hvg.hu Kult

Utazzon az időben a Google Street View-val!

Egy brazil oldal olyan helyeket gyűjt össze a Google térképén, amelyek az évek alatt lepukkant, városi térből gyalogosbarát közösségi környezetté alakultak át.

hvg.hu Vállalkozás

Így kellene gondolkodni a városi közlekedésről

Az USA egyik legzöldebb városa San Francisco - és ez a tömegközlekedésre is igaz. Így az csak számunkra meglepő, hogy a helyi közlekedési hatóság (SFMTA) 175 városi járművet rendelt meg város híres Municipal Railway (Muni) hálózatára. A mintegy 650 millió dolláros, kifejezetten a környezetbarát megoldásokra kihegyezett üzletet a Siemens nyerte el, opcionálisan további 85 városi közlekedési szerelvényt is bevállalva.

Bicsérdi Ádám Kult

Lassú és dögnehéz – teszteltük a Bubit

Elindult a Bubi nyílt tesztüzeme, a legtöbb lényeges dolog, például a szolgáltatás árszabása és a terminálok elhelyezkedése már korábban kiderült, de a próbaidőszak végre a legfontosabb kérdésre is választ ad: milyen is Bubival tekerni? A tapasztalatok egyelőre vegyesek.

hvg.hu Tech

Bicikli és Xbox jár annak, aki megálmodja a jövő városát

A több hazai egyetem oktatási fejlesztéseiben is résztvevő IBM most arra kíváncsi, mit gondolnak a hallgatók a városi közlekedés korszerűsítéséről. A vállalat magyar képviselete egyetemisták, főiskolások ötleteit várja a városi közlekedés fejlesztésére.

MTI Itthon

Vonattal utazhatunk Budapesten belül

Próbaképpen, és csak egyetlen vonalon, de megvalósul Budapesten belüli vasúti személyszállítás: Kelenföldről Kispestre jár téltől a magyar S-Bahn.

Lukács Andrea Plázs

Ha unalmas a bicikli, váltson nyolc kerékre

A kerékpárosok kiskirályok a budapesti utakon, de előfordul, hogy csúcsidőben a biciklis utakon is torlódás alakul ki. Kétségtelen, az autóhoz képest így is szabadabb a városi bicajozás, de azért vannak pezsdítő alternatívák az urbánus kerekezésre is. Ilyen a görkorcsolya.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Kerékpárutat adtak át Dunakeszin

A bordó felfestésű új kerékpárút a 2-es főút Budapest felőli bevezető szakaszán, a Szent István úti csomópontnál...

1 2

A címlapról ajánljuk