MTI Gazdaság

Nagy változásokat tervez az állam a Tisza mentén

A Tisza és hazai vízgyűjtőjének átfogó árvízi ellenőrzését, valamint az árapasztó tározórendszer működtetésének összehangolását teszi lehetővé az a fejlesztés, amely 2,5 milliárd forint uniós és állami támogatásból, másfél év alatt valósul meg a folyó mentén - közölte Kovács Sándor, projekt szakmai vezetője.

KITE Zrt.

Észszerűtlen zöldszabályok kötik gúzsba a hazai mezőgazdaságot?

Elképesztő mennyiségű víz folyik át Magyarország területén anélkül, hogy öntözésre használnánk. Pedig kivédhetnénk a klímaváltozás miatt súlyosbodó aszályokat, és versenyképesebbé tehetnénk azokat a gazdákat, akiket most csak a brüsszeli támogatások tartanak életben.

hvg.hu Gazdaság

Siófok így növelheti a Balaton nyílt vizét

Majdnem a Sió-hídig lejjebb hoznák a leendő új zsilipet, ezáltal egészen odáig nyílt Balaton-vizet lehetne biztosítani, ezzel együtt a kiliti duzzasztót is egy kilométerrel lejjebb költöztetnék.

hvg.hu Gazdaság

Pintérnél kopog az ombudsman a vízügy szabályozatlansága miatt

Egy szolnoki hatósági ügyfélszolgálat működését ellenőrizték Székely László munkatársai. Ellenőrzés közben kiderült, hogy a vízközműtörvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet, valamint a fogyasztóvédelmi törvény pontatlan és hiányos. Emiatt a belügyminiszterhez fordult az ombudsman hivatala.

MTI Itthon

Pintérék gyámsága alá helyezik a vízügyet

A területi vízügyi igazgatóságok áthelyezését a Belügyminisztériumhoz az indokolta, hogy eddig is a belügyi tárca végezte az ár- és belvízvédelemmel, valamint a kárelhárítással összefüggő feladatokat - mondta Illés Zoltán környezetügyi államtitkár.

MTI Itthon

Pintérék felügyelik januártól a vízügyet is

Január 1-jétől a Belügyminisztérium felügyeli a vízügyet, azaz megszűnik az az állapot, hogy a vízügyi kérdések részben a vidékfejlesztési, részben a belügyi tárcához tartoznak – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI Itthon

Feljelentést tettek a cukrozott Kaposban fuldokló halak miatt

Környezetkárosítás miatt feljelentést tett a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Kaposba került vinaszszennyezés miatt, amely hétfőn elérte a Siót - közölte a Tolna megyei kormánymegbízott hétfőn.

MTI Gazdaság

Fazekas Vietnammal kötött vízügyi megállapodást

Magyarország vízügyi együttműködési megállapodást kötött Vietnammal, a dokumentumot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Cao Duc Phat a Vietnami Szocialista Köztársaság mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere írta alá - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

Zubor Zalán Világ

Több víz van Afrikában, mint gondoltuk

Hatalmas föld alatti vízlelőhelyeket fedeztek fel Kenya egyik sivatagos területe alatt. Az ENSZ szerint a lelőhelyek megoldhatják az ország ivóvízproblémáit, és még öntözésre is maradhat elég víz. Hasonló lelőhelyek egyébként Afrika más országai alatt is lehetnek, de a szakértők szerint lehet, hogy arzénnal mérgezettek.

MTI Itthon

Miskolciakat, debrecenieket vezényeltek a Dunához

A dunai árhullámban nem érintett vízügyi igazgatóságok műszaki vezetőit és munkatársait átvezényelték a győri és a budapesti vízügyi igazgatóságra, illetve az Országos Műszaki Irányító Törzsbe (OMIT) a Duna menti védekezés érdekében - közölte a törzs kedd délután.

MTI Gazdaság

Két hónapot kapott Magyarország az EU-tól

Úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött csütörtökön az Európai Bizottság Magyarországnak a vízügyi irányelv megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárásban, amely ezzel újabb szakaszba lépett. Magyarországnak most két hónapja van, hogy eleget tegyen a bizottság felszólításának, ezután az EU az uniós bírósághoz fordulhat.

MTI Itthon

Decemberig vár a vízügy a Balatonban maradt stégek begyűjtésével

Vélhetően az enyhe ősz és az elhúzódó süllőzési szezon miatt maradt 168 stég a Balatonban az eltávolításukra megszabott október végi határidő lejártával. Begyűjtésüket némi türelmi idő után, decemberben kezdi meg a vízügy - mondta Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője szombaton.

MTI Plázs

Októberig tovább csökken a Balaton vízszintje

Az 1970-es évektől kezdve csökkent a Balaton vízgyűjtőjére hulló csapadék, ami a hőmérséklet-emelkedéssel együtt a térség vízellátottságának romlását okozza - hangzott el egy keszthelyi tudományos konferencián, amelyen azt is elmondták, hogy ugyanezen idő alatt a tó vízminősége javult.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával