MTI/hvg.hu Itthon

Ráküldik a NAV-ot Papcsákra Gyurcsányék

Vagyonosodási eljárást kért a zuglói fideszes polgármester ellen a Demokratikus Koalíció (DK). Állítják: Papcsák Ferenc bruttó 160 millió forintos osztalékot vett ki egy ügyvédi irodából, amelynek a működésébe saját bevallása szerint nem lát bele. Az érintett szerint Gyurcsányék csak el akarják terelni a figyelmet Simon Gábor vagyonosodási ügyéről.

MTI Itthon

A parlamenti futárral üldözik Simon Gábort

A parlamenti mentelmi bizottság a Magyar Nemzet kezdeményezésére villámgyorsan reagálva futárt küldött az Ausztriában bújtatott több százmilliós vagyona miatt lebukott MSZP-s Simon Gábor után, hogy javítsa a vagyonnyilatkozatát, de egyelőre nem érték el.

Bogár Zsolt - Jancsics Dávid Gazdaság

Joszip Tottól Taxis Gyusziig: Ilyenek a strómanok

A vállalkozói lét árnyékvilágának egyetlen látható eleme sok esetben a stróman. De mivel valós szerepük nem derülhet ki, arról csak keveset tudunk, kik ők valójában. A hvg.hu egy szociológussal közös kísérleti projektje megpróbál embereket és történeteket előcsalni ebből az árnyékvilágból, amely nélkül egyesek szerint a vállalkozói szféra sem tudna fennmaradni.

MTI Gazdaság

Komoly fegyvert kapnak kezükbe az adóellenőrök

Az adóhatóság revizorai júliustól gyakorlatilag azonnal megkapják a vizsgált személy banki adatait, ami nagyban gyorsítja a vagyonosodási vizsgálatokat, pedig a NAV eddig sem tétlenkedett, tavaly kétszer annyi vizsgálatot vitt végig, mint egy évvel korábban – írja az ado.hu.

Cs. B. Itthon

Két éve kutat 135 forintos adóhiány után a NAV

Két éve vizsgálja az adóhivatal két dolgozója, mennyi jövedelmet titkolt el egy magyar nő a még 2007-ben a Szlovákiában szerzett és ott leadózott jövedelme után. Bár azóta bebizonyosodott, hogy mindössze 2,17 euróról volt szó, az ügy még mindig nem zárult le. Adószakértők szerint mindez törvényes és szabályos. Abszurd történet a NAV nyomozói tevékenységéről.

MTI Itthon

Vagyonosodási ügyek döntéseit elemzi a Kúria

Az elmúlt napokban megkereste a törvényszékek vezetőit a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának elnöke, és kérte: küldjék meg részére a vagyonosodási vizsgálatok ügyében tavaly hozott jogerős ítéleteket - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu Gazdaság

Vagyonosodási vizsgálatok: jobban céloz a NAV

Tavaly csak minden hatodik magánszemély fordult bírósághoz azok közül, akiket a NAV vagyonvizsgálat alá vont, és megbüntetett – közölte a Napi Gazdaság. A bíróság azonban a lap szerint jellemzően a hatóságnak ad igazat.

MTI Gazdaság

Könnyebben belenézhet a NAV a bankszámlákba

A korábbiaknál jóval "izzasztóbb" vagyongyarapodási vizsgálatokra lehet számítani az idén, mivel a jogszabályváltozások leszűkítik a vizsgálati alanyok védekezési lehetőségeit, miközben jelentősen megkönnyítik az adórevizorok dolgát – hívja fel a figyelmet az RSM DTM tanácsadó cég.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Miért legyen ő tisztességes?

Nos, ha Zsiga Marcell lopott pénzből vette a házát, abban nincs semmi meglepő. Ez persze rosszindulatú feltételezés, de hát a jóindulatúakat Zsiga Marcell nem igyekezett táplálni. Ő már ennek a rendszernek a gyermeke, ez emelte pozícióba. Úgysem terítik ki.

hvg.hu Gazdaság

Vagyonosodási vizsgálat? Itt az ideje félni

A jelenlegi hiányos költségvetést látva érdemes felkészülni arra, hogy a jövőben sokkal több vagyonosodási vizsgálatot hajt majd végre az adóhivatal. Pontok, amelyek felkelthetik az adóhivatal érdeklődését.

MTI Bűnügy

Uzsorások vagyonosodását vizsgálta a NAV

Többmilliós adóhiányt tárt föl a Dél-Alföldön nagy összegű uzsorakölcsönöket nyújtó magánszemélyeknél tartott vagyonosodási vizsgálatok során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tájékoztatta a regionális adófőigazgatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

hvg.hu Gazdaság

Újabb adóamnesztia az adócsalóknak? - megszavazott módosítás

Módosította a végtörlesztésre vonatkozó jogszabályt a parlament: eszerint a végtörlesztésre fordított összeg kapcsán nem állapítható meg vagyongyarapodás. Szakértőnk véleménye szerint ez a vagyonosodási vizsgálatok módszertanának végét is jelentheti, ráadásul a korábban lezárt ügyek felülvizsgálatára is sor kerülhet a módosítás alapján.

Hírek

APEH-módszer: mi történhet az illegális jövedelmekkel?

Vagyonosodási vizsgálatoknál az APEH közismert módszere a saját bankszámlára befizetett összeget kiadásnak, míg a saját bankszámláról felvett összeget „igazi” bevételnek tekinteni. Az adóhatóság magyarázata szerint ugyanis az előbbi csökkenti, az utóbbi növeli a rendelkezésre álló készpénzt. A kérdés, hogy ez a számítás alkalmas-e a tisztázatlan eredetű pénzek kiszűrésére.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk