hvg.hu Itthon

Juhász Péter megvizsgáltatná Orbán vagyonát

Az Együtt alelnöke szerint joggal feltételezhető, hogy „sokkal, de sokkal nagyobb” Orbán Viktor vagyona annál, mint amit bevall. Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a miniszterelnökkel szemben, és úgy véli: Orbán Viktor feleségének vagyonát is meg kell ismerni, hogy összeálljon a kép. A Fidesz válaszképpen V. kerületi vagyonosodási eljárást kezdeményez Juhász ellen.

Szlavkovits Rita Gazdaság

Akkor most hogyan lett Lázárból földműves?

Nem végzett semmilyen aranykalászos gazdaképzőt Lázár János, szerinte mégis jogosan került a földműves névjegyzékbe, legalábbis erre következtethetünk egy képviselői kérdésre adott válaszából. A legvalószínűbb, hogy nem is saját jogán, hanem valamelyik családtagja közös őstermelői igazolványának köszönhetően lett belőle "földműves". Ez pedig azt jelenti, hogy nem nehéz visszaélni a földforgalmi törvény szellemével: azzal, hogy föld csak azé legyen, aki abból él.

hvg.hu/MTI Itthon

Újfent másképp magyarázza ellentmondásos vagyonnyilatkozatát a fideszes képviselő

Győrffy Balázs, a Fidesz képviselője hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy nem igazak azok az állítások, mely szerint kihagyta volna vagyonnyilatkozatából a családi földekből befolyó összegeket, ugyanis szerinte azok nem jövedelmek, hanem bevételek. A parlamenti ellenzék vizsgálatot kezdeményezett a képviselő vagyona miatt.

Varga Áron Nyüzsi

A vagyonnyilatkozat egy hazugság

Minden év elején elérkezik a pillanat, amikor a magyar sajtó és az állampolgárok elmerülnek a politikusok vagyoni helyzetében. Megtudjuk, ki a leggazdagabb és a legszegényebb képviselő, elégedetten vagy felháborodottan nyugtázzuk, hogy valakinek sok van, másnak meg kevés. Holott a 2016-os vagyonnyilatkozatok az égvilágon semmit nem árulnak el egy politikus valós vagyoni helyzetéről. Mintha mesét néznénk: hazugság az egész.

hvg.hu Itthon

Pintér Sándornál türelmesebb hitelező talán nincs is

A belügyminiszter 2013 óta még mindig várja cégeladásból esedékes 500 millió forintját, és kamatot se számít fel. Továbbra is fennáll 300 plusz 290 milliós kintlévősége is, amelyet családi, baráti kölcsönként adott. Feleségével viszont egyre gálánsabb, ami azért is derült ki, mert most közzétett vagyonnyilatkozatát hangsúlyozottan vele közösen adta, igaz, csak egyedül írta alá.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk