Lengyel Miklós Gazdaság

Ahol hagyják a nőket tanulni és dolgozni, sokkal sikeresebb a gazdaság

A nők többet dolgoznak, de kevesebbet keresnek mint a férfiak. A férfiak számára nem éppen hízelgő statisztika úgy jön ki, hogy a MenCare 75 országban elvégzett kutatásába beleszámították a házimunkát is. Minthogy ez utóbbit nemigen szokták megfizetni, ezért a nők jócskán el vannak maradva.

Németh András Gazdaság

Mindenki nagyot kaszálna az elplázásodó repterek több százmillió utasán

Önműködő beszállító- és csomagfeladó pultok, majd arcfelismerő rendszerrel ellátott biztonsági kapuk – így működik a szingapúri Csangi repülőtér legújabb, négyes terminálja. Az utasok imádják a sorok nélküli légikikötőt, s meg is jutalmazzák az osztályon felüli kiszolgálást: az átlagosnál többet költenek a reptéri boltokban. A már inkább bevásárlóközpontra emlékeztető repülőterek kénytelenek folyamatosan fejlődni, ha nem akarnak alul maradni az e-kereskedőkkel folytatott versenyben.

MTI Autó

Száguldoznak a levegővel hajtott versenyautók Egerben

Pénteken és szombaton újra sűrített levegővel hajtott járművek építői mérik össze tudásukat Egerben: a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen kilenc országból 40 csapat mérnökhallgatói állnak rajthoz.

-k- Élet+Stílus

Sörrel vették be a várat

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete megalakulásának 25. évfordulója alkalmából bevonult a Diósgyőri Vár falai közé, hogy ott tartsa meg szokásos évi, immáron 12. sörversenyét. Születésnapi ajándékként rekordszámú nevezés, 268 sör érkezett a napokban tartott megmérettetésre.

K.G. Élet+Stílus

Csapra bukik a magyar

Miközben az utóbbi évek a sörpiacon radikális változásokat hoztak, a kézműves sörök térhódítása mellett a nagyüzemeket is lendületbe hozva, egy valami nemigen változott: tíz sörivó közül kilenc a csapolt sörre esküszik, meggyőződéssel vallva, hogy a csapolt sokkal finomabb a palackozottnál.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Magyar sikersztori – a KGB nyerőszériája

Múlt vasárnap késő délután futott be a hír egy tuti, megkérdőjelezhetetlen győzelemről. A KGB a hét végén a felső-ausztriai Welsben elnyerte a BBQ-versenyek legjelentősebb díját, a Grand Champion-t. Ezzel a valaha volt legeredményesebb magyar csapatként már a 6. helyen áll a 2018-as európai ranglistán.

hvg.hu Élet+Stílus

Mert ez macaron

A Nemzetközi Macaron Napot március 20-án Párizsban és New Yorkban több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is. Az édes bűnök elkövetésének tetthelye ezúttal a Tesla Budapest.

T.S. Élet+Stílus

Magyar BBQ-siker Ausztriában

Két jelentős díjat is begyűjtött a Weissensee-ben rendezett nemzetközi BBQ-versenyen a székesfehérvári/velencei KGB BBQ csapata a múlt hétvégén. Az összetett versenyben bronzérmesek lettek, és ők találtattak a legígéretesebb újonc teamnek.

T.S. Élet+Stílus

A KGB a jég hátán is megél és sütöget

A KGB nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy formába hozza magát. A BBQ Világbajnokság 2018-as döntőjébe bejutott, USA-ba készülő magyar csapat a hét végén egy különleges helyszínen, az ausztriai Weissensee-ben a befagyott tavon is versenybe száll.

1 2 3 4 5 6 7
24

A címlapról ajánljuk