hvg.hu Gazdaság

Onkológiai gyógyszerek válhatnak elérhetetlenné egy új szabály miatt

November elsejétől változást terveznek az olyan innovatív terápiák – köztük onkológiai készítmények – beszerzésében, amelyek azonos terápiás területre vonatkoznak. Attól kezdve a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utóda) vaklicit során választaná ki a befogadandó új gyógyszereket – értesült a Magyar Narancs.

MTI Plázs

Majdnem 700 gyógyszer lesz olcsóbb októbertől

Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csütörtökön.

MTI Plázs

OEP: hétmilliárdot spóroltak tavaly a vaklicittel

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) sikeresnek nevezte a másfél éve elindított gyógyszergyártói árversenyt, az úgynevezett vaklicitet, amelynek köszönhetően tavaly hétmilliárd forint volt a lakossági megtakarítás 2011-hez képest.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

Közel ezer gyógyszert vehetünk meg olcsóbban

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökének számításai szerint a legutóbbi vaklicitnek köszönhetően több száz gyógyszer ára csökkenhet - írja a Magyar Hírlap.

Dreissiger Ágnes Itthon

Vaklicit: jó a betegnek, de újabb tőrdöfés a gyógyszertáraknak

Az éves rendes gyógyszerlicit jó a betegnek és végső soron jó az államnak is: nem jó viszont a patikáknak, amelyek jelentős bevételtől esnek el. Van olyan patika, amelyiknek az árréscsökkenés több száz ezer forintos veszteséget jelentett.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával