Tóth Richárd Itthon

Lázár Jánosnak Németh Szilárddá kell vedlenie, ha túl akar élni

Elég volt egy jól irányzott pofon ahhoz, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki eddig ki-kikacsingatott az egyenfideszesek közül, beálljon a sorba. És rögtön a menet élére verekedte magát. Nem is engedne neki kevesebbet határtalan ambíciója. Kérdés, milyen perspektívája maradt Lázárnak az osztrák fővárosnál kicsit közelebb? A hvg.hu heti politikai elemzése.

Joó Hajnalka Itthon

"A listázásnál már konkrétan égett a pofámról a bőr"

Hiába szépítik vagy bagatellizálják hivatalos nyilatkozataikban a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett fiaskót a Fidesz vezető politikusai, a pártban sokan aggódnak és azt találgatják, vajon mennyire általános az országban a negatív kampánynak köszönhető proteszthangulat.

Joó Hajnalka Itthon

Orbán Hódmezővásárhelyről: kétszer, háromszor annyit kell dolgoznunk – videó

Orbán Viktor nem aggódta túl – legalábbis látszólag – a Fidesz vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereségét. A Fidesz országos választmányának ülésére érkező miniszterelnök hétfőn délben a hvg.hu-nak úgy értékelte pártja kudarcát: az emberek új polgármestert akartak választani, és meg is választották.

Windisch Judit Itthon

Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak

Nyilvános főpróbát tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A polgármesterválasztás ugyanis kicsiben tartalmazza az országos politikai meccs megannyi drámáját és izgalmát. Bár a voksolás közvetlen tétje csekély, közvetve hatással lehet a Fidesz és az ellenzék további stratégiájára, a baloldali zavarójelöltek áprilisi szerepére, valamint Lázár János középtávú politikai karrierjére.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk