Bejelentkezés  

Kizárták a választásokból a Muzulmán Testvériség tagjait

Bírósági úton tiltották meg a Muzulmán Testvériség jelenlegi és volt tagjainak, hogy részt vegyenek az egyiptomi választásokon. Az észak-afrikai országban május 26-án és 27-én rendezik az elnökválasztást, 11 hónappal az után, hogy félreállították az iszlamista mozgalom által támogatott Mohamed Murszit, Egyiptom első demokratikusan megválasztott elnökét.

MTI

Még csak most kezdődött el a történelem legnagyobb választása

Több mint egy hónapon át 814 millió embert várnak az urnákhoz az indiai parlamenti választásokon 930 ezer szavazókörben. Az 1,2 milliárd lakosú Indiában a szavazásra jogosultak országszerte 543 választókerületben összesen több mint 350 párt jelöltjei közül választhatnak. Csak a folyamat lebonyolításában 11 millió ember vesz részt.

MTI

Lövöldöztek a török választások alatt, halottak is vannak

Legkevesebb nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek vasárnap Törökországban a helyhatósági választások rivális jelöltjeit támogató csoportok összecsapásaiban – adta hírül a CNN Türk televíziós csatorna.

MTI

Semmi meglepő nem történt Észak-Koreában

A hatalmi eliten belüli generációs váltással és Kim Dzsong Un fiatal diktátor által végzett politikai tisztogatásokkal kapcsolatos találgatások ellenére nem hoztak jelentős változást a phenjani hatalmi eliten belüli erőviszonyokban a hétvégi parlamenti választások a törvényhozás új tagjainak kedden közölt listája alapján.

MTI

Zuschlag: "Gyurcsány mindenáron szabadulni akart tőlem"

Zuschlag: "Gyurcsány mindenáron szabadulni akart tőlem"

Zuschlag János hétfőn megjelenő botránykönyvében azt állítja: szocialista politikusok 50 millió forinttal kenték meg, hogy félreálljon, és ne induljon a 2006-os választásokon – írja a Blikk. Gyurcsány Ferenc szerint ebből egy szó sem igaz, valaki "anyagilag érdekelté tehette" a volt képviselőt, hogy ilyeneket mondjon.

12 millió ember nem tudott szavazni Thaiföldön

Thaiföldön vasárnap helyi idő szerint 15 órakor bezártak a szavazóhelyiségek, a terveknek megfelelően - jelentette be a választási bizottság. A sajtó értesülése szerint a 48,7 millió szavazásra jogosult emberből mintegy 12 millió nem adhatta le voksát.

MTI

Közel százötven párt indulhatna a választásokon

Száznegyvenhét párt indulhatna az április 6-ai országgyűlési képviselő-választáson, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nyilvántartásában ennyi párt szerepel.

MTI

Ezrek zártak körbe egy bangkoki stadiont

A thaiföldi kormány ellen tüntetők ezrei zárták körbe hétfőn azt a bangkoki stadiont, amelyben az előre hozott választások jelöltjeinek regisztrációja kezdődött volna. A demokrata párti tüntetők még az éjjel gyülekezni kezdtek a stadion körül, s elállták annak bejáratait.

MTI

Áder minél korábbra kitűzné a választásokat

Áder minél korábbra kitűzné a választásokat

Minél korábbra fogja kitűzni a jövő évi választások időpontját Áder János köztársasági elnök, aki a Kossuth Rádióban azt mondta, egy elhúzódó kampány szerinte semmiképpen sem tesz jót az országnak.

hvg.hu

Két helyen is időközi választás lesz ma

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Zala megyei Türjén polgármestert és képviselő-testületet, míg a Pest megyei Kerepesen egy képviselőt választanak a helyiek.

MTI

A többes állampolgárságú magyarok egy része hagyományos módon szavazhat

Azoknak az egyszerűsített honosítással magyar állampolgárságot szerző választópolgároknak, akiknek magyarországi lakcímük van, nem kell regisztrálniuk, automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

MTI

Januárban elköltözik a parlament

Januárban elköltözik a parlament

A kisebb parlamentbe kevesebb szék is kell, januárban kezdődik az átalakítás.

Április 30-án lesznek a választások Irakban

Az iraki parlament hétfő este megszavazta a választási törvényt, amelynek értelmében jövő év április 30-án tartják meg a parlamenti választásokat.

MTI

Többször kellett riasztani a KFOR-t Koszovóban

Többször is riasztották a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó erőt (KFOR) vasárnap a koszovói helyhatósági választásokon, hogy egységeinek felvonultatásával akadályozza meg a feszültség további éleződését Kosovska Mitrovicában és Zvecanban – jelentették be hétfőn a KFOR illetékesei.

MTI

Ügyesen kell dekáz­niuk az ingyenreklámidővel a pártoknak

Napi háromszor egy dózisban kapjuk majd a közmédiából a választási propagandát a 2014-es, ötvennapos kampányidőszakban - írja a Blikk.

hvg.hu

Csalhattak egy helyi választáson Izraelben

Csaltak az ultraortodoxok, hogy győzni tudjanak a múlt keddi önkormányzati választásokon a közép-izraeli Bét-Semes városkában – állította hétfői cikkében a Maariv című izrael napilap.

MTI

Elfogadták a PM képviselőjelöltjeit - íme a lista

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szombati taggyűlése jóváhagyta jelöltjeit abban a 11 választókerületben, ahol az Együtt-PM Szövetség és az MSZP megállapodása alapján a PM felelőssége a közös ellenzéki jelöltek állítása.

Cseh választás: a szociáldemokraták győztek

A Cseh Szociáldemokrata Párt nyerte az előre hozott képviselőházi választást Csehországban, de a vártnál kisebb arányban. Megerősödtek a kommunistáák, összezuhant a hagyományos jobboldal.

MTI

Orbán után Seszták is elszólta magát: április 6-án lehetnek a választások

Orbán után Seszták is elszólta magát: április 6-án lehetnek a választások

Seszták Miklós KDNP-s képviselő éppen az MSZP-s Kovács Tibor felszólalására válaszolt a parlamentben, amikor azt mondta: "azt gondolom, 2014. április 6-án meglátjuk, hogy ki mit mondott, és ki mit gondol". Úgy tűnik, bár Áder János köztársasági elnök még nem hirdette ki a parlamenti választások pontos időpontját, Seszták már tud valamit. A Jobbik nem érti, hogy lehet ez, az Együtt-PM Ádertől várja a pontos választ.

Szíria: Aszad a következő választásokon is indulna

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint nincs akadálya annak, hogy indulhasson a jövő évi elnökválasztáson – jelentette a libanoni al-Majadín tv-csatorna hétfőn. "Én személy szerint nem látom semmi akadályát annak, hogy jelöltessem magam a következő elnökválasztáson" – idézte Aszadot a hírcsatorna, amely interjút készített az államfővel.

MTI
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X