hvg.hu Itthon

Török Gábor: A mostani a Fidesz legnagyobb sikere

A Fidesz nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított, lényegesen több szavazatot kapott, mint négy évvel ezelőtt. A rendszerváltás utáni magyar politikában még soha nem nyert egy politikai erő háromszor egymásután, ráadásul ebből a három győzelemből számos tekintetben a mostani tekinthető a Fidesz legnagyobb sikerének – írta a választás utáni gyorselemzésében Török Gábor.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Magyarország sorsa hosszú évtizedekre eldől

Azt próbáltuk világossá tenni, az emberek ne engedjék, hogy a választás egyszerű, egy alkalomra szóló döntés legyen, hanem közösen érezzük át annak a jelentőségét, hogy most el fog dőlni Magyarország sorsa talán hosszú évtizedekre - mondta Orbán Viktor az Echo Tv-nek adott interjúban a választási győzelem kihirdetése után.

hvg.hu Itthon

Lemond Vona Gábor

El kell ismernem, hogy a Fidesz megnyerte a választást – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a választási eredmények megismerése után.

Hont András Itthon

Április 8-ról szóljon az ének

Április 8-a után április 9-e fog következni. Ezt nem árt hangsúlyozni, mert a tudósításokból és vitákból könnyen keletkezhet az a látszat, hogy most hétvégén virrad föl az a nap, amelyik megoldást hoz valamennyi köz-, de talán magánéleti nyavalyára is.

Gergely Márton Itthon

A cenzúra és az állami média: ezért hallgatott el az MTVA berlini tudósítója

Nem csak a magyar nagykövetségek segítenek a kormánysajtónak, hogy horrortörténeteket mesélhessenek el Nyugat-Európából. Orosz Márta gyors nyomozása szerint a német szélsőjobboldali párt is Orbán Viktor propaganda gépezetét támogatja. A Berlinben dolgozó újságírót megvádolták, hogy ő cenzúrázza a Facebookot, erről és az MTVA-nak küldött utolsó tudósításáról is beszélgettünk.

hvg.hu Világ

Csehországban kudarcba fulladtak a koalíciós tárgyalások

Valószínűleg nem lesz képes többségi kormányt alakítani Csehországban Andrej Babis miniszterelnök, miután a szociáldemokraták hivatalosan is közölték, véget vetnek a Babis-féle ANO-párttal kezdett koalíciós tárgyalásoknak.

Gergely Márton, Joó Hajnalka Itthon

Gulyás Gergely: Nem látom semmilyen realitását a kétharmadnak

Mi nyertünk már úgy választást, hogy nekünk "elfelejtettek" gratulálni, mi ezt a hibát soha nem követnénk el – mondja Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, a kormánypártok országos listájának hatodik helyén álló politikus. Megkérdeztük, mit jelent a Fidesz bukása esetére beígért "lakosságcsere", illetve a lehetséges győzelmét követő "elégtétel". Fejkendők, zsoldosok, koalíciók és egy pohár bor ajándékba. Interjú a Fidesz alelnökével.

1
5 6 7 8 9
56

A címlapról ajánljuk