobbik gyengült, a baloldali pártok pedig külön indultak, olyan is lett az eredményük.

hvg.hu Világ

Az oroszok meghekkelték Macron kampányát?

Először még februárban a liberális jelölt mozgalmának kampányfőnöke állította ezt, de most egy számítógépes biztonsági cég is megerősítette a gyanút. A Tokióban működő Trend Micro munkatársa a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott. Moszkva hárít.

Gergely Márton Itthon

Egy év szükségállapot: eljön az Orbán–Simicska-atomháború kora?

Épp egy év múlva választunk. A várakozások szerint Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja majd ki a választásokat, és az április 8-a. Mi vár ránk az előttünk álló 365 napban? Lengyel László legyen a lábán, aki tippelni mer. Mi azért felöltöttük a szürke kardigánt, és számba vettük a lehetőségeket.

Gyükeri Mercédesz - Joó Hajnalka Gazdaság

Begőzölt a kormány: a Heineken nem viheti el szárazon

Totális hadjáratra készül a kormány a holland Heineken ellen, az önkényuralmi jelképtilalommal próbálkozó törvényjavaslat csak az előszele volt a további támadásoknak – értesült a hvg.hu. Az igazi harc nem csak a sörért, hanem a határon túli szavazatokért is megy.

HVG Világ

Választás előtt: a hollandoknak elegük van az EU "rosszfiúiból"

Az EU válságának fő oka az, hogy a tagországok egy része nem hajlandó a szükséges reformok végrehajtására. A szabályokat elfogadni nem akaró tagállamok ne követeljenek rugalmasságot Brüsszeltől, hanem lépjenek ki az unióból – mondta a HVG-nek Adriaan Schout, a Holland Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (Clingendael) kutatója. Szerinte Magyarország is a „rosszfiúk” között van. Interjú.

Németh András Világ

Jönnek a populisták, de nem fordul fel minden fenekestül Hollandiában

Az USA és Nagy-Britannia után az európai kontinensen is folytatódik-e a populisták előretörése – ez a jövő heti hollandiai választás fő tétje. Az Oroszország-frász mindenesetre érezhető, a hackertámadástól tartó hatóságok úgy döntöttek, kézzel számolják meg a voksokat.

1 2 3 4 5 6 7
28
A címlapról ajánljuk