Időközi választásokat tartanak vasárnap

Egy időközi polgármester-és egy időközi képviselő-választást tartanak vasárnap, valamint három településen időközi nemzetiségi voksolás is lesz.

MTI

Netanjahu pártja nyerhette az izraeli választásokat

A szerda hajnalban ismertetett első részeredmények szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök Likud pártja nyerte meg az előző nap tartott izraeli parlamenti választásokat.

MTI

Andalúziában kezdődött meg a spanyol választási év

Megkezdődött a választási kampány Andalúziában pénteken, ez egyben a választási év nyitánya is Spanyolországban, ahol idén helyhatósági és parlamenti választásokat is tartanak.

MTI

Felülvizsgálják a választások előtt tömegesen kiutalt segélyeket Szigetváron

Felülvizsgálja az előző városvezetés önkormányzati segélyeit a szigetvári önkormányzat, a korábbi fideszes polgármester ugyanis a választások előtt állítólag bemondásra ítélte meg többeknek a segélyt.

hvg.hu

14 térkép, amely elmagyarázza 2014-et

Térképeken mutatja be a Citylab, hogy mi is történt 2014-ben a világban.

hvg.hu

Lendvai Ildikó: A jövő az interneté, de az MSZP politikájába ez nincs bekalkulálva

Lendvai Ildikó: A jövő az interneté, de az MSZP politikájába ez nincs bekalkulálva

Lendvai Ildikó szerint az ellenzéknek most nem kormányprogramot, hanem ellenzéki programot kell írni. Úgy látja: a parlament eljelentéktelenedik, az „internetes véleményközösségeknek” viszont hegemón szerepük lesz. A Jobbik jelenleg nemcsak az interneten jobb, hanem kisközösségeknek helyi szociális rendszereket tart fenn, így jobban jelen van a kisemberek életében.

Az ellenzék győzött a tunéziai választásokon

A vasárnapi tunéziai választásokon a legnagyobb világi ellenzéki párt nyert az eddig kormányon lévő iszlamisták helyett.

MTI

Boszniában is választanak

Magasabb a részvételi arány a bosznia-hercegovinai általános választásokon, mint négy évvel ezelőtt. Vasárnap 11 óráig a választásra jogosultak 14,22 százaléka adta le voksát.

MTI

A szélsőjobb előterörése várható Svédországban

Parlamenti választások kezdődtek vasárnap reggel nyolc órakor Svédországban, a közvélemény-kutatási eredmények szerint az ellenzéki szociáldemokraták, a zöldek és a Baloldali Párt alkotta választási koalíció győzelme várható.

MTI

A választásokig elnapolják a kínos Kossuth téri csatornafelújítást

Elnapolták a Kossuth tér átépítése során megsérült műemlék szennyvízcsatorna felújítását a választások utánig – írja a Város szíve blog.

hvg.hu

Felügyelőbizottság nélkül működnek Matolcsyék

Átmenetileg felügyelőbizottság nélkül működik a Magyar Nemzeti Bank, az előző Országgyűlés mandátumával együtt ugyanis ennek mandátuma is lejárt. Elképzelhető, hogy csak hónapokig fennmarad ez az állapot.

hvg.hu
Hirdetés

Angela Merkel 60 – Nagyítás-fotógaléria

Angela Merkel 60 – Nagyítás-fotógaléria

Egy jellemző kéztartás, két újraválasztás és az első női kancellár: Angela Merkel ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

250 ember halt meg az afgán választások napján

Mintegy kétszázötven halálos áldozatot követelt az erőszak Afganisztánban az elnökválasztás második fordulójának napján - közölték vasárnap, a választás utáni napon az afgán hatóságok. Ugyanakkor a választási részvétel meghaladta a hatvan százalékot.

MTI

Mégis új kormányfőt kaphat Koszovó

A vasárnapi előre hozott választást Thaci pártja nyerte, de egy kiszivárgott koalíciós megállapodás szerint az ellenzéki összefogás jelöltje, Ramush Haradinaj lesz a kormányfő.

MTI
Hirdetés

Origóban a reklámadó, itt vannak a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Origóban a reklámadó, itt vannak a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Tüntetés az Origo székháza előtt, tiltakozás a reklámadó ellen, hetven éve szálltak partra Normandiánál, döntött a Kúria a Kásler-ügyben, tüntettek a köztársaságért - huszonhat kép a hét fontosabb eseményeiről.

fm

A kormánypárt elismerte vereségét, a nacionalisták tarolhatnak a világ legnagyobb választásán

Az eddig kormányzó Indiai Nemzeti Kongresszus párt elismerte vereségét, és a nacionalista Indiai Néppárt lehet az abszolút befutó az indiai parlamenti választásokon.

MTI

Kizárták a választásokból a Muzulmán Testvériség tagjait

Bírósági úton tiltották meg a Muzulmán Testvériség jelenlegi és volt tagjainak, hogy részt vegyenek az egyiptomi választásokon. Az észak-afrikai országban május 26-án és 27-én rendezik az elnökválasztást, 11 hónappal az után, hogy félreállították az iszlamista mozgalom által támogatott Mohamed Murszit, Egyiptom első demokratikusan megválasztott elnökét.

MTI

Még csak most kezdődött el a történelem legnagyobb választása

Több mint egy hónapon át 814 millió embert várnak az urnákhoz az indiai parlamenti választásokon 930 ezer szavazókörben. Az 1,2 milliárd lakosú Indiában a szavazásra jogosultak országszerte 543 választókerületben összesen több mint 350 párt jelöltjei közül választhatnak. Csak a folyamat lebonyolításában 11 millió ember vesz részt.

MTI

Lövöldöztek a török választások alatt, halottak is vannak

Legkevesebb nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek vasárnap Törökországban a helyhatósági választások rivális jelöltjeit támogató csoportok összecsapásaiban – adta hírül a CNN Türk televíziós csatorna.

MTI

Semmi meglepő nem történt Észak-Koreában

A hatalmi eliten belüli generációs váltással és Kim Dzsong Un fiatal diktátor által végzett politikai tisztogatásokkal kapcsolatos találgatások ellenére nem hoztak jelentős változást a phenjani hatalmi eliten belüli erőviszonyokban a hétvégi parlamenti választások a törvényhozás új tagjainak kedden közölt listája alapján.

MTI
Hirdetés
12315

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X