Nagy Gábor Tech

A nagy Facebook-válság: amikor a tömeg elkezdi félteni az arcát

A Facebook történetének legsúlyosabb válságát hozta el, hogy a Cambridge Analytica politikai célokra használta fel több tízmillió ember információmozaikokból összeállított profilját. Az eset az adatvédelem fontosságáról a közösségi háló és a kormányok számára is tanulságot tartogat, de a legfontosabb leckét a felhasználók kapták.

hvg.hu Gazdaság

Orbánék régi mumusa, az IMF főközgazdásza az átírt válságkezelési receptekről

„Szerintem kisebb pénzügyi válságok előfordulhatnak, látni fogunk bankcsődöket is, de nem számítok olyan válságra, amely az egész pénzügyi rendszert megrengetné, legalábbis a közeli években” – mondja a HVG-nek adott interjúban Olivier Blanchard, akit 2008. szeptember 1-jén igazolt le főközgazdásznak a Nemzetközi Valutaalap a Massachusettsi Műegyetemről.

Marosán György Itthon

Mit mutat a politikai stressztesztünk?

Dél- és Kelet-Európa hagyományosan alacsony stressztűrő társadalmaiban a finnekéhez hasonló intézkedések lázadást és társadalmi dezorganizációt váltottak ki.

Molnár János Gazdaság

Katari válság: Elfojtani egy kis ország nagyratörő ambícióit

Szabáh el-Ahmad el-Dzsábir kuvaiti emír rendkívüli látogatásra indul Szaúd-Arábiába és Katarba. Már ma. A cél egyértelmű: megpróbál közvetíteni a Doha és a környező Arab-öböl menti államok elmérgesedő viszályában. A sietség jelzi, hogy komoly a baj.

hvg.hu Gazdaság

Baj lehet abból, hogy egyre tovább élünk

Jó úton járunk ahhoz, hogy a jövő nemzedékei megtapasztalják a történelem legnagyobb nyugdíjválságát. 2050-re a világ legnagyobb gazdaságainak nyugdíjdeficitje elérheti a 400 ezer milliárd dollárt, hacsak nem teszünk ellen valamit - írja a World Economic Forum figyelmeztetésére hivatkozva a CNBC.

1 2 3 4 5 6 7
94

A címlapról ajánljuk