MTI Itthon

Bajnai levélben sürgeti a kormánytagok vagyonosodási vizsgálatát

Cáfolta a kormányszóvivő a Magyar Nemzet pénteki cikkében foglaltakat, miszerint a most távozó miniszterek és a miniszterelnök megússza a vagyonosodási vizsgálatot. Szollár Domokos az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bajnai Gordon levélben kérte a kormány tagjait érintő vagyonosodási vizsgálat mielőbbi megkezdését az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ).

Vállalkozás

Mit gondol az APEH módszeréről az Alkotmánybíróság?

Ahogyan az ingatlanadóval, úgy a vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatosan is túlzóak az elvárások az Alkotmánybírósággal szemben. A döntés előtt kevesen értették meg (néhányan a döntés után sem), hogy önmagában az ingatlanadó bevezetése nem alkotmányellenes. A jogbizonytalanságot a konkrét megvalósítás jelentheti. Ugyanígy önmagukban a vagyonosodási vizsgálatokat lehetővé tevő jogszabályok sem alkotmányellenesek.

hvg.hu Gazdaság

Oszkó: a vagyonadó csökkenti a vagyonosodási vizsgálatok számát

A jövő évtől bevezetendő vagyonadó - a nagy értékű ingatlanok és más vagyontárgyak megadóztatása - nem növeli, hanem csökkenti a vagyonosodási vizsgálatok számát, mivel a jövedelménél megtakarított adót így automatikusan befizeti az érintett személy - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a NAPI Gazdaság ingatlan konferenciáján.

hvg.hu Gazdaság

Javíthatták az adómorált a vagyonosodási vizsgálatok

Javult az adómorál a vagyonosodási vizsgálatoknak köszönhetően - írja hétfői számában a Napi Gazdaság az APEH szaklapjában megjelent elemzés nyomán, amely szerint legalább is nőtt a hatmillió forint feletti összevont jövedelmet vallók köre, miközben a minimálbéreseké látványosan csökkent.

MTI Gazdaság

Egyre több fülest kapnak az adóellenőrök

Egyre több közérdekű bejelentés érkezik az adóhatósághoz, számuk június végéig meghaladta a 11 ezret, ami 42,5 százalékkal nagyobb a tavalyi első félévinél - közölte szerdán az APEH.

Vállalkozás

Vagyonosodási vizsgálat: felesleges az Alkotmánybírósághoz fordulni

Az ombudsman az Alkotmánybírósághoz fordult a vagyonosodási viszgálatok szabályozásának felülvizsgálata érdekében. Az Adózóna.hu portál cikkéből azonban megtudhatja, nem a jogszabályokkal, hanem azok értelmezésével van baj. Kinek, mikor, mit kell bizonyítania, és hol követ el hibát adóhatóság és adózó?

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk