Halálos vírus elleni vakcinát engedélyezték Ausztráliában

Az ausztrál hatóság engedélyezte a halálos Hendra-vírus elleni vakcinát lovaknak. Az embereknek való szérum kifejlesztése jelenleg folyik.

MTI

Megtalálták az ellenszert a 11 ezer ember halálát okozó vírusra

Több mint másfél évvel a 11 200 ember életét kioltó ebolajárvány kitörése után kifejlesztettek egy oltást, amely hatékony a halálos vírus ellen – jelentették be pénteken.

Mikola: van esély a hiányzó BCG-oltások pótlására

Megoldódik a BCG-oltások átütemezésének ügye, a gyerekeknek nem lesz bajuk – ezt ígérte Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kedden az M1 műsorában.

MTI

Hiány van a vakcinából: átütemezi a BCG-oltásokat az ÁNTSZ

Hiány van a vakcinából: átütemezi a BCG-oltásokat az ÁNTSZ

A csecsemők nem a szokásos rendben, vagyis a születéstől számított négy héten belül kapják meg az oltást, hanem a lehető leghamarabb, amint az oltóanyag rendelkezésre áll.

MTI

Ijesztően többen haltak meg idén, mint tavaly: rendszerhiba?

Ijesztően többen haltak meg idén, mint tavaly: rendszerhiba?

Az első negyedévben jóval többen haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, aminek köze lehet ahhoz is, hogy idén erősebb volt az influenza-járvány, az oltóanyag komponenseit pedig "nem találták el".

Agyhártyagyulladás: Egyre több a beteg, nincs elég oltóanyag Nigerben

Az idei év első négy hónapjában legalább 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben, ahol hiánycikk a járvány terjedését megakadályozó vakcina.

MTI

Magyarország komolyan veszi a HPV-védőoltást

Az ÁNTSZ szerint nemzetközi összehasonlításban is sikeres a HPV elleni önkéntes védőoltás bevezetése Magyarországon.

MTI

Ismét fenyeget a kéknyelv betegség, engedélyezték a vakcinázást

Aktivizálták magukat a vírust terjesztő törpeszúnyogok, így a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében az országos főállatorvos engedélyezte a betegség elleni vakcinázást.

MTI

Vakcinával gyógyítottak melanómát Amerikában

Személyre szabott vakcinával biztató eredményeket értek el a klinikai vizsgálatok során három betegnél amerikai kutatók a melanóma ellen. A St. Louis-i Washington Egyetem tudósai kutatásaikat a Science tudományos folyóirat legújabb számában ismertették.

MTI

Hiányzik az egyik vakcina, változik itthon az oltási rend

Hiányzik az egyik vakcina, változik itthon az oltási rend

Gyártói jelzés érkezett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz, hogy a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a Haemophilus influenzae b elleni úgynevezett ötkomponensű védőoltást nem tudják szerződés szerinti határidőre szállítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hétfőn.

MTI

Ebola: Fontos fázisba ért a kanadai oltóanyag tesztje

Megkezdik szombaton a nyugat-afrikai Guineában a fejlesztésben legelőrébb járó ebolaellenes oltóanyag klinikai tesztjeinek utolsó, harmadik fázisát – jelentette be Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

MTI

Egyre közelebb állnak a tudósok a HIV elleni oltás kifejlesztéséhez

Biztató eredményeket hoztak a HIV-vírus elleni újfajta vakcina tesztjei az amerikai kutatók szerint, akik a genetikai alapú védőoltást majmokon próbálták ki teljes sikerrel.

MTI

Heteken belül élesben tesztelik az ebola ellenszerét

Heteken belül élesben tesztelik az ebola ellenszerét

Január végén vagy február elején megkezdődhet az ebolavírus elleni egyik oltóanyag tesztelése a járvány által leginkább sújtott Nyugat-Afrikában.

MTI

ÁNTSZ: Még nem késő beoltatni magunkat influenza ellen

Az Országos Epidemiológiai Központ friss jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késő védőoltást kérni – erre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton.

MTI

ÁNTSZ: eddig nagyon sikeres a méhnyakrák elleni oltás kampánya

Átlagosan tízből nyolc szülő kérte gyermekének az ingyenes HPV elleni védőoltást – közölte az ÁNTSZ.

MTI

Szexuális úton terjedő vírus ellen oltják a hetedikes lányokat ősztől

A HPV elleni védőoltás a 12. életévüket betöltő lányoknak ingyenes lesz. A vakcinát az állam csak felajánlja, a lányok és szüleik szabadon dönthetnek, hogy élnek-e vele. A HPV-fertőzés jelentősen növeli a méhnyakrák kockázatát.

MTI

4-6 éven belül jöhet a Lyme-kór elleni védőoltás

Egyedülálló vakcinát fejlesztettek ki a Lyme-kór ellen cseh tudósok. A betegség ellen eddig nem volt ilyen védelem. Az új oltóanyag azonban egerekben és kutyákban elindította a megfelelő antitestek képződését.

MTI

Szijjártó: a vakcinagyártás élvonalába került Magyarország

Szijjártó: a vakcinagyártás élvonalába került Magyarország

Magyarország a világ oltóanyaggyártásának élvonalába került a GlaxoSmithKline-nal való együttműködésével – ezt mondta Szijjártó Péter pénteken a kormány és a gyógyszeripari cég közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor Gödöllőn. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a társaság vakcinagyártó telephelyén arról beszélt, hogy a világ egyik vezető gyógyszeripar vállalata, a GSK magyarországi tevékenységével jelentősen erősíti a gazdaságot.

MTI

"Szeretnéd, hogy a gyermeked lassú, fájdalmas, gyötrelmes halált haljon?"

"Szeretnéd, hogy a gyermeked lassú, fájdalmas, gyötrelmes halált haljon?"

Világszerte dúl az anyukák oltásellenes kampánya, a közösségi oldalakon terjedő, ördögi tudósokról és népirtásról szóló összeesküvés-elméletek pedig sikeresen feldühítettek egy immunológust.

hvg.hu

Hivatalos: kötelező lett itthon a pneumococcus elleni oltás

A kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny idei 46. számában jelent meg. A védőoltást a 0-6 éves korúak körében a folyamatos oltási rendszerben kell végrehajtani.

MTI
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X