MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Kevesebb vagyonosodási vizsgálattal több adókülönbözet folyt be tavaly

Kevesebb vagyonosodási vizsgálatot indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly mint két évvel korábban, a megállapított nettó adókülönbözet azonban több mint 20 százalékkal volt magasabb a 2012. évinél – írja a szerdai Napi Gazdaság az adóhatóságtól kapott adatokra hivatkozva.

MTI / hvg.hu Itthon

A képviselők vagyonosodási vizsgálata gyengítené a közbizalmat

Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálata. Az LMP-s kezdeményezést nem merték leszavazni a parlament igazságügyi bizottságának képviselői, inkább tartózkodtak. Papcsák megmagyarázta azt is, miért nem támogatja a Fidesz az áfacsalási botrányt kivizsgáló bizottság felállítását: azért, mert még zajlik a nyomozóhatóság büntetőeljárása. Ugyanezzel hárított a kormánypárt egy éve is.

MTI Itthon

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Kósa Lajos ellen

A DK debreceni önkormányzati képviselői szeretnének választ kapni arra, miként tudott Kósa Lajos több mint 40 millió forintot "végtörleszteni" 2011-re, ha 2010-ben még csaknem kilencvenmillió forintos tartozása volt, megtakarítása pedig nem volt.

hvg.hu Vállalkozás

Így kaphat könnyen a nyakába vagyonosodási vizsgálatot

Könnyen vagyonosodási vizsgálat főszereplőjévé válhat, aki világ körüli luxusutazása legemlékezetesebb pillanatairól készült fotóit közkinccsé teszi a világhálón. Ha – mondjuk – minimálbérrel bejelentett vállalkozó, számíthat rá, nem csupán szomszédaink lesznek kíváncsiak arra, miből tellett neki erre (is). Az Adózóna sorra veszi azokat a „banánhéjakat”, amelyeken egészen az adóhivatal vagyonosodási ügyeket vizsgáló irodájáig csúszhat.

hvg.hu Gazdaság

Rogán szerint az utolsó fillérig elszámolt a NAV-nak

Egy Népszavának nyilatkozó adószakértő szerint Rogán Antal ellen vélhetően nem folytatott vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság, ő ugyanis csak akkor kérhetett volna maga ellen ilyet, ha maga szállítja ehhez a gyanút megalapozó bizonyítékokat. Rogán Antal erre azt közölte, hogy az adóhivatal által vizsgált időszakban minden forint eredetét igazolnia kellett.

MTI Itthon

Kósa Lajos ellen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek

Az Együtt-PM a NAV-nál és az illetékes bizottságnál is eljárást kezdeményez a debreceni polgármester ügyében. Kósa Lajosról a minap derült ki, hogy egy olyan óbudai lakásban él, amelyet nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

hvg.hu Itthon

"Ha fideszes vagy, bármit megtehetsz, kimosnak téged"

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter ellen az Együtt-PM. A pártszövetség minden jogi lehetőséget meg fog ragadni, hogy kiderüljön, hogyan váltak Krőzussá a fideszes politikusok.

hvg.hu Itthon

Rogánnak igaza volt, ma őt pécézte ki az RTL Híradója

Rogán Antal nem hiába tartott hétfői parlamenti beszéde után attól, hogy vele fog foglalkozni a politikai hírekben igencsak megerősödött RTL Híradó. Valóban így történt, a téma a Fidesz frakcióvezető elleni Együtt-PM-es feljelentés és az állítólag maga ellen kért vagyonosodási vizsgálat volt kedd este.

MTI Gazdaság

Rászáll a NAV három megye orvosaira

Kiemelt figyelmet fordít a jövőben a magánorvosok ellenőrzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Magyar Norbert sajtóreferens szerint a régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett. Az érintett orvosok majdnem fele mindhárom megyében kiegészítő tevékenységként működteti magánpraxisát.

hvg.hu Vállalkozás

Ne használja a cég pénzét magáncélra, mert nagyon ráfázhat!

Kis cégeknél, családi vállalkozásoknál nagyon gyakori, hogy a társaság tagjai sajátjukként használják a céges pénzeket. Ennek egyenes következménye az üres, de papíron felduzzasztott házipénztár, ami miatt az adózó vagyonvizsgálatot és bírságokat is kockáztat.

MTI Itthon

Kezdeményezték Kőhegyi István vagyonosodási vizsgálatát

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a Jobbik a NAV-nál Kőhegyi István, az MSZP baranyai szervezete egyik vezetője ellen, akinek 49 milliós adósságból 70 milliós vagyona lett - mondta a köztévé péntek esti Híradójában Németh Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

MTI/hvg.hu Itthon

Ráküldik a NAV-ot Papcsákra Gyurcsányék

Vagyonosodási eljárást kért a zuglói fideszes polgármester ellen a Demokratikus Koalíció (DK). Állítják: Papcsák Ferenc bruttó 160 millió forintos osztalékot vett ki egy ügyvédi irodából, amelynek a működésébe saját bevallása szerint nem lát bele. Az érintett szerint Gyurcsányék csak el akarják terelni a figyelmet Simon Gábor vagyonosodási ügyéről.

MTI Itthon

A parlamenti futárral üldözik Simon Gábort

A parlamenti mentelmi bizottság a Magyar Nemzet kezdeményezésére villámgyorsan reagálva futárt küldött az Ausztriában bújtatott több százmilliós vagyona miatt lebukott MSZP-s Simon Gábor után, hogy javítsa a vagyonnyilatkozatát, de egyelőre nem érték el.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk