MTI Shake

Fotó: hóból épített erődöt egy jászboldogházi család

Több tonna hóból épít a középkori magyar erődítményekre emlékeztető várat egy háromgyermekes család Jászboldogházán. Az édesapa szerint művük leginkább a boldogkői várra hasonlít, de a történelmi hitelességnél fontosabb, hogy a portájuk előtt emelt monstrum immár egy egész gyereksereg fellegvára.

MTI Itthon

Labirintusrendszer nehezíti a Várnegyed felújítását

Tizennyolcezer négyzetméter, részben összefüggő labirintusrendszer nehezíti a Várnegyed tervezett rekonstrukcióját. A felújítás tervezésénél "nem elegendő az építész szemlélet", helyette a Várnegyed hosszú távú fejlesztéséhez átgondolt műszaki beavatkozásokra van szükség - mondta pénteken a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense.

hvg.hu Gasztro

A Várban pálinkázott az orosz miniszterelnök-helyettes

Kivételes vendég érkezett tegnap délután a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválra. Vlagyimir Putyin orosz kormányfő első helyettese, Viktor Alekszejevics Zubkov életében először a Budai Várban kóstolt pálinkát.

Mester Nándor Gazdaság

Felpöröghet a magyarországi várbiznisz

Több magyarországi vár részleges felújítását határozta el a kormányzat és erre elkülönített egy keretet. Már az első kiírásban is több milliárd forintos üzletről van szó.

MTI Gazdaság

Kamatemelés Brüsszelben

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,25 százalékra emelte az euróövezeti irányadó kamatot az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa.

MTI Tech

A legészakibb török várat tárják fel Rimaszombatban

Elkezdték az egykori Oszmán Birodalom legészakibb erődítménye, a dél-szlovákiai Rimaszombatban található szabadkai török vár romjainak megtisztítását. A területen a Fundament Polgári Társulás archeopark létrehozását tervezi.

MTI Tech

Épül az USA első középkori vára

Középkori várat építenek középkori módszerekkel az amerikai Arkansas államban. A vár felépítésének ötlete egy francia házaspáré; Solange és Jean-Marc Mirat húsz évvel ezelőtt költözött az Egyesült Államokba, hogy unokáihoz közel lehessen.

travelline.hu Plázs

Jézus kép vagy meztelen nők

La Paz finoman mondva is érdekes város: nincsenek egyenes utak, az utcán sétálva nem látni egyetlen teljesen bevakolt...

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk