Népszavazások: felülbírálta a Kúria az NVB határozatait

Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásával, az ingyenes gyermekétkeztetéssel és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságával összefüggő népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó határozatát a Kúria a Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint.

MTI

RTL Klub: lesöpörték a Mészáros Lőrinc elfelejtett cége miatti feljelentést

RTL Klub: lesöpörték a Mészáros Lőrinc elfelejtett cége miatti feljelentést

Véletlenül hagyta ki egyik cégét a vagyonnyilatkozatából Mészáros Lőrinc a rendőrség szerint - hangzott el az RTL Klub péntek esti Híradójában.

hvg.hu

Így mentegeti az ügyészség Matolcsyék téves vagyonnyilatkozatát

Így mentegeti az ügyészség Matolcsyék téves vagyonnyilatkozatát

Az ügyészség szerint az, hogy Matolcsy György és Gerhardt Ferenc hamis vagyonnyilatkozatot adott le, nem bűncselekmény, mivel fel sem fogták, hogy mit cselekszenek.

hvg.hu

Elutasította a rendőrség a Mészáros Lőrinc elleni feljelentést

Elutasította a rendőrség a Mészáros Lőrinc elleni feljelentést

A felcsúti polgármester egy orosz céget felejtett ki vagyonnyilatkozatából, ám a rendőrség bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította az ellene tett feljelentést. A hatóság szerint a 80 millió forintos betéti megtakarítás-csökkenés nem kelti annak gyanúját, hogy a vagyonnyilatkozat valótlan adatokat tartalmazna.

hvg.hu

Kiszedik az adatok egy részét a horvát tisztségviselők vagyonnyilatkozatából

A horvát parlament összeférhetetlenségi bizottsága hétfőn eltávolította honlapjáról az állami tisztségviselők vagyonnyilatkozatait, hogy "megtisztítsák" azoktól az információktól, amelyek nyilvánosságra hozatalát a személyes adatok védelmére létrehozott állami ügynökség törvényellenesnek nyilvánította – közölte a horvát közszolgálati televízió.

MTI

Feljelenti Matolcsyt és helyettesét a DK a vagyonnyilatkozatok miatt

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával.

MTI

Megszólalt a jegybank Matolcsyék vagyonnyilatkozatai miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőinek vagyonnyilatkozatai minden esetben összhangban vannak valós vagyoni és jövedelmi viszonyaikkal, és valótlanok a közhasznú célokra fordított tiszteletdíjakkal kapcsolatban megjelent sajtóinformációk – közölte a jegybank.

MTI

Mészáros Lőrinc: minden rendben van a vagyonnyilatkozatommal

Mészáros Lőrinc: minden rendben van a vagyonnyilatkozatommal

Lázár János az Indexnek mondta azt, hogy nem turkál senki zsebében, de akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal. Erre reagálva Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közleményt adott ki, melyben azt írta: a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek.

MTI

Kósa Lajos garázsa van is, meg nincs is

Kósa Lajos garázsa van is, meg nincs is

Papíron egyáltalán nem létezik Kósa Lajos, volt debreceni polgármester debreceni garázsa – számolt be az Index. A Blikknek azt mondta, a garázst utólag építették, engedéllyel.

hvg.hu

17 ingatlanja van Lázár Jánosnak

17 ingatlanja van Lázár Jánosnak

Hoffmann Rózsának nincsen lakás a nevén, Vona Gábornak pedig se autója, se ingatlanja. Lázár Jánosnak ezzel szemben 17 ingatlanja van, a KDNP-s Hargitai Jánosnak pedig 10 pótlapot kellett csatolnia a vagyonbevallásához, hogy feltüntethesse az összes birtokát – derült ki a képviselői vagyonnyilatkozatokból.

hvg.hu

Nincs autója Mészáros Lőrincnek

Nincs autója Mészáros Lőrincnek

A gázszerelőből lett milliárdos vagyonbevallásából november óta eltűnt egy Audi A5-ös. Papíron egy autója sincs a felcsúti polgármesternek.

hvg.hu

Nevelt lánya miatt foglalták le Mikola István vagyonát

Nevelt lánya miatt foglalták le Mikola István vagyonát

60 ezer svájci frank összegű lakáshitelt vett fel 11 éve az államtitkár nevelt lánya, Mikola pedig vállalta a kezességet. Amikor a lány családjával Németországba költözött, nem törlesztették tovább a hitelt. A bank a kezesen akarja behajtani a tartozást, ezért zárolták Mikola István minden vagyonát: a házát, a földjét és két autóját.

hvg.hu

Áder bevásárolt államkötvényből

Prémium államkötvényt vásárolt az elmúlt évben Áder János köztársasági elnök egymillió forint értékben – derül ki az államfő legfrissebb vagyonnyilatkozatából, amely a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható.

MTI

Orbán követel és tartozik

Ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett tavaly májushoz képest Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz elnökének, akinek vagyonnyilatkozatát szombat délután hozták nyilvánosságra.

MTI

Hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is közzéteszik a jobbikos képviselők

A Jobbik országgyűlési képviselői január 31-ig – sajátjuk mellett – nyilvánosságra hozzák a velük egy háztartásban élő hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is, és ezt elvárják az összes többi parlamenti képviselőtől is.

MTI

Habony perrel fenyegetőzik jó hírnevének megsértése miatt

Habony perrel fenyegetőzik jó hírnevének megsértése miatt

Jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz Habony Árpád "a hamis látszatot keltő kijelentéseket" terjesztőkkel szemben – közölte jogi képviselője csütörtökön.

Mészáros vagyonnyilatkozata: csak összekeverte a 900 milliót az 1 milliárddal?

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a Népszabadságnak azt mondta, nem feledkezett meg a vagyonnyilatkozatából hiányolt 1 milliárd 27 millió forintról, csak a tavalyi osztalékot írta be, ami csak 926 millió forint volt.

MTI

Mészáros Lőrinc következmények nélkül hagyhatott ki egymilliárdot a vagyonnyilatkozatából

Mészáros Lőrinc következmények nélkül hagyhatott ki egymilliárdot a vagyonnyilatkozatából

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kivételes feledékenységének semmilyen következménye nem lesz - hangzott el az RTL Klub csütörtök esti híradójában.

hvg.hu

Több mint egymilliárd forintjáról feledkezett meg Mészáros Lőrinc

Több mint egymilliárd forintjáról feledkezett meg Mészáros Lőrinc

1 milliárd 27 millió forintot vett fel 2014 májusában osztalékként, ám ezt elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester és Orbán Viktor jó barátja. Úgyhogy most felhívta az RTL Klub Híradóját és elmondta a műsornak, mi történt.

hvg.hu

Pontatlan vagyonnyilatkozat miatt állítanak bíróság elé egy volt francia minisztert

Bíróságon kell felelnie a francia kormány volt tagjának azért, mert többször is pontatlan vagyonnyilatkozatot nyújtott be – közölte hétfőn a párizsi ügyészség. A per kezdetének dátuma egyelőre nem ismert. Yamina Benguigui civilben dokumentumfilm-rendező politikust. 2012 májusában nevezte ki a külföldön élő franciák ügyeivel megbízott miniszternek Francois Hollande államfő. A kabinetből Benguigui idén áprilisban távozott, Jean-Marc Ayrault-t Manuel Valls váltotta őt a miniszterelnöki székben.

1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X