hvg.hu Élet+Stílus

Az Aranypecsét sörei

Húsz ország közel kétszáz sörfőzdéje több mint ezer sörrel nevezett a csehek idei, 27. Arany Sörpecsét nemzetközi versenyére. Összesen 95 díjat osztott ki a szakmai zsűri. Egy bronz a magyaroknak is jutott.

-gy- Élet+Stílus

"Ez nagyon nagy siker" - díjat kaptak a magyarok a Bocuse d'Or-on

"Léptünk egyet a ranglétrán a magyar gasztronómiában, még okosabbak leszünk, még jobban fejlődünk" - mondta a magyar csapat egyik tagja, miután a negyedik helyet szerezték meg a lyoni Bocuse d'Or 2017 szakácsversenyen. Az örökös másodiknak tűnő Egyesült Államok nyerte az aranyérmet. Széll Tamásék a legjobb csirkés fogás díját elhozhatták, és a legjobb plakát díja is megint a magyaroké.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d’Or start

Bár a versenynapok csak jövő hét kedd-szerdán lesznek, Lyonban már minden a 2017-es Bocuse d’Or döntőről szól, amelyen huszonnégyen indulhatnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük az Európa bajnok, Széll Tamás

hvg.hu Élet+Stílus

Disznólkodás Napkoron

Hajnalban kezdik, de a disznóknak akkor alkonyul be. Tizenhat már biztos bevégzi Napkoron a XVI. Böllérversenyen.

hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

G. Tóth Ilda Vállalkozás

Dúl a divatháború: a luxus a plázába menekül

Bajban vannak a nagy divatházak a fast fashion térhódítása miatt: a következő szezonra szánt luxusportékáikat pillanatok alatt lemásolják a tömeggyártók. A felső kategóriás ruhaboltok sorra költöznek be az elegánsabb bevásárlóközpontokba.

hvg.hu Itthon

Van élet a diákok körében Facebookon túl is

Idén is elindult az Online Demokrácia Activity (O:DA) nevű játék. Célja, hogy a diákok szűkebb és tágabb környezetükért felelősséget érző és vállaló felnőttekké váljanak. Pesthidegkúti gimisek vitatták meg például, hogy lehetne jobb oktatás Magyarországon.

hvg.hu Élet+Stílus

Nincs mese, világbajnok a csokink

A chocoMe az idén megszerezte második aranyérmét a legrangosabb nemzetközi szakmai verseny döntőjében, a londoni International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.

Pataki Márton Gazdaság

A szabadkereskedelem védelmében

Ahogyan hiba lenne a technológiai változások ellen harcolni, tévedés lenne a szabadkereskedelem elleni küzdelemben látni a megoldást. Vélemény.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk