Estére kiderül, kiket akarnak a bécsi polgárok a tartományi parlementbe, és a kerületi önkormányzatokba

Vasárnap reggel hét órakor megkezdődtek a tartományi és a kerületi választások Bécsben, az előrejelzések szerint magas részvételi arány várható.

MTI

A jobbközép kormánypártok győztek Portugáliában

A várakozásoknak megfelelően győztek a kormánypártok a vasárnapi törvényhozási választásokon Portugáliában, de nagy valószínűséggel elvesztették parlamenti többségüket.

MTI

Feloszlatta magát a parlament, választanak a horvátok

Feloszlatta magát hétfői hatállyal a horvát parlament, mert lejárt a mandátuma, és nagy valószínűséggel már november elején parlamenti választásokat tartanak az országban.

MTI

Katalán parlamenti választások: ha ma a Junts pel Sí nyer, az elszakadás is szóba jöhet

A katalánok egyelőre nem balhéznak, nyugodt körülmények között indult a parlamenti szavazás, ahol 135 képviselő sorsa dőlhet el. Ha a Junts pel Sí (Együtt az igenért) nyer, elindítják az elszakadási folyamatot Spanyolországtól.

MTI

Görög választások: 133-136 mandátumot vihet el a Sziriza a 300-ból

Görög választások: 133-136 mandátumot vihet el a Sziriza a 300-ból

A To Vima napilap szerint Alexisz Ciprasz radikális baloldali pártja 133-136 mandátumra számíthat, ami kevés az egyedüli kormányzáshoz.

hvg.hu

Golyóstoll százezrekért, hastáncos a kampányban - erre költöttek a jelöltek tavaly

Golyóstoll százezrekért, hastáncos a kampányban - erre költöttek a jelöltek tavaly

724 ezerért golyóstoll, hastáncos-előadás, százezrek Balázs Fecónak, napi többszöri tankolás – az Átlátszó bírósági úton megszerezte, mire költötték el az egyéni képviselőjelöltek az államtól kapott pénzeket a tavalyi kampányban.

hvg.hu

Három hónappal hamarabb lehetnek a választások Oroszországban

Előbbre hozhatják a parlamenti választásokat Oroszországban, miután a törvényhozás alsóháza pénteken első olvasatban elfogadta az erre vonatkozó törvényjavaslatot. A kommunisták ellenezték a kezdeményezést, 101 képviselő nemmel szavazott, egy tartózkodott. A 450 fős orosz törvényhozásban így is 339 képviselő szavazott igennel. A javaslat elfogadásához legalább 226 voksra volt szükség.

MTI

Dániai választások: Fej-fek mellett végezhet a jobb- és a baloldal

Parlamenti választásokat tartanak csütörtökön Dániában. A közvélemény-kutatások szerint fej-fej melletti eredmények várhatóak a két legesélyesebb párt, vagyis a Helle Thorning-Schmidt miniszterelnök vezette szociáldemokrata és a jobbközép pártszövetség között.

MTI

"A következő választást a Fidesz csak el tudja veszíteni"

"A következő választást a Fidesz csak el tudja veszíteni"

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc egy politikai fórumon arról beszélt, hogy az viszont kérdés, hogy "mi meg tudjuk-e nyerni" a következő választást. Az is kiderült, hogy ha lesz előválasztásra vonatkozó javaslata az MSZP-nek, akkor azt a DK tudomásul veszi és elfogadja.

MTI

Török választás: nyert a kormánypárt, bejutott a parlamentbe kurdbarát párt

Azt még nem lehet tudni, hogy mire lesz elég Erdogánék relatív sikere.

MTI

Időközi választásokat tartanak vasárnap

Egy időközi polgármester-és egy időközi képviselő-választást tartanak vasárnap, valamint három településen időközi nemzetiségi voksolás is lesz.

MTI

Netanjahu pártja nyerhette az izraeli választásokat

A szerda hajnalban ismertetett első részeredmények szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök Likud pártja nyerte meg az előző nap tartott izraeli parlamenti választásokat.

MTI

Andalúziában kezdődött meg a spanyol választási év

Megkezdődött a választási kampány Andalúziában pénteken, ez egyben a választási év nyitánya is Spanyolországban, ahol idén helyhatósági és parlamenti választásokat is tartanak.

MTI

Felülvizsgálják a választások előtt tömegesen kiutalt segélyeket Szigetváron

Felülvizsgálja az előző városvezetés önkormányzati segélyeit a szigetvári önkormányzat, a korábbi fideszes polgármester ugyanis a választások előtt állítólag bemondásra ítélte meg többeknek a segélyt.

hvg.hu

14 térkép, amely elmagyarázza 2014-et

Térképeken mutatja be a Citylab, hogy mi is történt 2014-ben a világban.

hvg.hu

Lendvai Ildikó: A jövő az interneté, de az MSZP politikájába ez nincs bekalkulálva

Lendvai Ildikó: A jövő az interneté, de az MSZP politikájába ez nincs bekalkulálva

Lendvai Ildikó szerint az ellenzéknek most nem kormányprogramot, hanem ellenzéki programot kell írni. Úgy látja: a parlament eljelentéktelenedik, az „internetes véleményközösségeknek” viszont hegemón szerepük lesz. A Jobbik jelenleg nemcsak az interneten jobb, hanem kisközösségeknek helyi szociális rendszereket tart fenn, így jobban jelen van a kisemberek életében.

Az ellenzék győzött a tunéziai választásokon

A vasárnapi tunéziai választásokon a legnagyobb világi ellenzéki párt nyert az eddig kormányon lévő iszlamisták helyett.

MTI

Boszniában is választanak

Magasabb a részvételi arány a bosznia-hercegovinai általános választásokon, mint négy évvel ezelőtt. Vasárnap 11 óráig a választásra jogosultak 14,22 százaléka adta le voksát.

MTI

A szélsőjobb előterörése várható Svédországban

Parlamenti választások kezdődtek vasárnap reggel nyolc órakor Svédországban, a közvélemény-kutatási eredmények szerint az ellenzéki szociáldemokraták, a zöldek és a Baloldali Párt alkotta választási koalíció győzelme várható.

MTI

A választásokig elnapolják a kínos Kossuth téri csatornafelújítást

Elnapolták a Kossuth tér átépítése során megsérült műemlék szennyvízcsatorna felújítását a választások utánig – írja a Város szíve blog.

hvg.hu
12315

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X