Szlavkovits Rita Vállalkozás

Tompán a kisnyugdíjas és a milliárdos is ugyanazon az üzleten kaszál

Tarol a két határmenti diszkont, a határ melletti üzletek parkolójában mégsem örülnek a megnőtt érdeklődésnek, mert szerintük a sajtó figyelme árhat az üzletnek. Ha bedől, nem miattunk. Egy ügyészségi eljárás folyik már másfél éve, amelyben az üzleteket is működtető vállalkozók is érintettek, a bíróság majd dönt az ügyükben.

MTI Gazdaság

Kínai kereskedők tömegében reménykednek a vámosok

Ezrével teremthet munkahelyeket, érdemi befektetéseket hozhat és növelheti az államkassza bevételét, ha sikerül elérni, hogy minél több távol-keleti kereskedő Magyarországon vámoltassa el a Európai Unióba szánt áruját – mondta a Magyar Időknek Bók Mihály, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének társelnöke.

hvg.hu/MTI Világ

Az avokádó döntheti be Trump mexikói falát

Trump bedobta az ötletet, hogy a mexikói importtermékekre kivetett adóból finanszírozná a határra építendő falat, de a netezők máris kiborultak, hogy így mi lesz az avokádójukkal.

hvg.hu Vállalkozás

Hamisítanak már mindent – kétszer annyit, mint egy évtizede

Mindent hamisítanak, amit el lehet adni: legyen az gyógyszer vagy elektromos készülék, megvan a maga piaca a világban, és már a világkereskedelmi forgalomban is látható az aránya. Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös kutatása a hamisítás gazdasági hatását vizsgálta a 2011–2013 közötti évekre vonatkozó, mintegy félmillió vámáru-lefoglalási adat felhasználásával.

1 2 3

A címlapról ajánljuk