hvg.hu Gazdaság

Érettségi lázban ég a végrehajtók egy része

Közeleg a határidő azoknak a végrehajtóknak, akiknek nincs még jogi diplomájuk, és a törvény szerint 2022-ig meg kell szerezniük. Aki nem tud év végéig legalább egy sikeres felvételit produkálni, az bukja az állását.

hvg.hu Vállalkozás

Jön az adóvégrehajtó, hová bújjunk?

Az adózóknak jellemzően rémálmaikban jön elő az adóvégrehajtás, pedig elég könnyen megismerkedhetnek a jelenséggel. A NAV ugyanis a hibás utalás miatt keletkezett adótartozást nagyon gyorsan, akár néhány nap elteltével végrehajtás alá vonja. Igaz, ezt néha észre sem lehet venni.

Stemler Miklós Itthon

Állami segítséggel, a börtönből gyötri adósait egy uzsorás

Bár hivatalosan országos harc zajlik az uzsorások ellen, Baranyában egy jogerősen elítélt férfi a börtönből folytathatja – a hatóságok orra előtt, sőt esetenként a támogatásukkal – üzelmeit. A 8 év börtönre ítélt férfi 12 éven keresztül szabadon „kölcsönözhetett” pénzt, most pedig a rácsok mögül 10 éves „tartózásokat” próbál behajtatni. Az ügyészség és a rendőrség szerint mindez nem bűncselekmény.

hvg.hu Kult

Mit foglalhatnak le a végrehajtók a Nemzeti Galériában?

Több százmillió forintos Munkácsy-, Csontváry- vagy Szinyei-festményeket nem foglalhatnak le a végrehajtók a Magyar Nemzeti Galéria tartozásai miatt, az esetlegesen árverésre kerülő alkotásokra pedig a magyar államnak elővásárlási joga van - mondta az InfoRádiónak a Császti Ferenc, a Magyar Végrehajtói Kamara alelnöke.

MTI Kult

Végrehajtó járt a Nemzeti Galériában

A Magyar Nemzeti Galériában végrehajtó járt a héten, mert egy beszállító cég körülbelül 20 millió forintját két éve hiába várja - ismerteti a szombati Népszava.

hvg.hu Világ

Lefoglalta a végrehajtó a prágai nevezetességet

Egy kifizetetlen adósság miatt a végrehajtó lefoglalta a prágai főpolgármesteri hivatal ingatlanjait, közte Prága legnevezetesebb turistalátványosságait is - közölte a cseh Nova kereskedelmi tv.

MTI Bűnügy

Húszmilliót akart eltitkolni a végrehajtók elől egy budapesti férfi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint egy budapesti vállalkozó a végrehajtás elől menekülve 20 millió forintot próbált korábbi cégtársának átengedni egy állítólagos tartozásra hivatkozva, aminek célja az adóhatóság kijátszása volt; a Fővárosi Ítélőtábla a közelmúltban semmisnek mondta ki a színlelt szerződést.

MTI Gazdaság

Harmadával több ingatlant árvereztek el mint tavaly

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közlése szerint 2011 harmadik negyedévében 705 sikeres ingatlanárverést tartottak, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 34 százalékos emelkedést jelent, ugyanakkor az árverést követő kilakoltatások száma kétszáz alatt maradt.

HVG Gazdaság

Virágzik a végrehajtói szakma

Több ezer családra várhat már az idén árverés, ezért szükség lenne a végrehajtások és a kényszereladások szabályozására is – állapítja meg a friss HVG cikke.

MTI Világ

Pert nyert a lány, akit csalinak használtak

Pert nyert az a lány, akit az orosz végrehajtók csalinak használtak, hogy fényképe segítségével csalják lépre a nem fizető adósokat: Jana Kulikovának az őt ért erkölcsi kár fejében mintegy 210 ezer forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg a bíróság.

1 2

A címlapról ajánljuk