hvg.hu Élet+Stílus

Disznólkodás Napkoron

Hajnalban kezdik, de a disznóknak akkor alkonyul be. Tizenhat már biztos bevégzi Napkoron a XVI. Böllérversenyen.

hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

G. Tóth Ilda Vállalkozás

Dúl a divatháború: a luxus a plázába menekül

Bajban vannak a nagy divatházak a fast fashion térhódítása miatt: a következő szezonra szánt luxusportékáikat pillanatok alatt lemásolják a tömeggyártók. A felső kategóriás ruhaboltok sorra költöznek be az elegánsabb bevásárlóközpontokba.

hvg.hu Itthon

Van élet a diákok körében Facebookon túl is

Idén is elindult az Online Demokrácia Activity (O:DA) nevű játék. Célja, hogy a diákok szűkebb és tágabb környezetükért felelősséget érző és vállaló felnőttekké váljanak. Pesthidegkúti gimisek vitatták meg például, hogy lehetne jobb oktatás Magyarországon.

hvg.hu Élet+Stílus

Nincs mese, világbajnok a csokink

A chocoMe az idén megszerezte második aranyérmét a legrangosabb nemzetközi szakmai verseny döntőjében, a londoni International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.

Pataki Márton Gazdaság

A szabadkereskedelem védelmében

Ahogyan hiba lenne a technológiai változások ellen harcolni, tévedés lenne a szabadkereskedelem elleni küzdelemben látni a megoldást. Vélemény.

hvg.hu Élet+Stílus

A magyarok kedvence a hazai és az olasz

Meglepő eredménnyel zárult a IV. Nemzetek Sajtversenye. Egyszerre két győztes gurult a dobogó legfelső fokára: a magyar és az olasz sajt holtversenyben lekörözte a franciát, a spanyolt, a svájcit.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Magyar szakács a San Pellegrino Young Chef 2016 döntőjében

A magyar gasztronómia ázsióját növeli egy újabb európai siker: Sándor Rodrigo a budapesti Costes Downtownból a világ legjobb fiatal séfjeivel mérheti össze tudását az október 13-15. között Milánóban megrendezendő nemzetközi szakácsversenyen.

fm Nagyítás

Tour de France - három hét hajtás

Bukások és elvesztett sárga trikók ide vagy oda, a szakaszokat nehezítő köd és eső ellenére a brit Chris Froome végül megvédte címét a 103. alkalommal megrendezett Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. Contador nem indul az olimpián, de a sportág szerelmesei által legjobban várt három hetet nem ez árnyékolja be. Képek az idei Tour de Franceról.

hvg.hu Gazdaság

Égi riválisok földi csatája

A nagy légiközlekedési vásárok és bemutatók olyanok az ágazat számára, mint a kupaküzdelmek a labdarúgásban. A most befejeződött farnborough-i bemutatót az Airbus nyerte.

hvg.hu Élet+Stílus

Aranyos Somló – pezsgőben is nagyon jók vagyunk

Harmadik alkalommal rendezték meg Angliában a Champagne- és Pezsgő-világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet is kiérdemeltek a somlói Kreinbacher Birtok pezsgői. A versenyt az elismert Champagne-specialista, Tom Stevenson neve fémjelezi, a zsűribe meghívást kapott egy hazai szakértő, Márkus György is.

hvg.hu Élet+Stílus

Aranyeső a bormustrán - taroltak a villányiak

19 borvidékről 147 pincészet minden eddiginél több, 467 bort nevezett be az idén Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borversenyére, a XXXVII. Magyar Bormustrára, amelyen nemzetközi szakemberek is zsűriztek. A bírák közel 100 bort találtak kiemelkedőnek, és érdemesítették aranyéremre.

hvg.hu Gazdaság

Felcsúti kisvasút nagyban: Bakuba ment a Forma–1

Pénzügyileg nem éri meg, de nagyon nem, hogy Bakuban Forma–1-es futamot rendeznek a hétvégén. A megtérülés azonban nem azeri manatban, hanem politikai tőkében mérhető, a rezsim szalonképessé akarja tenni magát Európában. Az öreg kavarógép, Bernie Ecclestone erre magasról tesz, viszont Európa szépen asszisztál.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk