MTI/hvg.hu Itthon

Kész sincs, mégis átadják a várat

Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült, nem csupán megújult a diósgyőri vár, a középkori erődítmény kapuját szombaton nyitották meg a látogatók előtt, akiket késő estig látványos programok sokasága vár. Mindez a helyi MSZP szerint - mint az Észak online beszámolt róla - nem más, mit cirkusz a népnek.

MTI Ingatlan

Jövő szombaton nyitják meg a felújított diósgyőri várat

Befejezték a diósgyőri vár felújítását, a középkori erődítmény kapuját augusztus 30-án nyitják meg a látogatók előtt. A nyugati szárny kivételével két szint magasságig újra felépítettek a várat. A tornyok között három palotaszárnyat is újjáépítettek, amelyben helyet kapott Közép-Európa legnagyobb lovagterme, egy várkápolna és a királynék lakóterme is.

MTI Plázs

Új tornyokat kapott a híres magyar vár

Több mint 300 millió forintos fejlesztési projekt zárult le a szigligeti várban - közölte a település polgármestere. Balassa Balázs szerint a megújult várat hamarosan birtokba vehetik a látogatók.

MTI Gazdaság

Bezárt a várgesztesi vár

November elsején bezárt a várgesztesi várban üzemelő turistaszálló és vendéglő, a vár bizonytalan ideig nem fogad vendégeket - közölte pénteken az üzemeltető, aki hozzátette: a közelmúltban több helyen leomlott a várfal, és saját erőből nem tudja megállítani az épület romlását.

MTI Plázs

3D-s film is készül szigligeti várról

Háromszázmillió forintot nyert a szigligeti önkormányzat a működtetésében lévő vár felújítására az Új Széchenyi Terv pályázatán - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere csütörtökön.

MTI Itthon

Cigány forradalmárokra emlékeztek a Várban

A hazáért hősi halált halt cigány áldozatok előtt tisztelegve tartottak koszorúzást az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulójának alkalmából a budavári Hadtörténeti Múzeum udvarán lévő emléktáblánál hétfőn.

Rác András Plázs

Külfölditől kell megtudnunk, melyek a legtutibb helyek Budapesten

Az elmúlt hónapokban feltűnően gyakran szerepelt Budapest a nemzetközi sajtóban, mint utazási célpont. Volna mit tanulnunk abból, hogy vendégeink mit szeretnek, mit nem szeretnek, s mi mindenről nem is tudnak. Egy külföldi megmondja, a hvg.hu kommentálja.

MTI Ingatlan

Rá sem lehet majd ismerni Simontornya belvárosára

Összesen 360 millió forintból újul meg jövő év májusára a Tolna megyei Simontornyán a vár környéke, a belváros több utcája és tere. A beruházás költségeinek nagy részét uniós forrásból fedezik.

MTI Ingatlan

Jövő nyárra kész is lehet a Honvéd Főparancsnokság a Várban

Mintegy hétszázmillió forintot csoportosított át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Honvéd Főparancsnokság a budai Várban lévő egykori épületének részleges rehabilitációjára, amely előreláthatólag jövő nyáron fejeződhet be.

MTI Itthon

Kiemelt beruházás lett a Vár fejlesztése

Kiemelt projektnek minősítette a budai Vár és környékének közlekedésfejlesztését, és csaknem duplájára emelte annak támogatását a kormány; a vonatkozó határozat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

MTI Tech

Felújítják a diósgyőri várat

Még ebben a hónapban megkezdődhet mintegy 2,5 milliárd forintból a diósgyőri vár és környezete felújítása, amely várhatóan 2014 májusában fejeződik be - tájékoztatta Dobos Tímea, a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatalának szóvivője az MTI-t szerdán.

Marx testvérek Plázs

Hosszú hétvége, fél tucat gyerekprogram Prágában

Akár választásokat is nyerhetnénk ezzel a jelszóval, de inkább a bohém fővárosba ajánlunk gyerekprogramokat. Vagy inkább gyerekes programokat, ami 3-tól 99 éves korig mindenkinek megfelel. Ne felejtsük: a legjobb marketing szakember a szülő. A középszerű városnézést is kiváló gyerekemléknek tudja eladni.

MTI Világ

Lebontják a krasznahorkai várfal egy részét

Drágább lehet a krasznahorkai vár felújítása az előzetesen becsült összegnél, mert szükség lesz a tűzkárt szenvedett várfal egy részének lebontására - közölte csütörtöki sajtóértekezletén a Generali biztosító, amely a műemlék helyreállítási költségeit fedezi majd.

MTI Kult

Egy krasznahorkai asztal is látható a Budapesti Történeti Múzeum kiállításán

Meghosszabbították május elsejéig a decemberben megnyílt Empire és biedermeier bútorművészet Magyarországon című kiállítást a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. A kiállításon a 350 műtárgy között látható a nemrég tűz martalékává vált Krasznahorka várából, az 1825-ből származó szalonasztal, amelyet Andrássy György gróf készíttetett édesanyjának, Festetics Máriának.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk